1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ја барам книгата...

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Mandarinna88, 29 јануари 2011.

1. Padre

Padre Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    37

http://www.wordsworth-editions.com/book ... ton/poetry

Со оваа издавачка куќа имам позитивно искуство, продаваат преку британскиот амазон http://www.amazon.co.uk/dp/1853264105 , порачките пристигнуваат за отприлика 15 дена. Поштарината е малку висока , но ако нарачуваш повеќе книги или том собрани дела се исплати. Во Скопје нивните изданија може да се најдат во Кафказ* и Икона.
    Исто така би можела да провериш во Англиски Центар

*Неодамна некој ми спомна дека книжарава била затворена, ама не сум сигурен.

http://www.kaprikornus.com/index.asp?de ... tegorija=4 <- на македонски.

На Nymeria му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ChoChang

ChoChang Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Препорачајте книга

Знаете ли каде има некоја книга за Мата Хари, биографија или така нешто? На македонски, српски или англиски.

3. Mar4u

Mar4u Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    22
    Дали има македонски или српски превод на Looking for Alaska од John Green?

4. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Ми треба Исповед од харемот од Бранко Миленковиќ, или некоја книга од Мир Јам, никако ама никако да ги начекам.

5. katejanevska

katejanevska Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    дали некој знае каде можам да ја најдам книгата, ја побарав во матица но ја нема..

6. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    382
    Каде можам да ги најдам за да ги купам книгите од Игор Џамбазов, Гол човек и Прирачник за анти антиалкохоличари???

7. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Ja барам книгата killing me softly со македонски превод? Дали ја има некој сретнато некаде?

8. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Е како не можеш да најдеш од Мир Јам..на секој чекор се некако...или па дека не ја сакам и само налетувам на неа... си ѕирнала во Матица ?

9. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    „Непобедливо срце“ и „Гревот на нејзината мајка“ можат да се најдат во издание на „Култура“, ги има и нив и „Исповед од харемот“ и во Веро-центарот. Иначе можеш (ако имаш среќа) да ги начекаш и во градскиве библиотеки. (конкретно овие 3 и „Ранетиот орел“ јас ги имам земено од библиотека)

10. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Ја имам видено во Космо

11. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.543
    Допаѓања:
    34.796
    Не знам дали ова е најсоодветна тема за моево прашање. Ако не, се извинувам.
    Долго време ја барам книгава, не се сеќавам на авторот ниту на насловот, меѓутоа ќе се обидам во кратки црти да ја раскажам содржината, па се надевам дека некој од вас што ја читал ќе ми помогне.
    Книгата е пишувана во најголем дел во форма на дневник и се одвива мислам во 19-от век во Британија. Се работи за една млада девојка која е сирак и живее со тетка си (ако добро помнам) По некое време се мажи и тука и почнуваат проблемите. Мажот и е алкохоличар и женкар и по кусо време девојката сфаќа за кого се омажила, во меѓувреме им се раѓа син. По една непријатна ситуација, жената одлучува да го напушти сопругот и бара помош од брат и. Таму живее анонимно и повлечено во еден замок и го запознава локалниот земјопоседник, кој се вљубува во неа. На крајот мажот и умира и таа се мажи за земјопоседникот.
    Отприлика ова е во кратки црти колку што ме држи меморијата за книгава. Одамна ја имам читано и многу сакам да ја најдам. Хелп! :)

12. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    902
    http://www.sakamknigi.mk/index.php?opti ... &Itemid=68

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  13. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    ја има вљубени девојки од џеклин спаркс по библиотеки?

14. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Ja барам Клетници и Богородичната црква во Париз...помош?

15. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Клетници ја начекав во Матица, ја има во делот за лектири за средно, а и оваа другава мислам дека не е тешко да се најде.

Медикус-Ноа Гордон ? Ениуан ? :D

16. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992
    Lauren Condrad

Да не знае некој каде можам да ги најдам овие книги?
    Во сити мол имаше една книжара каде се продаваа и книги на англиски јазик,но не ми текнува на името.Можеби таму ги има.Дали некој знае?
    Многу сакам да ја имам книгава има се за шминка во едната,кажува како да дојдеш до одреден изглед со туторијали,а во другата за мода.

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  17. deliza

deliza Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    12.768
    Ја барам ова книга => Мемоарите на една гејша - Артур Голден..Кај да ја најдам и цена ако знае некој нека каже бидејќи и тоа ме интересира.

18. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Ја има во книжарница Три, 299 денари е.

На deliza му/ѝ се допаѓа ова.
  19. supersonic

supersonic Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    49
    Дали знае некој каде можам да ги најдам книгите на Џилиан Мајклс ?? Сега како што се ближи саемот, има шанси да најдам нешто од неа таму ? Ме интересирa Unlimited конкретно :)

20. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Марина од Зафон .? Ја барав во Матица и на плоштад овие штандовиве но ја нема .
    Може ли некој да ми каже попрецизно каде ја има затоа што немам деновиве многу време за шетање а ми треба книгата.