Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Јас кога ќе имам дете...

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 22 септември 2011.

1. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Јас кога ке имам дете, ако биде машкото ке биде најголем женкар во градот.. (како што ми тргна се само со такви некој да си имам работа, ваљда и маж ми идниот ке биде некој таков |( :P )

Искрено не сакам многу деца ама знам дека моето ќе го сакам повеќе од се на светот,
    нема да го учам да биде добро и поштено, наивно и да верува зошто во овој сурев свет така не се успева..
    можеби не е добро да го воспитувам како да биде расипник ама барем да знае да се снаоѓа во животот и да не очекува од никој ништо затоа што денес сите си го гледаат својот г*з со извинување...
    И ќе го учам токму така, да се снаоѓа во животот и да си ја гледа само сопствената среќа.. затоа што поинаку не може да успее. И секако ќе му дозволувам се, до мерка да не го преразгалам.. ама барем да има среќен и исполнет живот, и да има убави мигови од своето детство.
    :)

2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    се надевам дека ке имама,ке го сакам и многу ке бидам радосна со него.
    ке се обидам да има родители какви сто имав јас :!: ако може и подобри,со уЧење и да има се. :)

3. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    Па вака:
    1.Пред се ќе го научам на култура.
    2.После тоа следува училиштето,секако треба да има солидни оценки.
    3.Нема да му бранам да излегува од дома во никој случај.
    4.Ќе му биде дозволено се,но се разбира не дрогирање,курварање и такви работи.
    5.Ако има проблеми со оценките итн. ќе ги решавам најдругарски без викање,тепање-бидејки тоа не доведува до никаде.
    6.Да ме прифати како најдобар другар,да ми кажува што и како прави но до одредена граница,значи да си има своја приватност.
    Значи сакам да кажам ќе му биде се дозволено,ако ме почитува како родител,си ги извршува обврските,а секако најважна обврска тогаш што може да му биде-училиштето. :)

4. girlx3

girlx3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    142
    Ќе го сакам повеќе од се на светот.

5. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Ќе биде домаќински воспитано. Ќе биде најчуваното, најпаметното, најсаканото и најскромното дете :!: :inlove:

6. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    - Нема никогаш да викам и да се карам со сопругот пред него
    - Ќе го научам никогаш да не се откажува
    - Ќе го научам како да се бори за да ја постигне целта
    - Ќе го научам да не се доверува на секој
    - Ќе го научам да не ги гледа другите животи, туку да се бори за својот
    - Ќе го научам да не се нервира за ситници

Односно, ќе го научам на сите работи кои јас ги научив во текот на животот, и кои сфатив дека ми го упропастија животот :@ :*

7. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Моето дете ке го воспитувам по исти принцип како таткоми што ме воспитуваше мене ... благодарение на него ( нормално и на мајками ) денеска јас и моето братче и сестричка израснавме во добри и културни личности . :inlove:

8. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Јас кога ќе имам дете никогаш нема да дозволам да се засрами од мене, никогаш нема да го тепам туку ќе му објаснувам, е сега ако не ме слуша ќе си учи од сопствените грешки, ќе се трудам да му овозможам се, и она што јас сум го немала, секогаш ќе го поддржувам, ќе го научам на бон-тон, нема да биде разлигавено, туку баш така како што треба, ќе го заштитувам и секако најмногу ќе си го сакам :inlove:

9. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Ке се трудам да го воспитам на ист начин како што мајка ми мене ме воспитала, па ако е барем и малку паметно на мене ке успеам 8) И нема да му допуштам се што ке посака, да го разлигавам, после на глава да ми се качува... :devil:

10. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Јас кога ќе имам дете ќе се трудам да ги има најдобрите родители.Ќе го научам дека сум тука за него секогаш и кога ќе се радува и кога ќе тагува,и кога ќе згреши и кога ќе направи како што треба.Ќе му ја предадам цела љубов која се крие во мене и ќе го научам какви се не има луѓе има во светов.Ќе го научам дека животот е еден пат по кој нема враќање и дека треба да гледа во мене како еден сопатник кој би го дал животот за него.Се надевам дека нема да го мини детството низ кое минав јас..
    И секако следат таму бројни нешта кои сум ги ветила дека нема да ги направам како на пр. излегување до доцна,носење одлични оцени,будалења итн.Нешта кои не ми успеале во животот,а несакам тоа да ги пребродува едноставно :D

11. 31971577

31971577 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    16
    Ќе го сакам најмногу од се на светот,ќе го чувам, заштитувам, негувам, разгалувам.
    Jас и тоа ќе си бидеме најдобри пријатели,ќе си ги решаваме неговите проблеми заедно,со разговори.
    Тоа ќе биде многу паметно и затоа ќе му биде дозволено се!
    ЕДВАЈ ЧЕКАМ! :l:

12. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    ќе го сакам најмногу на светот ќе го модерам ќе му посветувам мн време ќе го заштитувам нема да му дозволувам да си го расипи детството со компијутери ќе му купувам мн играчки ако треба ќе си играм со него ама само за да го доживее зборот детство... :D

13. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Ќе му овозможам се што ќе посака, ќе му ги оставарам сите желби, ќе биде сакано, воспитано но не разлигавено!

14. naughtygirl

naughtygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    100
    Рано ми е многу ,но знам дека ке му прушам се што мене ми недостасуваше :)

15. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Ќе биде моето најголемо богатство. Ќе го сакам без разлика на се... Ќе правам се само за него. Знам дека ќе бидам добра мамичка... :)

16. loveintheair

loveintheair Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    spored mene naj mnogu taka mislime site koga sme deca deka ke mu dozvoluvame se da pravat no so tekot na zivotot ova pravilo se menuva... koga ke svatime kolku svetot e surov... ABE SE VO SVOE VREME ;)

17. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    ее сега да се цитирам :D

не само што спијам по 10тина часа го научив и малото да спие (може се буткаме на спалната 3цата ама битно е спиеме :D ) само кога врне надвор и кога е ладно не излегуваме инаку секој поруцек се шетаме и можам да се пофалам дека сега имам и причина за шетање (нели треба детето да се изнеси на воздух не се седи цела ден во стан) син ми е најсаканото и најубавото дете во светот неможев ни да замислам дека волку љубов можам да му пружам на некој. :inlove:

18. sparklegirl

sparklegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    29
    Ќе се трудам барем да се однесувам приближно исто како моите родители со мене и сестрами и ќе се трудам да му ја обезбедам најдобрата иднина :)

19. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.276
    Јас кога ќе имам дете никогаш нема да бидам строга, татко му нека биди ;)

20. Blue.Ribbon

Blue.Ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    78
    Прво, нема да го чувам во стаклено ѕвоно како што прават некои и затоа после имунитетот на 0 им е.
    Нема да го направам разгалено дете, мразам оние што се лигават и дрецкаат од земја за да им се исполни секоја желба. Мислам (барем засега) дека немат да бидам толку строга, не сакам моето дете да седи дома додека повеќето деца се надвор или излезени негде зависи од ситуација. И да, го мразам она: ќе те кажам на татко ти или само ако те види татко ти, што разлика има од мајка до татко? На пример татко ми повеќе ми дозволува од мајка ми не гледам разлика треба 2 цата да знаат исто (освен за женски работи) а не да се влева страв во детето од таткото.. И секако се ќе прават да имаат убаво детство и натака во животот сепак за нив ќе живееме од како ќе се родат :)