Ќерката на амбасадорот (Канал 5)

Discussion in 'Серии и емисии' started by cresa-jagoda, Dec 13, 2020.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Веројатно за тие серии со таков лик само ја бараат да ја ангажираат.
    И е гајле си зима пари. :D

2. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

:rofl::rofl::rofl:
    А баш се чудев дали некој ја приметува, природни големи подочњаци има, никако да и ги покријат. :^)

ludamaja10 and Irisae like this.
  3. Irisae

Irisae Активен член

Инаку, серијава е од истите писатели на „Црно море раскажи им ти“ (Sen Anlat Karadeniz) која е далеку подобра и поубава. И таму главната хероина Нефес има слична судбина како Наре, само што Црно море е видно доста инспирирана од Илијадата, и според мене многу пореална и поквалитетна.

tinka-mace likes this.
  4. Mery92

Mery92 Истакнат член

Nisto ne pomaga i da i gi pokrijat place ke gi sotkrie.Samo koga place nekako poveke i potekuvaat sigurno prirodni i se :D

Rama, ludamaja10 and tinka-mace like this.
  5. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Многу знае народов да прими поука, ем секој може како сака да си толкува, барем турските серии оставаат простор. Серииве сфатете ги само како забава.

Ни нејзиното опкружување не било подобро во суштина, со татко коцкар од политичар и негов соработник силувач. Овој дел е пореален и требало на него да се задржат, ама тие преминале на карпите.

Тоа дека жена може сама да одгледа дете не е некое ново откритие, отсекогаш имало самохрани мајки. Ама мајката во случајов е суицидна, поинаква ситуација.

А Гедиз откако го чу името се посомнева дека се работи за истата Наре, плус таа разговараше на чуден начин, итар е тој, така да, негова вина е што сака да има нешто со бившата на Санџар. Ми личи на некој кој ужива да презема “работи“ од другар му. Дека е посимпатичен физички и има подобри манири, не значи и дека е позитивен лик.

Не планирам да ја следам серијава, не ми е по вкус....нешто ќе фатам дур да заврши следната по неа за 2-3 недели.

Last edited: Dec 18, 2020
    ludamaja10 and Tanjamm like this.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Кога сме кај музиката од серијата.. Efem..
    Ах Санџар... Јас ја гледам на турски, и мноогу работи ќе се случат и многу виатини ќе излезат на видело. Не е се како што изгледа на почеток.

Rama, ludamaja10, Mery92 and 3 others like this.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Раскажи нешто за понатака у спојлер, ме интересира. Ја нешо набрзина гледав до 15та турска епизода и да стварно после интересни се епизодите и полека менувам мислење за Санџар ама понатака ме интересира. :D Уште се снима нели, оваа ќе е последна сезона сигурно :?:

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

За жал јас прекинав кога Гедиз и Санџар станаа смртни непријатели, зашто гледам други 3 серии па ќе ја продолжам кога ќе заврши или кога ќе имам време.. Сега гледам врвни 3 серии базирани на вистински приказни.

tace73, cresa-jagoda and Dream-Girl like this.
  9. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Кај можам на сајтовиве да ја најдам со превод мкд или срб?

10. minne992

minne992 Форумски идол

11. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

12. tace73

tace73 Популарен член

Кој се тие серии?

oceana likes this.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Masumlar apartmani, Doğduğun ev kederendir, i Kirmizi oda. Не знам каде ги има со превод јас гледам на турски а има и на англиски, и на бугарски и на српски само побарајтр. Ама тешки серии се не се тралалајки.

oceana and cresa-jagoda like this.
  14. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Одвратен ми е Санџар :puke: Ќе ја врати таа Менекше и ќе спие со нејзе :envy:
    А таман немаше ништо со нејзе на прва брачна ноќ, немаше ама баш никаква потреба сега да оди да ја враќа дома. Можеше да се разведе, а таа чесна да си се премажи.
    Ни малку не ја заслужува Сандар Наре. Таа па глупава после сè како ли ќе му прости.... :x

Mery92, Tanjamm and ludamaja10 like this.
  15. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Типот е со затуцано сфаќање, битно му е само да спие со некоја невина. (facepalm)

mssuniquee, Tanjamm, H.VAGA and 3 others like this.
  16. Amelia

Amelia Популарен член

Да ми пратите линк од музиката со трубите, од денешната епизода во Црна Гора? И како се вика на турски серијата? И која епизода е на Канал 5?

17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

„Замолчи“, „Ќе ти ги скршам забите, главата, носот...„Не може ќерка ми да си игра со некој си Црногорец“...Одамна не сум видела толку затуцан и агресивен лик во серииве. Тој не заслужува никаква жена. И јас да сум на место на амбасадорот ќе се лутам ќерка ми да биде со некој таков. Амбасадорот колку и да е порочен, и да се коцка, пак ќе биде чекор пред овие што планираат како лудаци да грабнат дете, и да кршат закон.

ludamaja10 likes this.
  18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Точно. Инаку не знам зошто толку се воспева таа љубов. Па ако ја сакаш жената ќе ја разбереш и ќе веруваш дека некој ја силувал, и ќе се помириш со тоа дека не е невина, а ако за роднини и семејство тоа може да се скрие, и да остане меѓу нив двајца.

19. Irisae

Irisae Активен член

Не сака ќерката да биде со син на земјоделец а ја дава за силувач кој го чува во својата куќа и притоа не и верува на својата сопствена ќерка дека ја силувал и уште тоа сака да ја омажи за него.
    Што се се нарекува татко, тоа е гнида а не човек, ја продава својата ќерка за пари за коцкање.
    Наре целиот живот била сама и незаштитена, без мајка, со татко коцкар кој никогаш не и пружил љубов и разбирање, нормално е дека ќе побара заштита во првиот маж кој ќе и биде наклонет. (Има потаму една многу убава сцена за ова каде Наре раскажува).
    До некаде за неа е јасно зошто го избра Санџар, но тој воопшто не ја заслужува, и таа би требала да знае подобро. Ама во сета оваа приказна сметам дека детето е единственото нешто кое ги поврзува и не може да ги остави разделени, и колку и да се трудат. Тоа е уште полошо, да имаш дете со погрешен човек..

Rama, H.VAGA, ludamaja10 and 2 others like this.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Taткото е лош, ама и Санџар е лош. Побарала утеха на погрешно место.

Irisae likes this.