Ја сакате ли вашата работа или работите затоа што морате?

Discussion in 'На работното место' started by ROSII, Nov 29, 2009.

?

Дали ја сакате вашата работа?

1. Да

200 vote(s)
    49.9%
  2. Не, работам затоа што морам

201 vote(s)
    50.1%
  1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Очајна е ситуацијата во приватниот сектор. Кога слушнав пред некој ден од претпоставена дека имам добри услови и мора да работам повеќе(иако давам максимум, не забушавам) ми се смачи. Од кога 200 евра се добри услови? Си ја сакам работата, ама уште да е поплатена и да нема вакви гафови. И јас како другите реагирав бурно, ама нема каде да се оди...

2. leona83

leona83 Популарен член

Јас си ја сакам работата, за тоа учев и имав среќа да се вработам по струка. Од платата сум задоволна, но секогаш може повеќе:)

Ginger^ likes this.
  3. Adina

Adina Популарен член

Ја сакам... цел живот со то се занимавам,пошо ми е фамилијарен бизнис,факултетот го усмерив спрема то и задоволна сум 8)

TrinityNeo and Ginger^ like this.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Ја обожавам. Турбо секој ден (освен август, сите по одмори), контакти со луѓе, странки милион, стручност, екпертиза, жива материја, креативност...За млад човек совршено. Понекогаш губам викенди и саати после работа, ама кога ке видам резултат конечен и кога ке видам дека странките ја ооцениле одлично работата, сум пресреќна. И плус ме мотивира за уште подобри проекти. Нема врска со тоа што го учев, ама имав добра основа од факутетот. И постдипломските ми се на тоа што го работам.
    Колегите ми се претежно млади, паметни и агилни, па и од тој аспект немам мака. Повремено знам да паднам у депресија за некоја ситница, ама нормално е тоа, ништо не е совршено.
    Маките што ги имав додоека стасам до тука и 27 вкупно пропаднати интервјуа и над 80 пријави за работа на кои не ме ни викнаа за месец и пол, плус работење со месеци за без пари, се исплатеа на крај.
    Дај Боже сите да имате ваква работа.

Tam4yy, Ginger^, crazylady and 5 others like this.
  5. Horrorka

Horrorka Нов член

Да. Одсекогаш сакав да работам со деца, а и Математиката ми е најголема љубов.

6. Cvekjence

Cvekjence Истакнат член

ќе се изразам преку слика :)

Attached Files:

7. anggell

anggell Форумски идол

Пред неколку месеци кога бев на еден вид пробна работа, далеку од моето образование, сфатив колку многу го сакам и ценам она што сум го избрала да го учам, само нажалост тешко се доага до посакуваната цел :doh: .

8. SwanMay

SwanMay Популарен член

Ја обожувам мојата работа! Никогаш не би ја менувала, а се' започна толку спонтано, што никогаш не ни сонував дека ќе се претвори во моја професија од соништата. :sun:

Tam4yy likes this.
  9. Saraa

Saraa Популарен член

Ova sto sega go rabotam, go rabotam zatoa sto moram, veruvam nema da mi e za cel zivot, daj boze da si najdam rab po struka.

10. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Тесно било гласањево, ќе има бараж изгледа :P
    Инаку јас сум од тие што си ја сакаат работата. Сите работиме за плата пред се, меѓутоа покрај задоволството кое го имаме дента коа ќе ни стигне платата, треба да сме среќни што сопствената работа ни прави мерак Не е се во парите, зошто многу поисполнети ќе сме ако работата не ја работиме на сила или само за да земеме плата. На крај краева, парите се трошат.
    Јас работев краток период работа од која само гледав пари да извадам. Живеев само еден ден во месецот, а тоа беше денот коа ќе земев плата.
    За разлика од сега кога секој ден не го сметам за уште еден ден измачена од работа. Напротив, мислам дека фактот дека го сакам тоа што го работам прави да не се чувствувам уморно од истата. Барем за сега, се надевам во иднина нема да си викам кај ми бил паметот што сум го пишувала ова :D

Tam4yy, crazylady, sesilija and 2 others like this.
  11. victoria

victoria Форумски идол

Си ја сакам... Со задоволство ја работам и давам се од себе секој месец-да го исполнам таргетот:) а ако го тргнеме тоа на страна, работам културна работа, секогаш средена и убаво облечена, со скоро секогаш културни луѓе.. Само платата да ми е како што замислуваат од страна дека заработуваме :(

Dvolicen likes this.
  12. happygirl

happygirl Форумски идол

Претходната работа не ја сакав воопшто, ја работев не оти морав, туку за да стекнам искуство и да не седам така дома оти ми беше предосадно.

Веднаш откако завршив таму, по 10 дена се вработив во фирмата кај што сум сега. На почетокот ми беше ептен тешко бидејќи се работи за друг град, малку подалеку од дома, сосема нови луѓе, и никогаш не сум замислувала дека ќе работам вакво нешто.

Колегите речиси сите се млади, има смеи секој ден.

6 месеци сум тука, осигурана на полно работно време, и веќе 2 пати ми ја покачија платата, така што стигнав до една прилично солидна сума. Се надевам дека ваквиот тренд на покачување ќе продолжи и во иднина :)

Не дека ја обожавам работата, ама се во животот си има своја тежина.

Tam4yy, Annath, molikaMk and 4 others like this.
  13. Auditor

Auditor Активен член

Порано, работев за други и за процент сум работел(за плата и за сметки де да си платам) и буквално на секое земање плата бев како болен по цели три дена...сите се радуваа коа ке земат плата а ја неможев да го поднесам тој ден, искрено кажано.

Сватив дека во животот не треба да се работи само туку и дека треба да се заработи.

Потоа си отворив моја фирма и од тогаш не можам да смислам да работам за друг...дури и кога има контракти за замена кои што неможат да ги изработат другите поради презафатеност а ги обеќале не ги превземам и да ме молат-не поднесуем посредништво и проценти било какви од мојот труд...тоа е што е, сам фала му на бога ок е.

14. jovana03

jovana03 Популарен член

Затоа што морам...

15. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

zatoa sto ja sakam !!

16. anina

anina Популарен член

Не се жалам од работата која ја работам во моментов, ама сепак е далеку од моето образование. Доколку би бирала измеѓу она што сакам да го работам и она што сега го работам, би го избрала првото

17. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

ја обожавам ама платата може да биде подобра

18. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Работата што ја работам сега ми е по струката... И на сите претходни работни места работев според образованието... Сите три работни места се различни, но сите ми беа интересни и си ги сакав...

19. MilaP

MilaP Форумски идол

Prvoto mesto kade sto rabotev nemase vrska so strukata sto zavrsiv,no rabotata bese dobra,nemozam da kazam teska no slabo platena.Potoa imav sreka da si se vrabotam na strukata i sum dosta zadovolna i so rabotata i so platata.

20. samantha80@*~

samantha80@*~ Активен член

Ако сакаш да напишеше која политичка партија си, ако си од онаа на власт секогаш ќе имаш кариера.

Valerin likes this.