Дали некој знае каде можам да ја најдам Шолја чај од Ејми Ефрон??? Ја барав во Матица ја немаа... Фала
Ако сакате сладуњави љубовни романчиња, во кои женскиот лик ги држи конците в раце, тогаш читајте ја Даниела Стил. А ако пак сакате машкиот лик да доминира, тогаш ја препорачувам Susan Elisabeth Phillips. Јас ги прочитав сите книги од серијалот за Chicago Stars и ми се допаднаа затоа што се лежерни за читање, плус исполнети со згодни рагбијаши и пикантни сцени )
Jaс ја препорачувам “Одвеано со виорот“ од Маргарет Мичел, прекрасна книга. Овие од Мирјам се многу лесни и предвидливи, според мене, и повеќе се за некои 13-16 годишни девојчиња. А од Фишер ја имам дома цела колекција, ама никогаш не сум прочитала ниедна книга , ама од тоа што го слушнав исто биле во тој Мирјам стил
^ Тогаш и ги читав, ми беа првите прочитани љубовни романи, па ми станаа репер за тоа како љубовта треба да изгледа, т.е. ме за*баа за навек
Книгите на Мир - Јам ми се ептен лесни и предвидливи. Од Фишер имам цел комплет на книги и имам неколку прочитано само како што лесно се читаат така лесно се и забораваат. Посебно внимание ми остави Љубав мог живота и ви ја препорачувам!
На крајот на виножитото-Сесилија Ахерн Многу интересна приказна исполнета со безброј случки и пресврти, приказна што започнува од раното детство на Алекс и Рози – неразделлни другари од училишните клупи и оттогаш тие не можат еден без друг. Но, кога ќе настапи времето на лудите тинејџерски години, вечерните излегувања и љубовните состаноци – тие почнуваат да се одделуваат. Меѓутоа некој не знае што е тоа што го чека утре. Семејството на Алекс се преселува од Даблин во Америка и двајцата најдобри другари се разделени. Рози одлучува да му се придружи на Алекс, но нејзината одлука ќе биде попречена од нешто што ќе и го измени животот за 360 º. Нивната бескрајна поврзаност и искрен однос ги следи и поддржува низ сите успеси и порази во животот. Меѓутоа тука стои неизвесноста за тоа дали нивното пријателство е доволно силно да ги преживее илјадниците километри и годините кои се зголемуваат, исто така се појавуваат мали искри надеж дека нивното пријателство може да премине во нешто поголемо. Тоа е приказна што покажува дека сродните души секогаш се пронаоѓаат едни со други, дека вреди да се ризикува за нешто во кое вистински веруваме. Тоа е роман што покажува дека животот е исполнет со многу препреки и неизвесни ситуации, дека треба да сакаме за да бидеме сакани и да веруваме во себе. Тоа е формулата за среќен живот. Стилот на кој е пишуван романот е многу лесен и разбирлив, целата приказна е пишувана во форма на лични писма. Морам да признаам дека книгава ме воодушеви, едноставно е прекрасна и мора да ја прочитате. Првпат читам дело од Сесилија Ахерн и се уверив дека сè што се зборува за нејзините дела е точно.
Еееј ФЕМИНКИ, прекраснава тема малку е подзаборавена? Или ретко читате љубовни романи? Љубовта е највозвишеното чувство на секој човек, да се сака и да се биде сакан е прекрасно, па затоа добро е понекогаш да се прочита и некој романтичен, љубовен роман . Јас ги имам прочитано многу од различни автори - почнувајќи од Мир-Јам, сестрите Бронте, Аманда Квик, Даниела Стил... На сите ФЕМИНКИ што сакаат ЉУБОВ им го препорачувам романот Анџелика од Анне и Серге Голон - огромно дело за една љубов од 17 век...
Вака,братучетка ми имала домашна задача да раскаже љубовен роман ,само не ја знае цела содржина оти ја има заборавено..иначе таа е осмо одделение..И ве молам некој ако знае на нет дека има кратка содржина на љубовен роман нека прати.. Ви благодарам однапред,Поззз Убав ден!
Препорачувам сите книги од Гијом Мисо,но мајстор според мене за љубовни романи е Николас Спаркс... Интересна работа кај него е што,а ја објави книгата,после неколку месеци се снима филм за неа па следната година се прикажува на кината.... Значи се,ама буквално се препорачувам од Мисо и Спаркс
Ветување од Даниела Стил, прекрасна книга за тоа како љубовта успева да го пронајде својот пат и да спои двајца кои биле разделени на два различни краја на светот...