Ја барам книгата...

Discussion in 'Литература и уметност' started by Mandarinna88, Jan 29, 2011.

1. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Дали можеби некој/а од вас има слушнато, или уште подобро, ја има читано книгата „Пекол во пеколот“? Еднаш мнооогу одамна, случајно ја најдов, малечко книже беше, некаде околу 80 страни максимум, и се ми се чини дека беше од некој македонски или српски автор, чинам името му беше на М, а корицата беше ваква, и на средина имаше нешто како оние театарскине маски.
    Многу потресна приказна која и после толку години ме наежува секој пат кога ќе се сетам на неа, ама проблемот е во тоа што секаде каде што ја имам побарано ја немам најдено, па дури ниту на Гугл не можам да ја најдам, кога ќе пишам „пекол во пеколот“ како резултат ми излегува само „Пеколот“ од Д. Алигиери.
    Ако некој/а може да ме упати кон книгава, би ви била крајно благодарна.

2. jok

jok Истакнат член

http://www.vbm.mk/scripts/cobiss?ukaz=DISP&id=2338234810399937&rec=9&sid=1

3. azelea

azelea Популарен член

Дечки,знае ли некој во која книжарница може да се најде "Малиот принц" од Егзипери,за да се купи?

4. Freya123

Freya123 Истакнат член

@azelea
    Ја имаш Малиот Принц во Три. 100 или 150 е :)
    @Ancailin Blond провери во Три, Академска Книга и Икона. Три би требало да ја имаат на македонски, а другиве на англиски.

Не знам кој прашуваше за Будење, таа ја има во Три :)

azelea likes this.
  5. azelea

azelea Популарен член

Благодарам :)

6. Elena b

Elena b Нов член

mi treba pomos ja baram knigata kako pobediti depresiju od gradimir kostic bilo kakva informacija ne e na odmet

7. Lella

Lella Форумски идол

Одамна земав една книга од библиотека. Се работеше за 12 годишно девојче влезено во филм демек е агентка за актери и најде една девојка, ја преуреди целата за да биде претставителна :D

Ме интересира бидејќи немам поим како се викаше книгата, ниту пак корицата како изгледаше.

8. vichy

vichy Истакнат член

Dali nekoj znae kade mozam da ja kupam VREMETO NA LALINJATA od Debora Mogah. Izdanie na Matica e Silsons ama pred godini koga ja barav za kupuvanje mi rekoa ja nemaat. Pomos/sovet?[​IMG]

9. Ekstaza

Ekstaza Истакнат член

Девојки, вака. Барам една книга која ја читав во средно и многу ми помогна (тогаш ја позајмив од една школска) и оттогаш не сум ја видела во продажба, а поминаа десет години. Се работи за Будењето на Офелија од Мери Пајфер. Ве молам ако некој знае каде може да ја најдам, не е важно дали е наново или настаро, нека ме контактира. (Инаку, нема каде се` не ја побарав, и на интернет и во книжари и на купи книга и никаде ја нема, така што таа што ќе ми помогне баш ќе ме израдува ^_^)

10. Ancailin Blond

Ancailin Blond Активен член

Здраво, некој што живее во Скопје дали ќе сака да ми направи услуга Ве молам? Се работи за Фауст. Ја имам првиот дел (Фауст од Гете) од трагедијата, издадена е од АЕА Матица Македонска, но го немам вториот, а на сајтот на купикнига го нема воведено ни првиот.
    Дали некој ќе може да праша по книжарнците на Матица дали го имаат вториот дел, зошто првиот е издаден од нив?
    Уште една книга, исто издадена од Матица - Пеколот од Данте Алигери ја имам, а вториот и третиот дел ги има на купикнига, издадени од Култура, но распродадени. Се прашувам дали Матица ги има издадено вториот и третиот дел од трилогијата и каде можат да се нарачаат.
    Ако Фауст и 2,3 дел од Боженствената Комедија ги нема од Матица, но ги има од други издавачки куќи, преведни на македонски, имам волја да ги купам. Јас сум од Гевгелија и за тоа не сум способна самата да проверам зошто незнам кога следен пат ќе одам во Скопје. Поздрав Феминки и Ве замолувам за помош, љубители на класичната литература!

11. toogood

toogood Популарен член

Nema potreba nikoj da odi, zavrti telefon.
    Denes vremeto e mnogu skapo za tek taka da se odi i da se prasa.
    Javi se, prati email....

12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Каде можам да ја најдам? Ептен ми треба!

13. mynameislove

mynameislove Популарен член

Mozebi kasnam so odgovorot I istiot nema da bide mnogu od korist, no eve da ti kazam deka so ovaa kniga ja pocnav ljubovta I mojata tradicija za citanje knigi. Knigata ja najdov vo biblioteka vo Veles pred 5-6 godini..koga bev sredno. Ako imas covek tamu neka prasa za knigata. Se nadevam ke ja najdes :)

14. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Може не е соодветна темава ама незнаев во која друга да го поставам прашањево...Сакав да прашам која цена се движат книгите на Игор Џамбазов и каде можам да ги најдам?

15. MsLastovica

MsLastovica Истакнат член

Можеш да ги најдеш во книжарница ТРИ, од 300 ден. па нагоре... :)

16. kikin

kikin Популарен член

http://www.kniga.mk/author/author?v=258

Само што јас летово во Охрид на попуст по тие тезгите во центарот „Прирачник за антиалкохоличари“си ја купив за 250 денари :D
    :D:D

17. Arja

Arja Популарен член

Ја барам книгата "Rage" од Stephen King, иако ја има издадено користејќи псевдоним - Richard Bachman. Книгата е повлечена од продажба бидејќи се работи за средношколец кој еден ден оди во своето училиште и убива неколку од своите соученици, а по издавањето на книгава истата била најдена кај неколку средношколци кои го направиле истово во реален живот, па се сметало дека книгата им ја дала идејата. Е сега штом е повлечена од продажба сфаќам дека нема да ја најдам да ја купам ама барем ако знаете некоја страна каде има книги во пдф формат да ја побарам или нешто слично.

18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Arja likes this.
  19. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Вака сега,ако има некој од Битола дали знае да ми кажи дали ја има најновата на Николас Спаркс-Two by two во американското катче?

20. Arja

Arja Популарен член

Пиши им на Американ корнер на фб имаат страна ќе ти одговорат ама посочи дека бараш во тој во Битола секако :D Јас им имам пишано претходно затоа ти кажувам од искуство дека можеш да им се обратиш така :D

simonna.a likes this.