1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ја барам книгата...

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Mandarinna88, 29 јануари 2011.

1. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    18.219
    Дали можеби некој/а од вас има слушнато, или уште подобро, ја има читано книгата „Пекол во пеколот“? Еднаш мнооогу одамна, случајно ја најдов, малечко книже беше, некаде околу 80 страни максимум, и се ми се чини дека беше од некој македонски или српски автор, чинам името му беше на М, а корицата беше ваква, и на средина имаше нешто како оние театарскине маски.
    Многу потресна приказна која и после толку години ме наежува секој пат кога ќе се сетам на неа, ама проблемот е во тоа што секаде каде што ја имам побарано ја немам најдено, па дури ниту на Гугл не можам да ја најдам, кога ќе пишам „пекол во пеколот“ како резултат ми излегува само „Пеколот“ од Д. Алигиери.
    Ако некој/а може да ме упати кон книгава, би ви била крајно благодарна.

2. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    902
    http://www.vbm.mk/scripts/cobiss?ukaz=DISP&id=2338234810399937&rec=9&sid=1

3. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.553
    Допаѓања:
    15.550
    Дечки,знае ли некој во која книжарница може да се најде "Малиот принц" од Егзипери,за да се купи?

4. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    @azelea
    Ја имаш Малиот Принц во Три. 100 или 150 е :)
    @Ancailin Blond провери во Три, Академска Книга и Икона. Три би требало да ја имаат на македонски, а другиве на англиски.

Не знам кој прашуваше за Будење, таа ја има во Три :)

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  5. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.553
    Допаѓања:
    15.550
    Благодарам :)

6. Elena b

Elena b Нов член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    mi treba pomos ja baram knigata kako pobediti depresiju od gradimir kostic bilo kakva informacija ne e na odmet

7. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.317
    Допаѓања:
    28.930
    Одамна земав една книга од библиотека. Се работеше за 12 годишно девојче влезено во филм демек е агентка за актери и најде една девојка, ја преуреди целата за да биде претставителна :D

Ме интересира бидејќи немам поим како се викаше книгата, ниту пак корицата како изгледаше.

8. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Dali nekoj znae kade mozam da ja kupam VREMETO NA LALINJATA od Debora Mogah. Izdanie na Matica e Silsons ama pred godini koga ja barav za kupuvanje mi rekoa ja nemaat. Pomos/sovet?[​IMG]

9. Ekstaza

Ekstaza Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    45
    Девојки, вака. Барам една книга која ја читав во средно и многу ми помогна (тогаш ја позајмив од една школска) и оттогаш не сум ја видела во продажба, а поминаа десет години. Се работи за Будењето на Офелија од Мери Пајфер. Ве молам ако некој знае каде може да ја најдам, не е важно дали е наново или настаро, нека ме контактира. (Инаку, нема каде се` не ја побарав, и на интернет и во книжари и на купи книга и никаде ја нема, така што таа што ќе ми помогне баш ќе ме израдува ^_^)

10. Ancailin Blond

Ancailin Blond Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Здраво, некој што живее во Скопје дали ќе сака да ми направи услуга Ве молам? Се работи за Фауст. Ја имам првиот дел (Фауст од Гете) од трагедијата, издадена е од АЕА Матица Македонска, но го немам вториот, а на сајтот на купикнига го нема воведено ни првиот.
    Дали некој ќе може да праша по книжарнците на Матица дали го имаат вториот дел, зошто првиот е издаден од нив?
    Уште една книга, исто издадена од Матица - Пеколот од Данте Алигери ја имам, а вториот и третиот дел ги има на купикнига, издадени од Култура, но распродадени. Се прашувам дали Матица ги има издадено вториот и третиот дел од трилогијата и каде можат да се нарачаат.
    Ако Фауст и 2,3 дел од Боженствената Комедија ги нема од Матица, но ги има од други издавачки куќи, преведни на македонски, имам волја да ги купам. Јас сум од Гевгелија и за тоа не сум способна самата да проверам зошто незнам кога следен пат ќе одам во Скопје. Поздрав Феминки и Ве замолувам за помош, љубители на класичната литература!

11. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Nema potreba nikoj da odi, zavrti telefon.
    Denes vremeto e mnogu skapo za tek taka da se odi i da se prasa.
    Javi se, prati email....

12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.837
    Допаѓања:
    5.179
    Каде можам да ја најдам? Ептен ми треба!

13. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.627
    Mozebi kasnam so odgovorot I istiot nema da bide mnogu od korist, no eve da ti kazam deka so ovaa kniga ja pocnav ljubovta I mojata tradicija za citanje knigi. Knigata ja najdov vo biblioteka vo Veles pred 5-6 godini..koga bev sredno. Ako imas covek tamu neka prasa za knigata. Se nadevam ke ja najdes :)

14. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    Може не е соодветна темава ама незнаев во која друга да го поставам прашањево...Сакав да прашам која цена се движат книгите на Игор Џамбазов и каде можам да ги најдам?

15. MsLastovica

MsLastovica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    69
    Можеш да ги најдеш во книжарница ТРИ, од 300 ден. па нагоре... :)

16. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.242
    Допаѓања:
    13.880
    http://www.kniga.mk/author/author?v=258

Само што јас летово во Охрид на попуст по тие тезгите во центарот „Прирачник за антиалкохоличари“си ја купив за 250 денари :D
    :D:D

17. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Ја барам книгата "Rage" од Stephen King, иако ја има издадено користејќи псевдоним - Richard Bachman. Книгата е повлечена од продажба бидејќи се работи за средношколец кој еден ден оди во своето училиште и убива неколку од своите соученици, а по издавањето на книгава истата била најдена кај неколку средношколци кои го направиле истово во реален живот, па се сметало дека книгата им ја дала идејата. Е сега штом е повлечена од продажба сфаќам дека нема да ја најдам да ја купам ама барем ако знаете некоја страна каде има книги во пдф формат да ја побарам или нешто слично.

18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    На Arja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.351
    Вака сега,ако има некој од Битола дали знае да ми кажи дали ја има најновата на Николас Спаркс-Two by two во американското катче?

20. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Пиши им на Американ корнер на фб имаат страна ќе ти одговорат ама посочи дека бараш во тој во Битола секако :D Јас им имам пишано претходно затоа ти кажувам од искуство дека можеш да им се обратиш така :D

На simonna.a му/ѝ се допаѓа ова.