Здравоо, пред некое време го завршив предизвикот со Адриен, супер беше еден ден не прескокнав, вие што го правевте истиот, што потоа? таа има и некои други видеа, ама сакам нешто слично последователно, вака знам да си кажам ај денес не вежбам, а прекрасно ми беше за време на предизвикот ми стана ритуал. да не зборувам за предностите тоа веќе кој пробал јога според мене никогогаш нема да се откаже гледам и едно др девојче има 30 days chellenge на youtube..any ideas?
Девојки? кај се држат часови по јога во Скопје ,по можност центар..или во некој од карпош населба...?
Со вежбање, како инаку? Ама не само со вежбање со телото, туку повеќе со умот. И зависи колку си природно еластична и силна. Некои можат по два месеци вежбање, на некои им треба и цела година. I bend but do not break.
Денес го почнав и јас овај чаленџот. Многу сум под стрес и напната. Решив да пробам јога. Се надевам нема да се загубам со вежбите иако сега ми следува колоквиумска. Пола сат можам да посветам на ова. Баш се чувствувам добро сега после првиот ден. Па ќе видиме. Би сакала да одам на јога ама ми е многу далеку и мачно ми е да одам секој ден пешки до таму. Вака дома друго е. Можеби на лето ќе одам.
Ајде ќе се мотивираме меѓусебно да не прескокнуваме денови Уште поубаво вака. Можеби до вечер ќе се приклучи уште некој друг и ќе одиме заедно јее!
Пробав,се намачив ко за прв ден не дека којзнае колку ми беа тешки вежбите туку тоа што не ми идеше некако да се концетрирам на дишење или да ја кривам главата да гледам до кај е со вежбите (да не зборам дека и некои пози ептен ми одвлекуваа внимание ) Тие што вежбале инсенити воркаут ќе приметат дека ова е денот за истегнување што го имаше таму....уствари тиа било јога а јас не сум знаел (на некој начин) Лотус или како да се вика се мачев да напраам како неа па после пола видео свати вдека ќе ми треба време и не се пренамагав туку од искуство знам дека секој ден ќе бидам се поеластичен па ги праев вежбите општо колку можев без да се разочарувам или замарам (тоа е целта нели). Ќебе немав,имав нешто за под газ да подметнам ама од утре здравје душече.
Вториот ден не можев да вежбам,денеска почнав 15 минути и некако се откажав.Не ми беше удобно од лежењето на тврдо почна се да ме боли и едвај ја слушав што збори.Дали да се концетрирам на дишењето дали да ја кривам главата да ја гледам што прави она...некако не се внесувам воопшто @s1a1n1d1r1a1 ?