Ќерката на амбасадорот (Канал 5)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од cresa-jagoda, 13 декември 2020.

1. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Фала ти. :l:
    Мислам дека се единствено нешто што вредат во серијава. :D

На Irisae му/ѝ се допаѓа ова.
  2. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Прејак е филмов според мене :inlove:

На Rama и mssuniquee им се допаѓа ова.
  3. Mery92

Mery92 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    860
    da malce ke posedat, potoa ke zaminat zaedno Crna gora mislam deka bese ,ke ja vratat Melek nazad.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    Зошто и Санџар ќе заврши во затвор? И како смее тој амбасадорот да го земе девојчето Мелек? Не може тој да има поголеми права за тоа девојче од нејзините родители.

5. Mery92

Mery92 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    860
    Vtorava ne mozam da ja slusam mng me raznezuva..bas ha dadoa Nare ko padna:sweat:;(

На Rama, Irisae и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. Mery92

Mery92 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    860
    toj go ima staratelstvoto od Melek..vo zatvor se mislam koga se protivese da go sopre na tatkoi na Nare..Neznam dali vide Nare nemozese nisto da napravi, a e nejzina majka.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  7. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    При жива и здрава, права мајка, како дедото да го има старателството?

На Mery92 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Irisae

Irisae Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    213
    Наре ја роди Мелек во психијатриска болница во Швајцарија и според законот таа е некомпетентна за да одгледува дете па старателството прејде врз нејзиниот дедо - амбасадорот.

На cresa-jagoda и Mery92 им се допаѓа ова.
  9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.487
    Допаѓања:
    13.733
    Премногу патетично, непотребна патетика. Замислете 8 години откако ја нема дури и легенда имало за нив. Друго, ќерка на некој амбасадор никогаш нема да погледне некој таков кој на секој втор збор вели „ќе му ја скршам вилицата“, „ќе му ја скршам главата“. Како племиња се. И како што кажавте погоре, младовачка љубов, тоа нема врска со љубов на зрел и стабилен човек. Тоа е за тинејџерски години. Каки адети, ужас, сигурно чекаа да видат девојката дали е невина по првата брачна ноќ, оти свекрвата чекаше нешто и беше нервозна. Друго, зошто живеат сите во заедници каде ги командуваат свекрви? Санџар се дере, прв ден откако се оженил, демек кој не го прифаќа детето, ја гледа вратата. Кои копита, жената мора да невина, а тој може и дете да има со друга жена. Ни сервираат невиден сељаклук, невиден простотилук, не затуцуваат. Па и тоа колку им е важно што ќе кажат комшиите, абе жива глупост.

На motojlo, CrAzZyYy, Amelia и 6 други им се допаѓа ова.
  10. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.411
    Допаѓања:
    26.647
    Татко му на Наре е голем коцкар и ке се искоцка на големо п ке остане без пари. И замисли ке се договори со Санџар да му даде незнам дали миљон или два имам заборавено за да му ја даде ќерка му и старателството. А амбасадорот е толку дволичен човек што ќерка му си ја продава за пари и внука му без проблем

Последна измена: 17 декември 2020
    На tace73, Mery92, ludamaja10 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.805
    Допаѓања:
    97.214
    Никој не те затуцува.
    Сериите покажува како живеат луѓе во различни делови од светот.
    Актери се, не се превозбодувај толку :)
    За некои некаде сеуште се реалност сите прикажани работи.
    Во Индија сеуште има малолетни бракови и ако снимаат серија за тоа не значи дека целта им е да те затупат тебе и да те мажат малолетна туку да отвориш очи за различни тематики по светов, а не да мислиш дека сите секаде живеат ко ти што живееш.
    Серијава е интересна баш поради тоа што покажува два контрасти на традиција и модерно.
    И пази, мислиш дека те затупува, а ја раскажа во детали.
    Ако мислиш дека некоја серија те затупува, гаси ја уште при првата епизода :)

На Rama, Economylover998, WonderGuurl и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.339
    Е да си жива за муабетов. (y)
    И мене ми е нелогична приказнава. И се нервирам што жената ја третираат тука вака и сите молчат, една не се најде да сака да смени тоа што е вака. Ама добро па добри се глумците, заради тоа вреди да се гледа. Добро глумат.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.487
    Допаѓања:
    13.733
    Општо мислев, што гледа народот. Наместо напред, ние назад ќе се враќаме гледајќи вакви серии. Друго, треба да се реагира затоа што има насилство. Видовме колење на човек ( мајка ми ја гледа, па ете ме потсети дека во Касандра на пример имало убиство на главниот лик, ама не било прикажано директно воопшто). Овде убиство, па хистерично, психопатско вриштење, па дури лиги и течат на хероината од уста. Абе гнасно. Го тегнат детето како стока, му се дера. Кои вредности се тоа? Во ред ли е да се бара невиност од жена, па дури и свекрвата чека резултат колку што разбрав. Вклучен ми е телевизорот на Канал 5 и од секој серија фаќам по дел, па не е тешко да склопиш. Општо нема никаква програам на тв. Забајле растрзаат локуми со пензионери, а по 14 часот почнуваат сериите.

На tace73 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.805
    Допаѓања:
    97.214
    Ама ти сфаќаш дека серијата и филмот ко уметност не е создаден за вредности да промовира?
    Ако ти смета врескање, барање невиност на жената не гледај, зарем сосила те тера некој да гледаш?
    Вредности во филм барала, боже :drunk:
    Филмовите се прикажување на некаква реалност.
    А не се поучни приказни како треба да се живее животот.
    Има секакви жанрови и хорори и драми и убиства и романса и фантази филмови, тоа што ти прија, тоа гледај.

На Mery92, Irisae и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    900
    Сметам дека серииве - некои , се тука за да ни ги прошират погледите на светот, оти за жал ако размислиме многумина од нас се нашле во некои глупи ситуации какви ги имало и во Забрането Јаболко или незнам ти каде. Амбасадоровата ќерка(серијата) според мене е тука можеби да не подучи дека треба да се бира и тоа како во каква куќа се мажиш, дека позадините се битни/небитни, колку е некој образуван и каде е израснат, дека реално и помалата публика ги гледа, барем кај некои од нас дома. Санџер можеби во моментов е таков каков е, ама можеби ќе се смени за љубовта на Наре итн итн... Океј, Гедиз се заљуби во Наре, ама од моја гледна точка да се најдам во таква ситуација, тоа за мене би било од истиот момент како би ја дознала вистината - забрането нешто. Можеби е серијава тука за да ни покаже дека секакви другари другарки постојат, сплетки се прават, родителите не сите се совршени итн.. Сметам дека секоја серија има своја публика и барем 1% нешто поучно. И ако јас до сега сум растена со едни вредности, ниту една серија нема да ме затупи/распамети.

На Rama, CrAzZyYy, tinka-mace и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.487
    Допаѓања:
    13.733
    Па секако де, нема да гледам штом не ми се допаѓа. Филм е друго, а ова е сапуница и не е некоја уметност. Нема да се задлабочувам со гледање на серијата. Забрането јаболко ја гледав редовно, сега веќе поретко.

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Има ли серија во која главнава актерка Неслихан е среќна?
    Не можам да ја гледам вака женава, од трагедија на трагедија оди.

На Rama и Mery92 им се допаѓа ова.
  18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.339
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: Ме изнасмеа.
    Мене антипатична ми беше у кара севда ама тука ми е океј, Менекше ме иритира, со сила му се пика на човекот.:D

На Mery92, ludamaja10, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Хаха ама навистина ми е жал веќе за актеркава. :D
    Колку години глумела вакви улоги, психички како издржала да се соживее со улогиве се чудам. :?:

На Rama, Mery92, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Irisae

Irisae Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    213
    Да сите ликови кои ги глумела досега се трагични, ама и одговараат такви улоги на ликот со подочњаците кои ги има..

Инаку забележав баш дека сите ликови досега кои ги глумела се по ист шаблон.
    Нериман, Нихан, Наре секаде таа е помеѓу двајца мажи едниот е опседнат со неа и се обидува да побегне од него додека го сака другиот :rofl:
    Треба да почне малку со поразноврсни ликови, досадно е цело време да глуми еден ист тип.

На Mery92, cresa-jagoda, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.