1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ќотекот како воспитна мерка

Дискусија во 'Дете' започната од Unfaithful18, 12 септември 2010.

1. Apash

Apash Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2024
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    291
    На 14 год почнуваат дечковци да имаат, на 15 цигарите, и ене на тик ток со ЛИДИЈА се снимаат.. Апла се ЗБЕСНАТИ

На JasBee11 и nena2010 им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.385
    Допаѓања:
    279.168
    Де де, на 12 ми беше првиот бакнеж и дечко, ептен опасна работа |( Ни Фејс, ни Вибер, ни ТикТок, ни Инстаграм немаше. Покасно негде Хај5.

И ова на пример не го криев оти не ме малтретираа на тема "срамота е да се има дечко", "срамота е така да се облечеш" и слично, повеќе се фокусираа да бидам "казнета" ако не напишам домашно на пример или правам нешто/зборувам кога "не смеам" т.е. кога они се со друштво, а јас ваљда треба растение да бидам. И бев, научив навистина, со поглед одма се смирував и заќутував. Не дај боже па да плачам на нешто емотивно (цртан, филм, песна, ватевр) - лигава сум, преосетлива, треба да ојачам :^)

Затоа ни ден денес не им одам на слави и слични проводи каде што ќе ми се вратат тие чувства дека сум "too much", инфантилно се тригернувам, постојано внимавам и толку психички се изморувам што ми треба на крај терапија да се изрегулирам. Порано потпаѓав дека "така треба", сега одам само ако сестра ми оди, пошто уште од мала научи како да ме "одбрани" и да ме приземји и да препознае кога сум тригерната. Сама не идам, фала, недруштвена сум |(
    И ако ми се плаче си плачам, на тој што му е незгодно нека си побара помош, јас за себе си побарав и си барам.

Секако дека родителите никогаш нема да ми разберат, ниту очекувам, очекувам од млади луѓе денес да се пописмени на темава.

Да ги прашаш моите дали имаат некаква врска со последици по мене денес, секако дека немаат, па никогаш не ме тепале!
    Е така исто звучите, многумина, "не се тепани", "тОа Не Е нАсИлСтВо", "дА мЕ сРаМи ПрЕд НаРоД", "на дете ли да му објаснувам :^)" (ваљда, ако сметаш дека е личност, па според тоа го почитуваш, треба да објасниш)

Ме потсеќате на токсични шефови што мислат дека ако ти се надредени/вработувачи те поседуваат.

На MissChievous, WarriorAngel, Yowannty и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    4.894
    Сосема нормално е на 14-15 години да имаш прва врска, мојата прва врска беше баш на тие години..

На Pixi5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Apash

Apash Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2024
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    291
    финтава е што не му се дечковци туку кој знае што.. све ја то поштујем али токлу збеснати не сме биле.. и јас имав 15 год и не се сликав на тик ток, и не бев збеснат ко сега децава што се..

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.385
    Допаѓања:
    279.168
    Оти немало ТикТок, си ги правел глупостите актуелни на твојата генерација, како и сите генерации пред нас.

На Hoping и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  6. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    4.894
    Јас само би се надоврзал на ова..
    Јас не бев тепан кога имав прва врска и сите дома знаеа дека сум заљубен ниту за една врска немам криено, тогашната девојка беше тепана дома никој незнаеше дека е во врска со мене, ме знаеа само како дел од нејзино друштво и не знаеа дека е сама со мене некогаш а не со цело друштво.. А мислам дека треба на тие години да знаеш со кој ти е детето и да не се плаши да ти каже.. Не знаеш со кој може да влезе во врска и да остане само, еве да сум бил психопат, насилник или да не сум бил јас туку некој таков што се можело да и се случи а нејзините ништо да не знаат...

На WarriorAngel, JasBee11 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  7. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.751
    Допаѓања:
    11.226
    Се, се, ама миленијалци кога ќе почнат да раскажуваат колку не чинат денешните деца, не биле како нив, воспитани :rofl:
    Генерацијата што го омасови булингот низ училиштата во Македонија. ‍Ја така имам слушано.

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Apash

Apash Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2024
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    291
    Ни сум миленијалец ни па реков децава не чина.. туку реков збеснати се треба да си обрна внимание родителиве..

9. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    4.894
    И се поради тоа што не се тепани?

10. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.751
    Допаѓања:
    11.226
    Не знам што си пишал, искрено. Cакав да го напишам она уште пред некое време, само го немав. He се однесуваше на некој член конкретно.

11. Apash

Apash Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2024
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    291
    ДА, до ќотекот е !!

12. Hoping

Hoping Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    1.665
    @Apash Дали твоите те тепале и зошто? Ако да, што си научил од тоа?

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.415
    Допаѓања:
    3.265
    Темава произлезе од случајот, но како и секогаш повеќе крива е околината. Криви се тие што замижувале на такво понашање и на тоа што не превземал никој за да стигне до овој степен.
    Убаво знаеме колку булинг се врши на денешницава… пробувам да се сетам но во моја генерација не се случувале вакви работи, ни во основно ни во средно кога учев. Вистина е дека од секогаш постоеле такви деца, но тоа биле поретки случаеви. Сега во секоја генерација, во секое училиште и во секој град има вакви деца.

Имам блиска пријателка на мајка ми, нејзиното дете се соочува со булинг поради тежината. Девојчето има тикови сега како последица на тоа, разговарано е со сите но нема резултат. Секогаш на училиште после 3 часа се јавува да ја земаат. Знаете што опција разгледуваат сега? Да им дадат документ девојчето да не ги оди последниве месеци од 4та средно. Последно пред неколку дена професорот ја понижил пред класот и се појавиле тиковите кај девојчето, цел клас се смееле дека ќе ја стават како ѕвонче кога ќе заврши часот. Сакате шлагот на тортата да ви кажам и каде ова се случува? Во медицинско училиште. Утре ќе очекувате да не лечат такви “докторки”. Или ќе ги видеме гордите родители кога ќе закачат слика од матурска како децата им завршиле средно медицинско.
    Само едно ќе кажам, таквите ваљда не налетале на родители со краток фитиљ, сите до еден, вклучително и професори и директори ќе ги пуштам на тик ток фамилијарно кај што јадат г**на.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    4.894
    И што постигнале со ќотекот?
    Ништо!
    Со насилство ништо не се решава, ниту се спречува..
    Цел живот малтретираш соседка и мислиш дека си поинаков од децата од Ѓорче?

На Pixi5 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.751
    Допаѓања:
    11.226
    ‍Јас сум против секаков облик на насилство, меѓу кои и против физичкото. Тие тепаните генерации цела историја предизвикуваат војни. Во 21. век го уназадија светот, го втурнаа во хаос.