Потполно се согласувам со тебе . Сличен на Lovley complex, е и Bokura ga ita. Инаку еве уште некои што ми текнаа дека сум ги гледала: toradora, itazura na kiss,- предобар! shugo chara, Uta no Prince-sama, Hiiro no Kakera, Hanasakeru Seishounen, Kimikiss Pure Rouge, Mamoru-kun ni Megami no Shukufuku wo , acchi kocchi, Harukanaru Toki no Naka de , Hachiyou Shou , Glass mask , Некои не ми се догледани бидејќи или сум престанала да ги гледам неколку дена или ми се здосадил
јас сум гооооооолеееееееееееем обожавател на јапонски работи, на музиката, на аниме, на манга! омилени ми се Death note, Naruto, Vampire knight i Vampire knight guilty, Kurositsuji
Вчера на Јапанорама изгледав 2 епизоди од Hellsing и тотално се навлеков. Денес некако успеав да ги симнам сите 10 од серијалот Hellsing Ultimate, и едвај чекам да ја изгледам третата и сите останати, за да видам како продолжува дејствието. Фантастична приказна, неверојатно многу ми е по вкус, ептен се радувам. Одамна го/ја меркам и Death Note, ама ќе почека.
aaajj mora da najdam vreme da go izgledam i jas toa anime go zapocnav death note ama na pola i go prekinav bidejki nemam vreme , ama sega da mi pomine krizniot period vo uciliste pak ke si prodolzam da si gledam
Death Note Vampire Knight Vampire Knight: Guilty Highschool of the Dead Elfen Lied -ме растажи.. можеби затоа шо се пронајдов во одредени делови од серијата ама во секој случај бев воодушевена Rin: Daughters of Mnemosyne -Не е за под 18.. и е за луѓе со посебен вкус. Wolf's Rain - Спојлер ме разочара крајот иако оставија место за втора сезона
I jas isto go OBOZAVAM naruto edvaj cekam da dojde sekoj CETVRTOK vo 14 casot da ja pustat serijata . Isto odlicen e i BLEACH steta sto prekinaa so seriite ama citav deka ke prodolzat da emituvaat
ги прекинаа и fairy tail штета, a иначе беше секој четврток naruto, петок fairy tail и недела one piece!
Јас си најдов нова љубов, Tsubasa chronicle Кога ја видов Yuuko, срцето ми се стопли, насмеана сум си легнала Ептен ми е фејв карактер уште од екс Холик, иако во сл. епизоди ја нема. Исто време, исто место, различни димензии. Сакура ги губи парчињата меморија, па момците (едниот од љубов, другите обврзани) одат во потрага по нејзините сеќавања. Со Мокона Го препорачувам. Пола сезона сум, задржува внимание, мене ми е баш интересен
Се рег. на форумов поради оваа тема. Извинете, ако не е дозволиво да се рег. на ваков форум машко (но, колку што разбрав во правилата дозволиво е ). Имам изгледано многу аниме серии кои би сакал да Ви ги препорачам. На претходните страници видов сте ја препорачале Death Note... ОБАВЕЗНО да ја изгледа оваа серија, значи ремек дело е. Исто така добро аниме кое ќе ве трогне со тажната приказна Elfen Lied. Доколку сакате криминална мистерија, а воедно да е и аниме серија тогаш Вашиот вистински избор е Monster. Се работи за еден кореец/јапонец доктор кој што работи во Германија во германска болница. Најдобар е во својата област, хирург е. Дојде момент кога требаше да избере кои од жртвите да ги оперира затоа што во ист момент пристигнаа, но директорот му налагаше да го спаси пријателот, но тој избра да го спаси/оперира детето... Е тука следуваат интересните моменти, затоа што тоа дете е серискиот/мистериозен убиец.. Доколку сакате серија слична како Death Note со ultra- smart people тогаш би ви го препорачал Code Geass: Lelouch Lamperouge the rebellion! Доколку имате некое прашање околу аниме серии слободно контактирајте ме.
Имам изгледано многу ( премногу) вакви „цртани“(како се прави множина од аниме?).Ги препорачувам: Howl's Moving Castle Death Note Vampire Knight Vampire Knight Guilty Elfen Lied Rose of Versailles Kuroshitsuji Kuroshitsuji II Claymore Revolutionary Girl Utena Romeo x Juliet Code Geass: Lelouch of the rebellion Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2 Angel Beats Black Lagoon Brother,dear brother Nana Voices of a distant star Beyond the clouds - the promised place 5 centmeters per second The Garden of words Mirai Nikki Clannad Clannad After Story Attack on titan (нова епизода излегува секоја сабота) Grave of the fireflies Mahou Shoujo Madoka Magica Fulmetal Alchemist
Гледам дека имаш изгледано доста квалитетни аниме серии. Има некои што и јас ги немам гледано од овие, во иднина ќе ги погледнам, но би сакал да ти препорачам некои добри аниме серии.. Monster Hellsing Ultimate OVA Ergo Proxy Исто така да ја изгледаш, Fullmetal Alchemist: Brotherhood. Многу е подобро отколку Fullmetal alchemist.
Планирам да ги гледам Monster; Hellsing Ultimate OVA и Ergo Proxy. Сеуште ја немам изгледано целата Fullmetal Alchemist, но кога ќе ја изгледам ќе ја гледам и Fullmetal Alchemist:Brotherhood. Thanks.
Не ја гледај Фулметал алчемист затоа што не ја следи мангата и е многу послаба за разлика од Бротерхуд.
Јас си направив акаунт на http://www.myanimelist.net и таму запишувам што имам гледано што не. http://myanimelist.net/animelist/WildCh ... =0&order=1 Повеќето се романса, комедија,драма и др. Во последните 3/4 месеци освен аниме читам и манга и имам прочитано над 200, во листата не се сите дека некои што беа само со една глава ги немаше, исто така романса, комедија, драма, и за првпат прочитав Yuri и Yaoi и Shojo Ai и Shonen ai и не сум многу фасцинирана. http://myanimelist.net/mangalist/WildChild100Ако некој има некое романтично аниме што го нема во листата нека ми пише, зошто немам што да гледам освен она што е ongoing.
Исто така ги препорачувам и сите Kara no Kyoukai филмови: Kara no Kyoukai - The Garden of Sinners Movie 1: Overlooking view Kara no Kyoukai - The Garden of Sinners Movie 2: A Murder Speculation (part 1) Kara no Kyoukai - The Garden of Sinners Movie 3: Remaining Sense of Pain Kara no Kyoukai - The Garden of Sinners Movie 4: The Hollow Kara no Kyoukai - The Garden of Sinners Movie 5: Paradox Spiral Kara no Kyoukai - The Garden of Sinners Movie 6: Oblivion Recorder Kara no Kyoukai - The Garden of Sinners Movie 7: A Murder Speculation (part 2) Но, филмовите не се временски распоредени. Ако сакате да ги гледате „по ред“ тогаш гледајте ги вака: -Movie 2 -Movie 4 -Movie 3 -Movie 1 -Movie 5 -Movie 6 -Movie 7
Не, но некаде прочитав дека се поврзани со Fate/Stay Night, Fate/Zero, Fate/Zero 2 и Lunar Legend Tsukihime. Ги имам гледано сите Fate серии но ја немам гледано Tsukihime. Не можам да кажам дека се многу поврзани со Fate .
Прочитав дека приказните на Кara no Kyukai, Fate и Lunar Legend Tsukihime не се поврзани но се случуваат во ист свет.