Ќотекот како воспитна мерка

Дискусија во 'Дете' започната од Unfaithful18, 12 септември 2010.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Епа зато ги пријавивме, оти ги заобиколуваа правилата.

2. RedLotus

RedLotus Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2022
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    34
    Ама што ми збориш бре, ти велам ќе се изненадиш кој се заобиколува, демек сама себеси ќе се пријавиш кога си неодговорна мајка?
    Ахам, да видам да не верувам...

Ај доста замараш со бесцелни муабети или ај терај така ама гитла од мене госпожа извинете се ли е во ред, све бре глумци. :D
    Убаво ти пишале погоре кога си требала не си пријавила ама кај што треба и не треба ќе се силиш и глумиш.
    Ај доста е, досадно е, не за друго па и заморно ми е, ми се приспа.:yawn:

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Шо сторе море :whew:

Демек ако ме извреѓаш, моето 'нема да се важи' ?? :rofl::rofl::rofl:

4. RedLotus

RedLotus Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2022
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    34
    Ама што има навредливо во било што пишано погоре, е сега ако вистината некого го навредува па си ја превртува ситуацијата дека е навреда, немам јас никаква врска со тоа ниту помош околу тоа.

Не се зџапувај со секого, си опишувам ситуација, таа што рече...мислам боринг:yawn:

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Мислам...
    Однесено со виоро

:rofl:

6. RedLotus

RedLotus Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2022
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    34
    Навистина?:rofl:
    Од оваа вистина ич не остана увреџена, абе ај доста глумиш, барем да те биваше, аматер. :D

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Booo kakov trol si!! :bow:

Respect! :handshake:

8. RedLotus

RedLotus Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2022
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    34
    Смешки си. :D
    Озбилно, да не ти одговорам нешто поозбилно.
    Ти ги почитувам мислењата и тука ти пишав се добро со пријави и се тоа, ама само на хартија е тоа така, ама стварно за некои нешта си премногу напорна, токсично дури напорна.

Еве ај јас лажам, трол, што сакаш напиши ме или направи ме тука дека сум, ама што со мислењава на членкава и многу други?
    И тие тролови или не знам ти какви ќе ги направиш дека се?
    Не е убаво тоа што си го правиш самата себеси, ај ме повлече за јазик, ете го поозбилното.

Знаеш и самата нема ништо лошо ниту во ова, ниту во претходнине нешта што ти ги пишав тука.
    Ама ете изводи, глуми или што ти е на мени сега в глава прави...

На Серотин му/ѝ се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    40.111
    Ок, ама прво се едуцирај или размисли пред да лупнеш нешто или да праќаш дете од 5 г на стручно лице оти водело инат. Уште што нема да прочитам. И малата да не треба да ја носам на стручно лице заради тантрумите,м?

Само совршени родители на совршени деца на форумов има. А во реалноста друга слика

Последна измена: 25 октомври 2022
    На elenaklasik и elimkd им се допаѓа ова.
  10. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.849
    А од што се изнервирал таткото,од постапката на детето ,што се занело во играта или од тоа што тој лично бил изнервиран ,од шефот кој му се развикал нему па сега фрустрациите ги излева на детето? Повеќе би рекла второто.
    Секогаш пред да повишете тон,запрашај те се дали сте нервозни во моментот од нешто друго ,пред да го истепате детето што ја истурило чашата.

На WildMk и Mikha4 им се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    Многу страни наназад имам читано и пишувано и сега ова што ќе го пишам малку ќе биде оф топик. Значи денешниве деца наместо да се послушни на нас испаѓа дека ние треба да сме послушни на нив. За разлика од тоа кога јас сум била дете денешниве деца се далеку позбеснати. (да напоменам дека зборувам глобално, значи многу поголем број на деца спаѓаат во наброениве). Е сега ме интересира според вас на што е резултат тоа?

На Bratot, cresa-jagoda, minne992 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.849
    Нема разгалени деца,деца од галење и бацки не можат да се наречат разгалени туку повеќе занемарени од недостаток на внимание,така зборуваше детски психолог.
    Не е само да ја исполниш физиолошката потреба на детето ,еднакво важно е и психолошката.

На Mic18, WildMk и RedLotus им се допаѓа ова.
  13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.306
    Допаѓања:
    22.829
    Незнам дали некогаш во нашата држава ќе дојде она што јас знам дека го има во некои држави, а тоа е деца на прво место и заштитени со закон до макс. Да сме конкретно во Шведска на сите овие родители кои физички и прихички малтретираат деца, ќе им бидат ем одземени, ем казна, ем државата ќе одлучи дали повторно би им ги доверила.
    Мене уште ми е нејасно и неможам да разберам, да се малтретираат деца. Секое едно дете на светов доаѓа зашто ние такс сакаме. Свесно го носиме 9 месеци и раѓаме. Чему сето тоа, ако тоа дете е предмет за лечење фрустрации?
    Тоа дете расте под стрес и носи трауми за цел живот. Знаеме дека денес поголем број од децата се похипер активни, дека не се сите исти, некое бара повеќе внимание, некое периодично сака да биде се по негово… И да , кој и да е ќе пукне и ќе повиши тон, и тоа не е трагично. Секое дете мора да има почит кон родителот.
    Мора да се најде начин како да се постапи со детето, и да се побара помош не е страшно.
    Но , никако физичка тортура на детето.

На Mic18, WildMk, RedLotus и 3 други им се допаѓа ова.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    40.111
    Мислам дека зборува за разгалено во смисла се да му е допуштено. Јас така го разбирам тоа. Еве мојата поголема ќерка не сака да се милува и гушка, т.е многу ретко сама да посака да се гушне. Многу често кога ќе сакам да ја гушнам, ќе ме гушне на кратко и одма бега. Малата за таа сметка па многу сака да се гушка, со сите.

15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    40.111
    Инаку, со ударање на детето се добива контраефект.Имам приметено дете во наша околина чии родители знаат да го плеснат, ги удира другите дечиња, и откако ќе го скарат пак продолжува. Големата пример ако ја удрат не враќа. И малото беше такво, кога ја удреше братучетчето не враќаше, ама сега приметив дека и она го удара. Значи пак на тоа дека со насилство не се решава ништо. Некогаш и зборовите не помагаат, особено ако се мали. Имате многу примери на форумот. Децата гледаат од други деца и без разлика колку и да се внимава дома не можеш да ги кроеш како што ќе сакаш. Да беше така сите деца ќе беа исти.

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Нема ништо лошо да си го однесеш детето на детски психолог кога веќе работите излегуваат од контрола.
    Страници наназад на членка која и е совршена мајка и се даде таков совет и прифати.

Не знам што мешаш совршени мајки и несовршени, тоа не постои. Мајчинството се учи едноставно ко ќе родиш, нешто пред тоа во детски развој каде чуваме бебе кукла во количка е само детска игра.

17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    40.111
    А кој кажа дека излегуваат работите од контрола? Ме прочита некаде?

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Не мора тебе да те читам, ти кажа глупо било да се носи дете на стручно лице ако води инат.
    Јас ти кажувам не е глупо и тоа воопшто не те прави лоша мајка, напротив сакаш да му помогнеш.

19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    40.111
    Па ти тукушто им порача на сите мајки чии деца водат инает за не таа блуза,туку друга, не сакам сок од јаболка туку од портокал,не сакам точак сакам пешки... Да ги носат децата на психолог. Еве јас сметам дека е нормално тоа и дека е дел од развојот, затоа и се јавува на еве оваа возраст како што е ќерка ми. Да видам дека има проблем би ја носела. Ама за тоа што тера инат за телефонот( најчесто е за него) оти не и го давам многу ми е бесмислено.

На Luna91, joy1 и elimkd им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Епа ок, и што е проблем сега?
    Те прави несовршена мајка?
    Не, напротив.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.