Ќотекот како воспитна мерка

Discussion in 'Дете' started by Unfaithful18, Sep 12, 2010.

1. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Devojko, so kjotek ne se vospituva dete. I napishanovo ti se nebulozi.
    Imash deca, otvori malku razvojna psihologija i prochitaj kako razmisluva dete koga go tepash; nema da sfati shto zgreshilo, i pak namerno ke ja napravi istata greshka od gnev kon roditelot.
    Tvoite deca tebe ne te tepaat, od pochit kon toa shto si im majka, togash zoshto ti ne gi pochituvash i gi vospituvash so nasilstvo
    Namesto toa ubavo objasni im shto zgreshile, ima i dr metodi na vospituvanje
    Shto se odnesuva do slikava, vaka se vospituvaat nasilnici i lugje na koi ok ke im e tepanjeto kako metod na vospituvanje.

2. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Пораката на денот - тепајте си ги децата да не ви станат педери и перофили:drunk::drunk::drunk:
    Да бев посурова ќе речев треба некој да те истепа, онака убаво.
    Ама не ти посакувам зашо нема да има корист.
    Зашто родителска љубов нема да се стекне на тој начин.

Либе бил за глупости тепан. Малце ме запрепастуваше кога ќе ми кажеше за какви ситници што секое дете ги прави јадел ќотек ама онака со неутрален израз на лице. Ама сепак не израснал у таква личност да смета дека е тоа во ред. Само еден ден тогаш го прифатил ќотекот како дел од родителството на мајка му, не и како нешто што треба да биде така.
    Па по некое време почнал да покажува и тој заби, а она да си ги знае границите.

Last edited: Sep 8, 2020
  3. LadyR

LadyR Популарен член

Господи Боже мили... Прости им, глупости тресат.

Имало, има и ќе има. Само немало фб и инста да ги види пошироката јавност, и немале начин да се групираат од цел свет, поддржуваат и бараат права како денеска што прават.

raww, nextredstyle and mode-kristina like this.
  4. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Кажав дека на некои, т.е на многу луѓе и да им се нацрта, повторно нема да разберат дека грешат. Една од нив си и ти @marchi-cool. Иако тоа некои, односно не некои, туку МНОГУ не се однесува на тебе, туку е општо кажано, те споменав заради тоа што ти си најактивна од поддржувачите на ќотекот. Педофилијата не е нормална работа, за тоа сите се согласуваме, фала Богу, но факт е дека педофилите не се појавиле сега, туку секогаш ги имало.
    Наркоманите исто така секогаш ги имало. И луѓето што припаѓаат на ЛГБТ заедницата исто така секогаш ги имало. Наркоманите се луѓе на кои треба да им се помогне, а и поголемиот дел од нув се од нефункционални семејства.

Хомо-, би-, транс- , пан- и асексуалците се нормални луѓе како и сите други, односно како хетеросексуалците.

Доколку едно од твоите деца е геј, ќе го истепаш? Ако да, тогаш не заслужуваш да бидеш мајка. Извини, ама така е.

CameliaMiller, M&M, KateKane and 3 others like this.
  5. tambelina

tambelina Популарен член

Ако членката сака ќе го прекине тој ланец на ,,воспитување" .
    Секој може да направи промена во својот живот,ама само доколку сака.
    Јас имав огромно психолошко бреме од претходниот брак (да не речам бев пореметена) ,пропратен со сите видови на насилство. Ма духот го бев изгубила. Бев една огорчена жена и цел свет ми беше крив. За жал таа моја состојба(и целокупната ситуација воопшто ) влијаеше и врз моето првородено дете од првиот брак. Но јас решив да си помогнам и себе и на детето.
    И сопругот (вториот сопруг :inlove:) бил ,,воспитуван " со ќотек, ако не сакал да спие,ако истурел нешто,ако одел пред кооперација да го викне татко му за вечера (по барање на мајка му)....
    НО никогаш нема кренато рака на нашите деца! И е свесен колку ,,рајскиот ќотек" е погрешен.

За сликата ,ќе излезам оффТопик -објава на ФБ од страна на група која лови педофили ,во коментар жена имаше напишано лично сведоштво од детството (пред 40год) , силувана од истиот тој педофил во објавата.Тогаш (пред 40год.) НЕ смеела ни да се пожали дома ,камо ли да пријави!
    1.Насилството раѓа насилство.
    2.Жртвите на насилство се идеален плен за психопати,криминалци(во конкретниот случај педофили)!

6. Zavisnaodblago

Zavisnaodblago Истакнат член

Колку пати има вести од црната хроника во врска со педофилија, а педофилите често се чичиња од 40+ кои се баш во тоа време воспитувани, кога ќотекот бил нормализиран и 90% се шансите да биле тепани како деца, па ете и покрај тоа ги има на тв како направиле кривично дело.
    Сликава е ужасна, и покрај тоа што децава и жената се нацртани, потресно делува.
    Убијци и наркомани имало отсекогаш. И гејови, ама се криеле

M&M, noteforself and mode-kristina like this.
  7. ozm_

ozm_ Нов член

Чекам ден да профункционираат социјалните служби кај нас. Има многу работа за нив

8. drugarka

drugarka Популарен член

Место да збориме како да се справиме во различни ситуации со деца, каков разговор, игнорирање... примери, методи, ние уште за дали е правилно или не да ги млатиме... па педери, педофили... :envy:

KateKane, Doozy, ozm_ and 3 others like this.
  9. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

функционира како не функционира социјалната служба.

10. marchi-cool

тоа што мајка ми мене ми фалела нема врска со ќотекот. Мајка ми никогаш не се поставила како мајка спрема мене. Затоа е тоа така.
    не им го правам јас истото на децата. Моите деца се слободни да прават што е дозволено и да комуницираат секогаш со мене кога им е потребно. Е тоа го немало меѓу мене и мајка ми. Јас ги сослушувам. Тоа е нешто што мајка ми никогаш не го направила за мене

11. monik55

monik55 Форумски идол

Како функционира?
    Ти да беше во некоја европска земја до сега децата ќе ти беа одземени бидејкиги тепаш.
    А сега данокот ќе си го видиш кога ќе ти пораснат децата и нема да те погледнат,кога ќе почнат лош живот дрога и дрога и други работи.
    А ти време е да посетиш стручно лице за децата да се спасат од тепање.

Doozy, ozm_, Mantub and 2 others like this.
  12. marchi-cool

она јас што го имам видено свекор ми да им го прави на децата (има три од 10 до 13 год) ми дава да мислам дека таа развојна психологија кој Аја споменуваш изгледа нема врска. Значи ти зборувам од пример. Тогаш којзнае тие што мислат ама ете не мислат ништо од тоа што е пишано во таа психологија

ќути некој да ме разбере што имам пишано наназад и што сакам да кажам . Прочитај и ти наназад да видиш јас за што сум јадела ќотек.

имам назад спомнато пример за децата на двете сестри. Поддржувач сум. Кога крајно нема какое го удриш. Не сум поддржувач на тепање безврска или да го истепаш да не знае кај се наоѓа. Како многу други како мене и многу други како вас за мене е е исто да идеш и да истепаш. И не само на мене туку на за многу други е така

13. mode-kristina

Како и да е, јас цврсто сум убедена дека заслужен ќотек (освен во самоодбрана) не постои и никој не може да ме убеди во спротивното. Имаш среќа што овде живееш, а не во странство. Таму досега ќе ти биле одземени. Ќотекот е одраз на немоќ, а не правилен начин на виспитување. За мене ударот е удар, било да е јак, било да е слаб. Ако мислиш дека е во ред, продолжи, ама после немој да се жалиш ако се случи нешто непосакувано.

Last edited: Sep 9, 2020
    raww, Biljarkata, noteforself and 3 others like this.
  14. marchi-cool

како тоа нормални кога го поврзуваат со нарушување на психата. Ма за вас све што не е нормално е нормално и обратно.

15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Шо пробваш да кажиш тука? Каков воспитен модел имаат тие деца или ...? Прашвам оти развојна психологија ми е драга и блиска на срце ама ич не сфаќам цитираното.

Лмао рече таа шо смета дека ќотекот од рајот е.

raww, KateKane, crimson and 6 others like this.
  16. mode-kristina

Затоа што љубовта е љубов! Секој е различен и тие ништо лошо не прават. Лошо е да глумиш нешто што не си. За мене ќотекот не е нормален.

17. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Сакаш да кажеш дека јас те разбирам,, не сфаќам?
    Не, не те разбирам ама ич.
    Тоа што го пишав за дм само ми е пример каков ефект оставил врз него, не дека него многу убаво му дошло тепањето. И ден денес нема убав однос со мајка му.
    А тоа што не израснал во насилник е чиста среќа, не е од ќотекот. Ама психички самата имам увидено како му влијаело што не се гледа надворешно. Да го видиш и направиш рандом муабет ќе речеш еве ништо не му фали. Ама кој го ислушал знае.
    А мајка му денес е каде каде подобра.

tambelina likes this.
  18. marchi-cool

социјалните служби функционораат и тоа како. Имам фамилија што работи таму. Било какви совети добивам во секое време. И да работат и вие врска немате со какви не случаи се бават

19. marchi-cool

не дека ме разбираш дека тој може да ме разбере зашто тој истото го доживувал. Оти само тие кои осетиле можат да разберат. Значи како мајка му не се сите како мајка ми исто. И тој не е како мајка му и јас не сум како мајка ми. Пишав така зашто ете има пример дека ако родителот не чини не значи дека и детето кога ќе порасне нема да чини.

20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

А што им прави свекор ти на децата?
    Јас се кладам дека ни р од развојна психологија не знаеш, не па да даваш мислење за нејзе.

Doozy, Biljarkata, Just.do.it and 4 others like this.