Ќотекот како воспитна мерка

Дискусија во 'Дете' започната од Unfaithful18, 12 септември 2010.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.645
    Допаѓања:
    17.649
    Прво скокни па кажи оп.
    Децата ги воспитуваме ние,меѓутоа децата и се раѓаат со карактер.Постојат деца кои се прилично мирни не се толку упорни,не се толку љубопитни итн.Арно ама има и деца кои сакаат се да видат,допрат,отворат,да скокаат,трчаат.Па згора на се тоа и се инаетливи.

Еве сите вие што мислите дека ќотекот е решение што правиме кога ни ќотекот не помогнал???

На gjoker4e и 1992g им се допаѓа ова.
  2. Сherry.girl

Сherry.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    258
    Значи ја читам темата уште од почеток ама претеравте со напаѓањето на девојката.

Како прво мене кога ме имаат оставано кај тетка ми на гости да ме чува, јас се имам однесувано културно дури и со срам вода да и побарам, а не да и се дерам и да и ја кршам куглата со рипики?? На што личи тоа??
    Никој од тука не оправудва ќотек без причина, ама како прво ќотек е да натепаш некого да не може да мрдне што се вели,а не две шлаканици!

Мајка ми што и има удрено шлаканица на сестра ми еднаш кога ја има извадено од контакт што се вели, насилник е? И неа после и беше криво што ја удрила, ама кога некој не разбира со 100 пати објасување мора некогаш и тоа за детето да го запомни како крајна граница.

И не попувајте тука дека од една шлаканица детето ќе било насилниок, де ова, де она ај ви се молам. Далеку сум од оправдување на ќотекот, ама ја нападнавте девојката како да го убила девојчето. Сите што се правите тука чесни сестри, немате никого удрено? Ни брат/сестра/братучед...?

Ставете се на нејзино место првин, па после коментирајте.
    А девојчето и родителите на девојчето се сосем друга приказна. Да дозволам детето така да ми се понаша? Па ќе земам или јас ќе се закопам од срам или не знам што ќе направам.

Не обвинувајте ја девојката, сите запнавте на неа, погледнете ги родителите и нивното однесување малку. Доста со тие муабети не треба ова, не треба она. Гледам дедо ми, баба ми, мајка ми, татко ми и да не набројувам уште, сите се ретардирани насилници нели пошто ги тепале како мали?(facepalm)(facepalm)

Последна измена: 11 април 2019
    На slobodka, Kate Rina 93, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  3. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    Свашта е што му дозволувате на децата све и свашта, ако вие можете да си ги трпите такви, не очекувајте сите да бидат толку толерантни.
    На место на девојката, јас не би се нафатила пак да го чувам девојчето, но таму таа си знае.

Имам внука од братучетка, 4 години. Скришум зела клуч од колата, отишла да игра во двор, ја стартувала колата, со оглед на тоа дека дворот е како на удолница, удира со колата во ограда, оградата се крши, заминува по стрмна улица.
    За среќа сосетката ја здогледа, ја извлече од прозорец додека колата беше во движење, за малку се избегна трагедија.
    После тоа, не добила никаква лекција, само прегратки во спротивно детето ќе имало трауми.
    Сега знаете што вика? Повторно ќе го направам тоа.
    Ајде веќе преку глава од вакви модерни мајки.

На WildMk, slobodka, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Limunka

Limunka Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2019
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    56
    Ама не е нејзино детето,на брат и е,добро ако е така тогаш ја твоето дете ќе го тепам фала,чао

Ама не е нејзино детето,како смее така да го тепа кога не е нејзино?? Ми дозволуваш твоето дете да го тепам за све?? Фала,чао фала ти,тогаш ќе го тепам твоето дете,ако имаш

Последна измена од модератор: 11 април 2019
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.004
    Допаѓања:
    13.812
    А таа внуката сама ја пуштиле во двор да игра? Јас влезната врата секогаш ја заклучувам од причина малата да не ја отвори нели. Па и 4-годишно дете треба да се пази. Или пак јас премногу мислам не знам...

На CameliaMiller, stefanija70, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Сherry.girl

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    258
    Детето на сестра ми е исто како и мое дете.
    Моето дете е исто како дете на сестра ми.

Сигурно нема да ја нападнам сестра ми пошто викнала или ако му кажала нешто, па дури и да ја удрила ќерка ми заради тоа што знам дека таа од чиста мира нема да ја удри. Ќе си ја знам ќерка ми, ама ќе си ја знам и сестра ми.

Девојчето погоре не удрило некое дете од улица, туку детето на брат и, исто како свое дете да е.
    Ќе кажам пак, гледам нашите предци што единствената мерка била ќотек многу лошо испаднале нешто нели, а? Првокласни насилници дефинитивно

На Kate Rina 93, cresa-jagoda, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.941
    Допаѓања:
    53.178
    Кажа едно 23 пути океј е|(

На CameliaMiller, ivi1987, Harper и 9 други им се допаѓа ова.
  8. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Поентата е што сите овие душегрижници, мислат дека ЈАС МИСЛАМ ДЕКА СУМ ПОСТАПИЛА ПРАВИЛНО !
    И НИКАКО ДА ИМ ГО ДОКАЖАМ СПРОТИВНОТО, дека јас не мислам дека постапив правилно, но затоа за инат сега, има да ги рецкам и да им ја потпалувам нивната мечта пеколна.

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.004
    Допаѓања:
    13.812
    А ако има маж ти брат, може да ја тепа? Имам комшии чичкото ги тепаше внуците и тие се сега насилници кон своите деца.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    Како смее да го храни, да го шета, да трпи нејзини лудории,да губи цел ден чувајќи ја кога не е нејзина ќерка?

Ете така смее и тоа кога работите бегаат од контрола, како што секој нормален родител би го поминал денот со своето дете, само што тука проблемот е што родителите не се потрудиле да најдат соодветна воспитна мерка за контрола на детето, па единствена опција на девојката и биле 2-3 шамари, што е далеку од семејно насилство како што го претставувате.

Оставена е на нејзина одговорност цел ден, доколку паднела од тераса, кој ќе беше крив? Девојката.
    Доколку се сечела на стаклото од аквариумот за рипката кој ќе беше крив? Повторно девојката.

Што е до мене после првата глупост требаше да ја постави на место.

На Kate Rina 93, cresa-jagoda, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    И уште толку ќе кажам, оти селективно читате.
    Кажи ми ти,како ќе постапиш ако твоја внука е на готовс да скокне од тераса, да ти се смее во лице, да ја потегнеш да ја спасиш и притоа да те касне за нога ?

12. Сherry.girl

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    258
    Ама тој ги тепал внуците (значи ги скршувал од ќотек), а во овој случај само ја шлапнала затоа што детето почнало да ја гризе, удира и не знам што уште. На што личи тоа однесување на детето? Ете кај твоите комшии чичкото ги тепал децата па станале насилници, а во овојј случај нити ја тепал некој малата нити ништо па пак е насилник. Не мора да значи дека од една шлаканица ќе биде насилник. Пак ќе кажам, ЈАС СУМ ПРОТИВ ТЕПАЊЕТО, ама една шлаканица некогаш е неопходна.
    Не е девојката главниот виновник во ситуацијата, родителите се.

На slobodka, cresa-jagoda, Amellie13 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.038
    Има поголем брат, и поголема братучетка. Заедно играат, па им дозволуваат да бидат сами во двор. Како се одвивала ситуацијата точно не знам, но ете до тоа дошло. Девојчето е темпераментно, живо, но не е невиден бунтовник, значи со малку по строг однос сигурно не би земала храброст да направи нешто такво. Но родителите си избираат сами.

14. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Важно е да дополнам дека јас ја чувам бидејќи е испишана од третата градинка по ред годинава !
    Сега, приватна мислат ќе биде боље, пошо демек се плаќа повеќе и една воспитачка била на 5 деца.

15. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.216
    Допаѓања:
    13.678
    Јас би ја внела внатре и би се јавила на родителите и би рекла да дојдат да си ја земат, а кога ќе ја воспитаат како што треба да ми ја даваат на чување, вака не се нафаќам, бидејќи е бесна.
    Така јас би постапила...

На gjoker4e и Nausicaa им се допаѓа ова.
  16. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.941
    Допаѓања:
    53.178
    За лимунка беше тоа али океј. Ко прво такво невоспитано дете не би зел да чувам а и у случај да би земал не би го испуштил ни секунда од вид знаејќи какво е. Мене не ми се свиѓаше делот кај што рече и дадов убави шамари и кубење али после се поправи. У секој случај не поддржувам тепање туѓо дете, ако си му тетка. Мене ниедна тетка не ме шлапнала ни кубела а не бев некое бубалче ( не толку ко твојава внука додуша)

На CameliaMiller, stefanija70 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  17. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Оф, јавено и кажано многу пати. На мене ми требаше пола саат да се смирам а тек после да си ги исчистам часовниците по нозе од нејзината уста.

Инаку, моментално спие. Денес за прв пат е дете за пример. Се шминкавме, лакиравме, јадевме, шетавме. Ми се јавуваат на секои 20 минути да прашаат како е.
    Haters will say дека ме мрази и се плаши, А ЈАС ЌЕ КАЖАМ ДЕКА ИМА СТРАВОПОЧИТ И ИЗГЛЕДА И НЕЈЗЕ И СЕ ДОПАЃА ШТО Е ПОСЛУШНА ПО ПРВ ПАТ !

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Убаво рече- враќаат.
    Сигурно не треба некој да седи мирен додека друг го удира. Нормално ќе се брани.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Да, се поправив бидејќи постот го пишував дури плачев со цел да се смирам.
    И после некое време пречитување, видов дека многу детали сум утнала, воедно и делот кај што сум напишала дека ми олеснало, испаѓа дека ми дошло убаво што сум и плеснала шамар а не дека што сум спречила трагедија (на што и реферирам).

20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Абе не сме неписмени
    И дали родителите помислиле на психолог да ја однесат? Има стручни луѓе за вакви деца, што е подобра опција од ќотек:)

На CameliaMiller, zuto, IM.TMKQ и 4 други им се допаѓа ова.