Љубов и Казна (Aşk ve Ceza)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од eemmiilliijjaa, 24 октомври 2011.

1. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    И мене не ми е јасно што толку гледате во Саваш? Гледам групи на фб, па и тука Саваш, Саваш, Саваш, бла бла бла :^) Па ок симпатичен е, ама па и не е нешто посебно, 100 пати поубави глумци од него имало па ништо! Инаку од денешнава епизода фатив малку, и да ви кажам право не жално, туку смешно ми беше овие сите кога плачеа. :D

На musicgirl55 и anneyy им се допаѓа ова.
  2. zaljubena93

zaljubena93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    хаха се отепавме од смеење сите дома, сите се акаат од земја, шахнур вртеше кругови, полукругови со главата, па најсмешно беше кога јасмина чутеше чутеше и едно време ја отвори устата и врисна, као демек че ги надвикам хахахахах

3. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    ^Јас пак викам само јас ли како ненормална се смеам на виковите и црковите на овие наште што синхорнизираат.. добро е имало и некој како мене. Ептен смешно ми беше, поглупаво синхронизирано..да неможеш да го почуствуваш емоционалното во филмот :lol:

На zaljubena93 и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    ЕКСКЛУЗИВНО!!!
    Поради голема заинтересираност на целата македонска јавност за турските серии Владата на Република Македонија организира превоз до Турција со цел присуство на погребот на Саваш.
    Сите заинтересирани можат да се пријават на телефонскиот број 0800 - 11- 444

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    морам, посилно од мене е,
    на болдов се изнасмеав добро :lol:
    И да ве разочарам, такви патетики и да постојат нема да ги сакате.
    Кој сака тип како Саваш, мислам како лик, не глумецот, со трилион проблеми, ЖЕНА :!: , мајка луда и остално семејство, башка си е малце папучарче, немој јасминка да не се налути, оп он трча |(
    Зa секој лик вo било кој филм или серија постои таков во реалноста, ама со овој Саваш, по нашки зван Сашо, го отупеa! |(
    Исто како со оној Mарио Kасас, ма ајде бре, глупости!
    Гледајте си ја серијата, коментирајте, не ви забранувам ни ве осудувам, али ова со Сашо-ај лав ју, ју аре де онли оне , ми е MADNESS! и мора да заврши!

На musicgirl55 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.120
    Допаѓања:
    257.766
    ^

Не е лоша синхронизацијата, јас синоќа на алсат гледав, исто рикаат, ептен ги погодиле :D :D .
    Туку мене дечко ми најлубезно ме замоли да го намалам телевизорот, почна глава да го боли од жалопојките :D .
    Ај Шахнур што плачеше, во ред, мајка е, ама оние надвор од племето, што губеа коси, т.е. шамии и се трескаа од земја |( . Е тие сфати ги де :D .
    Серија, што да кажам, глупа е, тешко глупа.
    Јас не ја гледам туку ја слушам, си седам на компјутер и слушам како рикаат :D

7. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Извините вака што ќе ви се вмешам.Секој си има право да си гледа што сака и никој не може да му забрани.
    Но никако да најдам одговор на прашањето.Што гледате во оваа серија??? :^) :^) Кога и да ја гледа мајка ми само рикање и драми слушам.Како не ве замара сето тоа,нели ви врие главата?
    Па и за оној Саваш гледам на ФБ преплавиле со статуси,демек умрел Саваш,сега ќе го жалиме,ова она.А навистина смешно изгледа од страна.Ништо не може да се научи од серијата туку Сител немаат доволно пари да емитуваат нешто квалитетно па тупат со лимонатките.Еве пример има горе.
    за срека не е измислен има типови како него |(
    Ете баш затоа серијата негативно влијае врз особено помладите.Ќе се вљубуваат во фиктивни ликови а барем да беа тоа некои квалитетни ликови.А не папучари и лигавеши кои трчаат секој пат кога на неговата пепелашка ќе и се скрши ноктот.Ако тоа ви е дефиниција за совршено машко,тогаш не знам што да кажам.
    Уште еднаш се извинувам што ви ја попречувам дискусијата но морав некаде да напишам.Ми дојде преку глава тоа Љубов и Казна лудило.

На musicgirl55 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    па ние затоа ја гледаме, за да пцуемеееееееееее :rofl: :rofl: :rofl: на траги комиката на оваа серија

На kate21 и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  9. BlackSwan5

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Лудо верувај дека има и такви што се соживуваат со серијата и не е на арно работава :) .
    На некој секој пат кога разговараат онаа Јасмина и Саваш солзи му течат од очите.Демек било многу емотивно,било многу романтично |( .Па оваа Јасминка кога ќе писне,тоа било начин на изразување на љубовта кон Саваш.Ма ајде бе,патетики во боја :D .

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.120
    Допаѓања:
    257.766
    Блексвон, а Госип да не е нешто поучна серија, а посебно последната сезона?
    Туку јас имам впечаток дека сите се во Блер филм влезени, и се замислуваат шмизли.
    Друго, у Госип освен излежавање и трачарање, упс и к*рвање на Серена, друго нема.
    Ама знаеш што е разликата помеѓу овие две серии?
    Госип е американска, а оваа турска.
    Туку забегав, серијава не се споредува со Госип, сакав сама да кажам дека и дека оваа не има некоја јака поента, а една од најгледаните.
    Ама ако ја прашаш баба ми, Јасминка не ја менува ни за Вампири ни за Чак. Си го сака Саваш бре :D :D :D.

И да не бидам погрешно сфатена, серијава што е глупа, глупа е. Ама и кај американските серии има исти срања. Зависи кој како ќе си ја сфати.
    Јас на Јасминка си ја трошам негативната енергија, ја пцујам бре, си се празнам :D :D

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BlackSwan5

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Не сум рекла за Госип Грл дека е поучна серија,далеку е од тоа.Дури на моменти и дебилна изгледа а особено последната сезона.Но барем нема патетики и врескања.
    Ама ова турскиве се едно исто сценарио.Така и Шехерезад и Онур се караа и простуваа цела серија,така и овие сега.Да не одам многу оф топик,си кажав се што мислам за серијата :) .

12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.120
    Допаѓања:
    257.766
    Во ред е, ама тоа е, ствар на вкус.
    Јас серијава знам дека е глупа, врескања, патетики, ама ми е одлична прилика да правам пауза во учење.
    Добар изговор :tmi: :D .
    А и морав да почнам да ја гледам, оти и да не сакам, кај и да идам, кој и да дојде кај мене, Саваш се гледа :D :D .

На CharlizeTheron и BlackSwan5 им се допаѓа ова.
  13. d.Darla

d.Darla Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    160
    Тоа врескањето е Балканска типична атмосфера...А и тоа се прикажува во серијата, ваљда тоа е целта да се прикажат обичаи, традиции итн бла бла...
    Сношната епизода ништо не се случи , се изнаплакаа, Јасмин збор не изусти, човеков и закоп закажаа, а никој тело не видел и со сигурност не разбра дека е умрен. Како можи да не се ангажира никој и да речи не верувам..Одма го закопаа (или јас не ја следв внимателно епизодава, па пропуштив)

14. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.143
    Допаѓања:
    33.888
    Се каам што ја загледав серијава |( ми стана некако многу досадна и неинтересна,
    ми иде да ја изгледам само уште последната епизода на нет и да не се замарам.

15. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Јас ги гледав првите епизоди, после ја изгледав и последната и за мене овој филм одавна заврши... :D

На maca99 и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  16. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.143
    Допаѓања:
    33.888
    Некој имаше оставено линк каде што може да се гледа серијава со српски превод, но не можам да најдам на која страна во темава беше :)
    ако некој знае нека даде линк, да се раатисам и јас од серијава :party:

17. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Who's the boss now? :D Вака така сите гледате интриги,м? :D И јас го гледам,интересен ми е :)

Прикачени фајлови:

18. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    63
    Јас почетокот на овој филм не го гледав, меѓутоа ми стана така интересен, но и здодевен затоа што секогаш мора да се случи нешто за Јасмин и Саваш да се скараат, па после пак да се смират, ајде еднаш, два пати, десет пат, ама сто пати :) А и не е ок што една епизода трае саат ипол а на сител таа епизода ја делат на три дела и станува уште подосадно пошо ги гледав епизодите на ју тјуб ама без превод, и сега за да губам време си ја гледам пак :)

19. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Немој вака Мимс, ќе се пријави пола Макеоднија и кога ќе видат дека нема ни од трите подолгото, ќе почнат да паѓаат во депресии.
    Инаку, вчерашната епизода беше за да ја гледаш со тампони во уши.

20. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Хахаха и јас на тие однадвор им се дупнав од смеење,абе ко ненормална се смеев и се чудев шо мајка бараат пред куќа,па и они до толку да се траќаат,па кога ги видов во натре испоседнале сите собрани и јас слушаат Шакнур или како и да се вика вампиров,како се дере ко улава некоја, се одмочав :rofl: :rofl: