1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубов и Казна (Aşk ve Ceza)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од eemmiilliijjaa, 24 октомври 2011.

1. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Кога ќе му каже бе на Саваж дека е трудна ?? :?:

2. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.523
    Допаѓања:
    92.151

Може кога ќе го роди :lol: :rofl:

Филмов не можам бре да го гледам. Јасминкана ми е грда бре, ептен. Освен гради што има , ништо убаво на неа. Убаво ја облакаат, па знам да ѕирнам да видам што носи.
    Саваш си го љубам ама па папучар е, неЌу таков маж :lol:
    Мајка и на Јасминка не ја сакам, досадно женче.
    Мајка му на Саваш си ја љубам, бре што слатко бабе ми е.

На musicgirl55, maca99 и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  3. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    1.924
    Пала жив е?! :o

4. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Дури кога ќе се врати Саваш од мисијата и кога ќе се вратат од кај лекарот со Омер,ќе му речи дека не е се така црно и ќе му кажи,тоа е по неколку епизоди таму

5. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Јасмин не е нешто, ете мож убава е, не е нешто посебно, ме нервира, со Саваш, на секои 5 минути, “ ме сакаш Саваш?“, Тој “ те сакам“ и обратно, досадни се, се сакаат, ама ова нивново претеризам |( па и не му кажува дека е трудна |( изгубена :fubar: Чичек пак, кај не го сакаше татко и, сега пак тагува за него.А онаа од барон ама го мерка тој другарот на Саваш со ќерќа му шо е :D :D го демне :rofl: Назан пак, смешки во боја е :D со се Бора, Саваш кога го удри :rofl: па уште ќе бараат дел од имотот, оф со кој памет :D Можеби требало малку да го променат сценариово за серијава, да го подотераат, троа малку пореалистичко да биде.

6. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    Даааа

7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Дали некоја знае уште колку ќе трае серијата |(

8. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    307
    Сигурно, кај може Саваш без него :P

9. livert

livert Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    115
    Не ја пратам серијава но денеска морав поради мајка ми (на гости ми е) , но од тоа што го видов , ме потсети на филмот Hot Shots! Part Deux :lol: ја разгледав темава да бидам у тек де :geek: ,прочитав дека шеесетина епизоди се вкупно ,искрено ме зачуди зошто толку малку, ама ми текна зошто :D , по тоа што го видов во денешната серија, ги испотепаа 30% од актерите, тамам до 60 епизода ке ги испотепаат сите !Доколку продолжат со исто темпо :lol:

10. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Која нова??? :)

11. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Џејда, мислам дека е партнерка со Јасмин и Севги. Ги вади од проблемите. :)

12. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Ги вадии?? хаха уште поќе ќе ги дозаглави. :D

На girl.23 и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  13. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Го загледувам чат пат кога сум кај моите на гости и што да кажам освен дека сите се глупи...И повеќе би верувала на научна фантастика него на ова, арно кажа некој барем малку пореално да е...
    Ја земам за жена сестрата на човекот што го уби мојот зет... :^) Така беше со Чичек и Саваш?
    И сега братот на ''маж ми'' го убива татко ми, ама јас пак си одам кај нив оти таму припаѓам, без разлика што ''маж ми'' ќе се жени со друга и има дете од неа...(Ова пак за Чичек)
    Главната хероина ич к.. не ја боли за детето а сега се радува што ќе има уште едно...Леле која среќа, ќе го израдува Саваш чиниш му купила нов парфем...
    И за крај, Саваш...на толку пари и таков изглед да се понаша како Јасмин да е првата пи*ка што ја видел во животот, мора да е или ретардиран или да е...во турска серија, па да...

На Ecii, musicgirl55, Trendafilka и 9 други им се допаѓа ова.
  14. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Хахаха Скорпионка браво :up: ,се изнасмеав за ова последното за Саваш,изгледа ткаов си е човекот скромен :lol:
    Навистина филмот треба да го прогласат за научна фантастика,зирнувам и јас,ама повеќе од 5 мин такво лигавење не се слуша :headbang:

Извинете за мрчењето на сите кои премногу си го сакаат филмот и главната хероина Јасмина-што би рекла баба ми :$

На musicgirl55, Betty.Boop и MSkorpionka им се допаѓа ова.
  15. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Кој е кој?
    Првата е Уснија Реџепова, а втората е Јасминка
    Која сличност а :)

На musicgirl55 и perlaa им се допаѓа ова.
  16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Ѕвони на врата, и Јасмин оди до вратава се залепува и вика кој е??
    Волкот, дојдов да те лапнам!
    Да ти ибам глупавата, сигурно ќе ти каже, јас сум од мафјата дојдов да те убијам |(
    Е неможам да ја сватам божеееее :headbang:

На musicgirl55, tace73 и anneyy им се допаѓа ова.
  17. babaDara

babaDara Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    622
    Јасмин-кога сите самохрани мајки толку добро би се снашле во животот, навистина супер. Па добро бре во еден толку милионски град како што е Истанбул, нема други девојки и Јасмин е незаменлива. на почеткот немв такво мислење но сега со право можам да кажам дека е едно себично суштество.Мисли само за себе, неодговорна мајка, неодговорен работник па и секако дека ќе се однесува така кога покрај себе го има еден од најбогатите и највлијателните мажи во Истанбул. Секако дека реалноста е многу посурова и да не не залажуваат ваквите филмови.

Саваш ја сака Јасмин премногу. Но тука е прикажан еден дел од филмот каде што заљубениот маж е сонувач. Потоа со текот на времето љубовта бледее и мислам дека ако биде реален флм ќе изгледа вака: милион жени трчаат по Саваш (богат, згоден, убав, културен, образован ) и Јасмин ќе венее во преубавата куќа на Балдарови. Сигурно Саваш нема да и ги дозволи шеткањата на Јасмин.

Назан убава, паметна, културна-но (не)искуството си го направило своето. Од кога знае за себе имала еден маж покрај себе, добила прекрасен син од тој маж и било убаво, била среќна. Ништо не и фалело. Треба да сфатиме дека Назан е само жена на која и потребно внимание икоја ужива во ласкавите зборови. Таа како да му е лута на животот. ;( ;( ;( Па секако дека жена се освојува најлесно и најлесно паѓа кога е ранлива, ајде жени не осудувајте сите ние го губиме разумот и паѓаме на зборови. ПРИЗНАЈТЕ!
    Мајката на Саваш-има преголема улога пред себе и пред другите. Таа мора со сите напори да го сочува семејството. Повеќе верува во вистината него во љубовта што е многу ,,ПОПРАКТИЧНО,,. па како да размислува на друг начин кога живеела во друго време. Единствено ја окривувам за дрогата. А тоа што му ја туркаше Чичек во постелата на Саваш тоа го правеше со најдобра намера. Кога согледа дека нејзиниот син целосно е свртен кон друга жена видовте дека се повлече.

Мустафа-дете кое сака да биде ,,ГЛАВЕН,,. Таа желба толку го превладала што прави грешки катастрофални. Кога позади него не би било толку моќното семејство, тогаш тој би скапувал по затвори.
    Но има силен грб позади себе.

Чичек- зарем нејзината судбина не е променлива. Навистина не знам што сака од Саваш??? Тој уште на почетокот и кажа дека не ја сака и дека нивното функционирање како маж и жена никогаш нема да биде возможно. ја оправдувам дека е заљубена во Саваш, сосема е нормално. Но треба да погледна на вистината и да продолжи да живее. нема пријатели, ја има само својата фамилија и туѓата која не знаеш која е полажна. Најдобриот лек за да биде ,,нормална,, е да пронајде човек кој ќе ја исполни.

На musicgirl55, Adi888, TheaEsposito и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. LollyLove

LollyLove Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    http://vbox7.com/

Овде можете да ја изгледате целата серија со бугарски превод!
    Само на Search напишете пример ''ask ve ceza 56 bg subs'' или ''любов и наказание 56'' и обично има мали
    видеа кои траат по 10-20 минути на еден дел ..Има обично некогаш 5-6 дела некогаш 8-9 дела!!!
    Јас овде ја изгледав целата серија

19. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Ај некој да ме обавести што се случуваше, само фатив сцени од следната епизода :(

20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.523
    Допаѓања:
    92.151
    Не ми е јасно како оваа Назан е толку глупа, а растена во такво семејство? При таква мајка, па и брат да си толку смотана треба да си талент.

Оној па Бора колку е грд, ми се повраќа кога го гледам.

Онаа па Јасмин ако заминеш заборави не, а носи уште едно негово дете. Ох, жено нон стоп се смирувате, пак ќе се смирите, не плачи.

Ме напнува филмов, не го гледам веќе.

На musicgirl55 и MSkorpionka им се допаѓа ова.