Колку ја гледав Дигимон на А1, се споулавував. Толку се имав опседнатно што за 10-ти роденден тортата ми беше со Такеру. Во средно помнам низ трафикиве излегуваа цедиња со по 5 епизоди од Дигимон 2. И тие ги купував. Пред некој ден си го најдов албумот со сликички, скоро цел ми е пополнет.
Првото аниме што го гледав иако бев многу мал тогаш не го фатив целиот замав на Дигимон, памтам само дека беше на јапонски со мк превод, после тоа моето омилено аниме почна да се емитува на А1, а тоа е драгон бол во далечната 2002, тортата за6ти роденден со Goku :3 и пред некоја година имаше иницијатива да се соберат дигитално сите епизоди што беа емитувани со македонска синхронизација и мисијата беше успешна. После драгон бол знам дека почна Покемон да се емитува и сите деца опсесивни бевме, па албумот кога излезе со сличињата во кроасани беше врв од хајп, уште 5 ми фалеа на него и тората за 7 години ми беше со пикачу. Штета што нема таква радост повеќе кај поновите генерации, мило ми е што ја искусивме таа радост како деца, и едно мн големо фала за а1 што ни го направи детството преубаво <3