Сум напукала синоќа над 170 аниме (ваљда повеќето се) ствари за гледање, човек да не знае од кај да почне. До сеа имам само изгледано "Death note", "Princess Mononoke" и "Akira". Ми фатија око па ги симнав ""Link Click", "Tenshi no Tamago (Angel's Egg) и првата сезона од "86". Да не знае некој од кај да ја симнам втората од 86, не можам да ја најдам?
Напрај си акаунт на myanimelist таму по прегледно е некако поубо за ставање анимиња, иначе сеуште излегува втората сезона од 86, така да нема цел торент за неа, имаш само по епизоди да ги симнуваш.
Досеа имам изгледано преку 200 и кусуро аниме серии, филмови итн, ама аниме како Attack on Titan со ваков плот досеа не ме намовнала, а старо магаре сум веќе 27 години, години веќе не глеам аниме. Предобро аниме, чинам уште 4-5 епизоди и ќе заврши официјално. Заразна песнава од 4тава сезона (финална).
Здраво на сите, сакам да прашам каде гледате anime, дали на gogoanime страната на интернет или на gogoanime апликацијата? Вчера ја симнав апликацијата и се беше супер а денес не сака да отвори ништо
Најчесто гледам на гогоаниме и на https://www.wcostream.com/ ова втората веќе скоро 8 години гледам на неа ,а за апликации незз, имав порано една но повеќе не постои, сега и преку телефон директно гледам на страните.
Ги имам изгледано повеќето на Studio Ghibli, Grave of The Fireflies, Your name... Од серии: Wangan Midnight и Initial D со автомобили. Monster - трилер. Имате некој предлог, слични на нив?
Princes Mononoko и Spirited away гледани ти се? Првиот ми е омилен засекогаш, вториот ми остави мнооогу добар впечаток и би го гледала повторно.
Од сериите првите две ги немам гледано, само Monster ја имам гледано. Би можел да ги гледаш Death Note и Psycho Pass. Не се реалистични, но се мистерии и ми се допаѓаат vilians и во двете. Не е црно-бело, добро против лошо само. Во првата има бог на смртта кој од досада го пушта својот дневник на земјата и доколку нечиво име е впишано личноста умира. Дневникот го наоѓа студент кој сака да го промени светот на подобро и да го ослободи од криминал. Втората е сместена во футуристична Јапонија каде оружјата можат дури и да проценат кој е склон да направи злодело и според нивото на психотичност да го неутрализираат или убијат идниот злосторник. Да напоменам, од втората серија само првата сезона ја имам гледано, ама беше супер.
Гледани ми се, и Тоторо, и Howl's Castle, и уште некој имав гледано од нив плус. Тие најпознатите ми се гледани. Mononoke ја имам гледано ептен уште во рани тинејџерски години и имав кошмари од тоа свињите. После го репиризирав и го разбрав поубаво. Death Note беше ептен актуелна во "мое време", и неколку пати почнав да ја гледам, ама никако не ми легна, може дека беше популарна и сите ја сакаа, заклучно другар ми, а јас од инат ја нејќев. Мислам дека сега е доцна да и дадам втора шанса. Другата баш ќе ја видам каква е. Ми се допаѓа описот. Ме потсетува малку на Akira со футуристичкото општество. Немам проблем со мистерии. Повеќе сум за реалистични серии, некако тие со суперхерои ми се надраснати. Monster беше баш тешка за гледање. Се навраќав неколку пати да ја завршам. Мрачна, темна, и доста сплеткана.
Се согласувам за Monster. Јас правев пауза од месец дена можеби кога ја гледав баш од тие причини. Ако изгледам некоја реалистична во меѓувреме ќе пишам тука.
Ѕирнете ја Cyberpunk Edgerunners, кратко аниме но преубо според мене, одамна немав начекано вакво, 10 еп е така да нема да ви одземи многу време.
Мхм, на Netflix мислам само една сезона имаше, па за после тоа морав да гуглам во кој редослед и каде да ги гледам. Ги најдов на некој сајт, ама додека да им фатам ред како да ги гледам...
Еден од појаките негативци во шонен аниме светот. Сеа новата сезона уште појака е, тие шо немате гледано Блич не отворајте линков.