1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовен роман

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од francheskaa, 23 јануари 2011.

1. agi

agi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    Се ,буквално се од Марија Јурич-Загорка

2. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Aманда Kвик

3. ameliant33

ameliant33 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали некој знае каде можам да ја најдам Шолја чај од Ејми Ефрон??? Ја барав во Матица ја немаа... Фала :^) :emo:

4. LUNA.girl

LUNA.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    135
    Мислам дека ја има во книжара ТРИ,па провери зошто не сум сигурна :* :*

5. LUNA.girl

LUNA.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    135
    Топло ја препорачувам книгата* Да се сака повторно* :up: :up: невероватен роман,ме остави без здив :clap: :clap: :clap:

6. Blumarine

Blumarine Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    188
    Ако сакате сладуњави љубовни романчиња, во кои женскиот лик ги држи конците в раце, тогаш читајте ја Даниела Стил. А ако пак сакате машкиот лик да доминира, тогаш ја препорачувам Susan Elisabeth Phillips.

Јас ги прочитав сите книги од серијалот за Chicago Stars и ми се допаднаа затоа што се лежерни за читање, плус исполнети со згодни рагбијаши и пикантни сцени :))

7. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Кој ги нема читано книгите на Мир-Јам не знае што е љубовен роман :D
    И од Фишер исто...

На Stefani999 и firequeenn им се допаѓа ова.
  8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Jaс ја препорачувам “Одвеано со виорот“ од Маргарет Мичел, прекрасна книга.

Овие од Мирјам се многу лесни и предвидливи, според мене, и повеќе се за некои 13-16 годишни девојчиња.
    А од Фишер ја имам дома цела колекција, ама никогаш не сум прочитала ниедна книга :wasntme: , ама од тоа што го слушнав исто биле во тој Мирјам стил :wasntme:

9. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    ^
    Тогаш и ги читав, ми беа првите прочитани љубовни романи, па ми станаа репер за тоа како љубовта треба да изгледа, т.е. ме за*баа за навек :D

На Umbrella22 и sesilija им се допаѓа ова.
  10. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Книгите на Мир - Јам ми се ептен лесни и предвидливи.
    Од Фишер имам цел комплет на книги и имам неколку прочитано само како што лесно се читаат така лесно се и забораваат. Посебно внимание ми остави Љубав мог живота и ви ја препорачувам!

11. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    На крајот на виножитото-Сесилија Ахерн

Многу интересна приказна исполнета со безброј случки и пресврти, приказна што започнува од раното детство на Алекс и Рози – неразделлни другари од училишните клупи и оттогаш тие не можат еден без друг. Но, кога ќе настапи времето на лудите тинејџерски години, вечерните излегувања и љубовните состаноци – тие почнуваат да се одделуваат. Меѓутоа некој не знае што е тоа што го чека утре.

Семејството на Алекс се преселува од Даблин во Америка и двајцата најдобри другари се разделени. Рози одлучува да му се придружи на Алекс, но нејзината одлука ќе биде попречена од нешто што ќе и го измени животот за 360 º. Нивната бескрајна поврзаност и искрен однос ги следи и поддржува низ сите успеси и порази во животот.

Меѓутоа тука стои неизвесноста за тоа дали нивното пријателство е доволно силно да ги преживее илјадниците километри и годините кои се зголемуваат, исто така се појавуваат мали искри надеж дека нивното пријателство може да премине во нешто поголемо.

Тоа е приказна што покажува дека сродните души секогаш се пронаоѓаат едни со други, дека вреди да се ризикува за нешто во кое вистински веруваме. Тоа е роман што покажува дека животот е исполнет со многу препреки и неизвесни ситуации, дека треба да сакаме за да бидеме сакани и да веруваме во себе. Тоа е формулата за среќен живот.

Стилот на кој е пишуван романот е многу лесен и разбирлив, целата приказна е пишувана во форма на лични писма. Морам да признаам дека книгава ме воодушеви, едноставно е прекрасна и мора да ја прочитате. Првпат читам дело од Сесилија Ахерн и се уверив дека сè што се зборува за нејзините дела е точно.

На the.vampire.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    61.294
    Еееј ФЕМИНКИ, прекраснава тема малку е подзаборавена? Или ретко читате љубовни романи? Љубовта е највозвишеното чувство на секој човек, да се сака и да се биде сакан е прекрасно, па затоа добро е понекогаш да се прочита и некој романтичен, љубовен роман :) . Јас ги имам прочитано многу од различни автори - почнувајќи од Мир-Јам, сестрите Бронте, Аманда Квик, Даниела Стил...
    На сите ФЕМИНКИ што сакаат ЉУБОВ им го препорачувам романот Анџелика од Анне и Серге Голон - огромно дело за една љубов од 17 век...

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lana.18

lana.18 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    Вака,братучетка ми имала домашна задача да раскаже љубовен роман ,само не ја знае цела содржина оти ја има заборавено..иначе таа е осмо одделение..И ве молам некој ако знае на нет дека има кратка содржина на љубовен роман нека прати..:)
    Ви благодарам однапред,Поззз
    Убав ден! :inlove:

14. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.351
    Препорачувам сите книги од Гијом Мисо,но мајстор според мене за љубовни романи е Николас Спаркс...
    Интересна работа кај него е што,а ја објави книгата,после неколку месеци се снима филм за неа па следната година се прикажува на кината....
    Значи се,ама буквално се препорачувам од Мисо и Спаркс ;)

15. Kiki-Viki

Kiki-Viki Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    166
    Ветување од Даниела Стил, прекрасна книга за тоа како љубовта успева да го пронајде својот пат и да спои двајца кои биле разделени на два различни краја на светот...

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. GoodGirl45

GoodGirl45 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2016
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    8.693
    Принц на бел коњ - Џуд Деверо

17. Тинејџерка

Тинејџерка Нов член