1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ја барам книгата...

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Mandarinna88, 29 јануари 2011.

1. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    1.091
    Во МКЦ се продаваше ако не се лажам пред некое време, а и во поголемите книжарници ја имав гледано...

На cygnus му/ѝ се допаѓа ова.
  2. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    2.722

Ја имаат во „ИЛИ-ИЛИ“.

3. ItSMeYoUrGuRl

ItSMeYoUrGuRl Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    21
    Здраво!Дали некој знај дали можам од некаде да ја купам Punk 57 во Македонија (на англиски јазик)?
    :)

4. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    6.455
    Порано имав читано една книга напишана од наш автор, се работеше за различните приказни на затвореници од Идризово, авторот работел таму. Дома не можев да ја најдам, а не ми текнува како се викаше ни авторот, ни книгата. Да не знае некој?

5. Girisham

Girisham Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2016
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    943
    Можете од www.awesomebooks.com
    Доставата до Македонија е 3 фунти, книгата е мислам околу 14 фунти. Пратката стига за околу 3 недели на домашна адреса. Не плаќаш дополнителна поштарина. Во Македонија тешко ке ја најдеш во продажба.

На ItSMeYoUrGuRl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ItSMeYoUrGuRl

ItSMeYoUrGuRl Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    21
    Ти имаш нарачувано од таму?

7. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.641
    Каде можам да го најдам Малиот Принц на француски?

8. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    32.466
    За во Мк не знам, но можеш да ја порачаш на book depository, бесплатен е шипингот :)

На Frosty! му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Camille84

Camille84 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    788
    Во Француски институт кај Беко, ама за изнајмување.

На Frosty! и etoile им се допаѓа ова.
  10. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    713
    Допаѓања:
    3.272
    Kaj mozam da gi najdam knigite na Katerina Isailovic, Tamo cu te cekati i Katerinizam, ako voopsto gi ima tuka...?

11. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    6.455
    Каде можам да ги најдам книгите на Гого Ивановски? Ќе те тагнам тебе @Tanjamm, можеби знаеш.

12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.839
    Допаѓања:
    12.394
    Член ли си на библиотека? Ако не си, зачлени се, за 200 денари годишно, значи од сега до овој датум идната година можеш да зајмуваш што сакаш. Посебно од постарите автори, се што е објавено е распродадено. А дали ја има во некоја библиотека одредена книга ќе провериш на www.cobiss.mk, само впиши Гого Ивановски, и ти два листа во која библиотека колку примероци има. Друго, има на фб група размена на книги, книгохоличари, можеш да прашаш ако некој ја има. Најсигурно ти е библиотека. Универзитетска има голема база, така да, се што ќе се објави во земјава, мора да има примероци таму. Отиди таму, прашај си, зачлени се, но мислам дека таму само во читална даваат да се земаат книги. Универзитетска спроти Мавровка, ти е базата и таму треба да имаат примероци од скоро се, е сега колку се ажурни, тоа е друго, им стојат книги по кутии, по подруми итн.

Друга работа, ако зачлениш во библиотека, а таму ја нема бараната книга, за што ќе си видиш на cobiss, прашај за меѓубиблиотечно зајмување, дали можат да ти ја обезбедат од библиотека од друг град. Ова постои, а дали се плаќа нешто не знам.

Еве проверив, значи во Браќа Миладиновци имаше многу книги од него, тоа ти е најсигурнса опција, од таму да си земеш

https://plus.mk.cobiss.net/opac7/bib/42729482

https://plus.mk.cobiss.net/opac7/bib/35999754

https://plus.mk.cobiss.net/opac7/bib/15394058
    https://plus.mk.cobiss.net/opac7/bib/8981002
    https://plus.mk.cobiss.net/opac7/bib/11126593

Ако ти е за купување, прашај во Матица, Култура, евентуално во Феникс.

Последна измена: 23 март 2022
    На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  13. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    6.455
    Не сум член на библиотека, ама би сакала да купам неколку негови книги поезија да си ги имам дома да ги препрочитувам кога сакам. Имам книга поезија и од Маџиров и од уште еден автор од Охрид, не се сеќавам на името и од што ми се свиѓаат кориците, страните, мирисот на книгите сакам да си ги гледам стално по дома. :D Ама фала ти за предлозите, ќе ги земам во предвид во иднина за некоја друга книга.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.839
    Допаѓања:
    12.394
    Нема на што. Ми даде идеја и мене што да зајмам следно. Од Охрид веројатно имаш од Славе Ѓорго Димоски, тој што пишува малку така еротски. Маџиров е врв. Предобар.

15. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    6.455
    Не, од Тони Попов - Светот е жеден за збор, баш сега ја видов. Таа баш ја земав од Метаноја, кафе книжарница и памтам дека имаше уште нешто од него ама цела книга беше со религиозна тематика и таа не ја земав. Оваа е многу убава, ако имаш шанса да ја земеш.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    13.193
    Не знам колку е соодветно прашањето, ама дали сте ја сретнале Good Omens од Нил Гејман и Тери Прачет, на македонски, каде, и дали знаете како ѝ е насловот на мк?

17. kokodaki

kokodaki Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    385
    На македонски мислам ја нема, инаку преводот на насловот би бил Добри предзнаци. На српски мислам дека ја има.

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Girisham

Girisham Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2016
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    943
    Често нарачувам од таму

На ItSMeYoUrGuRl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    Девојки здраво. Не се работи за правопис туку овде темава ми е најактивна па реков да прашам. Дали случајно постои книга каде песните од зборникот на браќа Миладиновци се анализирани? Имам некои недоумици околу стилски фигури и значење не сум сигурна дали е тоа тоа. Или па некоја која се разбира од оваа работа дали може да ми даде насока како да продолжам? Ако има поконкретно ќе објаснам во инбокс.

20. kokodaki

kokodaki Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    385
    Мислам дека има, би ти предложил да побараш во библиотеката на филолошки факултет и универзитетска библиотека. А на интернет има трудови од професори од МАНУ, филолошки факултет