Прилично старо издание е книгава, од 2008 или 2009. Сигурно е распродадена... Тешка работа да ја најдеш низ книжарници. Подобро постни во некоја фб група за размена/продажба на книги и така сигурно полесно ќе дојдеш до книгата, ќе се јави некој што ја продава или разменува.
И тоа го направив.. Ништо.. Да старо издание е.. Ама сепак е класик незнам зошто ја нема само кај нас.
А да провериш на кеј кај продавачите на книги? И на улица Македонија на тој штандот за книги на старо, можно е и таму да ја има. Се надевам ќе ја најдеш книгава некако.
Не сум од Скопје... Ја барам сегде каде што ќе видам штанд со стари книги. Само неа ја немам во колелцијата, а мие омилен писател
Здраво дали знаете каде може да се најдат книгита од Димко Тасевски Дитас слушнав дека некои од нив биле забранети незнам дали е точно.Ги барам книгите Крив правец и Дупка во мозокот
@Obozuvatelot3322 овие и не знам дали некогаш ќе ги најдеш, ако прашаш по групите ќе те блокнат. Никогаш не сфатив оти се забранети, ама никогаш и не дојдов до нив. Ако ги најдеш и прочиташ баш ме интересира што е толку забрането во нив, па пиши ми порака или тагни ме тука.
Јас пред некој период слушнав за тој писател и неговите дела и пред неколку дена случајно во домашната библиотека ја најдов неговата книга Децата на ѓаволот и прееемногу ми се допадна.Мислам дека неговите книги се забранети бидејќи викаат дека биле пишувани по вистински приказни и верувајми во книгите барем еве можам да кажам за Децата на ѓаволот има многу страшни работи во смисла на с***** и убиства во кои се вмешани високи функционери од тоа време па логично би биле забранети.А од тоа што имам слушано неговите книги биле многу интересни
https://www.scribd.com/document/521868647/Dimko-Tasevski-Ditas-Kriv-Pravec-mk#sidebar види на овој линк има една онлајн
Od kade taa ideja za zabraneti knigi,imav nesto od nego ,ne znam dalimi se uste doma,kaj ulicnite prodacaci na kej vo SK ,sigurno ke ti gi najdati gi ima,moze i kontatk da ti najdam.ProcitANO.
Мислам дека овде негде прочитав дека не ги има во литература мк или така некој продавници ете и ти самиот рече а и јас имам слушнато и прочитано дека неговите книги ги продаваат така по тезги што посочува на тоа дека се ''Забранети" така да речеме поради контраверзноста во содржината на книгите