Национални паркови во Македонија Ако може некој да ми пише кај можам да најдам материјали за Национални паркови во Македонија освен на интернет?
И Danielle Steel- Season passion и Nora Roberts - Remember when на англиски? Ми требаат итно. Поздрав
^ Во Топер, Три, Матица, Култура, Мамут, Тримакс - 350ден. Или онлајн да нарачаш од тука. http://www.kupikniga.mk/BookDetails.aspx?Pr=35256
Има неколку такви изданија, но поединечно за нац. паркови. Најсигурно ти е ако им се обратиш во дирекциите на парковите, тие и така бесплатно ги делат таквите изданија.
Девојки, одамна ја имам прочитано Петмина што ги среќаваш во рајот од Мич Албом, и сега долго време неможам да ја најдам нигде, па ако може помош, затоашто ми остави голем впечаток книгата. И уште поважно, премногу ми треба истата книга за подарок, ама на англиски, дали е можно да се најде негде во Скопје???
Јас ја имам читано ја најдов во библиотека. Побарај таму ако ја нема во некоја книжара.. Преубава е ,,Светот не е фабрика за исполнување желби'' Јас ја барав под ,,Вината на звездите" Aли не се викала така на македонски ..
Дали некој знае каде можам да ги најдам или купам The mortal instruments од Cassandra Clare на англиски?
Сигурна сум дека ја нема, ама сепак да си прашам да не случајно би можела да ја најдам кај нас Testament of Youth од Vera Brittain? Книгата всушност е еден од мемоарите на авторката, а како тема е даден животот на младите во Британија за време на Втора Светска Војна (кон крајот на годинава ќе излезе и истоимен филм, може да го погледнете трејлерот). Пробав да ја најдам на нет како бесплатно pdf. издание, ама ја нема никаде, а бидејќи досега никогаш не сум порачувала онлајн не сум многу сигурна во тој метод на купување, па, ако може да се најде тука негде...
И јас си најдов тема за 2 мои прашања Дали знаете дали ја има преведено книгата "Divergent" на македонски? Исто така и книгата "The perks of being a wallflower"?
Ги нема преведено на македонски. Јас си ги имам симнато од нет на англиски и The Perks и сите делови од Divergent.
Оваа книга ја имаш на апликацијата WATTPAD на плејстор, ја има на српски и мислам дека ја има и на англиски
Ми треба книгата "Црна Атена" од Мартин Бернал. Да не знае некој во која издавачка куќа можам да ја најдам и по која цена?