Ќотекот како воспитна мерка

Discussion in 'Дете' started by Unfaithful18, Sep 12, 2010.

1. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Он и сличните како него би те разбрале ако ти речеше - Мене ме тепале, ама ќотекот не е во ред и не мислам дека дете се тепа. Или кога се работи за тебе тогаш ти си жртва за жалење, а децата твои кој ги шиша.
    И да, он во случајот чини Ама можеше и да не чини. Можеше да биде сосем спротивно од она што е.
    Баш е тивок, повлечен, си зема се при срце, не сака многу да се дружи и тешко се доверува на луѓе. Иста сум и јас само кај мене резултат на психичко насилство. Што не дека овие особини се толку негативни ама ете придонеле да биде поразличен.

А ти ако не беше како мајка ти, немаше низ 10 страни да се контраш дека е океј да ги тепаш за да не биле педери и педофили и дека друг начин нема да го воспиташ. Ќе речеше дете не се удира.

2. tambelina

tambelina Популарен член

@marchi-cool во кои ситуации дете треба да добие ,,рајски ќотек"?
    Не знам зошто ви е тешко(не само тебе ,општо секој еден родител кој се соочува со некој моментален предизвик ) да побарате мислење,совет,искуства, и да најдете друго соодветно решение,наместо мавање ?!?

mode-kristina likes this.
  3. tambelina

tambelina Популарен член

:clap::f::f::f::sun::bow:Благодарност, Супер е содржината од линкот,кој не го мрзи, пожелно е да прочита:l:

theowndemon likes this.
  4. ozm_

ozm_ Нов член

Било какви совети добиваш? Па тие таму треба по закон да работат/советуваат/делуваат.

1. Ако те советуваат дека си во право и треба да продолжиш така, тогаш дефинитивно сум во право дека не се функционални барем по закон
    2. Ако те советуваат да се подобриш и да го смениш начинот на воспитување тогаш не разбирам што докажуваш тука?

5. Anie93

Anie93 Популарен член

камо да има некој да те пријави тебе

bicycle and nextredstyle like this.
  6. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

И во службиве имало врскаџии. Цццц.
    Ти мислиш дека функционираат затоа што имаш врски што работат во твоја корист. Кога би ти ги одзеле децата, тогаш би рекла дека функционираат. Ама попусто ти објаснуваме дека не е добар кога ти повторно ќе ги тепаш. Кога ги тепаш, не им правиш лошо само ним, туку и себе си правиш лошо.

Твоите деца се сега немоќни да се одбранат. Кога ти ќе бидеш немоќна, дали би сакала да бидеш тепана од твоите деца? Не, нели? Затоа не прави го она што тебе не сакаш да ти го направат.

7. crimson

crimson Форумски идол

Тоа што некои од вас биле тепани од родителите, значи дека родителите едноставно не знаеле за подобро воспитување. Можеби не ни сакале да научат.
    Ама денес, со сите информации на светот на дофат, со секакви психолози достапни за консултации и толку литература и кај нас и општо онлајн, срамота е да постирате такви глупи мемиња за ќотек и хомосексуалци и педофили.
    Си ги учите децата да се тресат пред вас и да се плашат да прозборат, да седат во ќош и да бидат послушни и без свој став. Тоа не е воспитано дете, туку преплашено.

sparklie, Mikha4, smooch and 21 others like this.
  8. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Ако сметате дека дете се тепа за нешто истурено или скршена чаша, ве молам и вие речете му на некој да ви ја акне една секој пат кога истото ќе ви се случи. Викнете ме мене ако треба.

mal.ecka, koritsaki, SarChee and 6 others like this.
  9. mode-kristina

Јас веќе реков погоре. Ако не сакаш ти да бидеш тепана кога ќе остариш, не тепај ги твоите деца. Ова беше наменето за членката што си ги тепа децата за во иднина да не биле п****и, наркомани, педофили итн. Ако некои веруваат во тоа "Ќотекот од рајот е излезен" , јас верувам во "Не прави го она што тебе не сакаш да ти биде направено". Само се надоврзав на твоето мислење.

tambelina and SummerGirl like this.
  10. kalinaka

kalinaka Популарен член

Баш сакам да ми кажеш пример кога е дозволен ќотекот, и еве јас ќе ти набројам пет начини како да го решеиш тоа без ќотек

11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

мисли си така

12. marchi-cool

кога зборовите немаат ефект има карањето ако веќе о та не функционира ќе профункционира ќотекот кратко и јасно.
    па што треба да го оставам куќа да запали? Јас не го тепам јас го удирам по заслуга кога разговорите не помагаат. Тоа е нешто шо милиони го прават социјалните служби не можат тука да реагираат оти немаат основ.

13. haruki

haruki Популарен член

@marchi-cool Ќотекот нее воспитна мерка.
    ТОЛКУ
    дај престани веке, ако не знаеш како да се справиш со сопствените деца едуцирај се малце побарај стручна помош или да те шлапнеме сите по еднаш онака малце де за да ти дојде памет?

14. marchi-cool

гледајте си вие за вашите деца јас со моите како сакам ќе правам. Едуцирана сум колку што треба со тие ваши развојни пхологии најгледана сум колку што треба и доволно ми е да знам кога и што да правам. Не поддржувам ќотек ама да удрам кога треба да и тоа е моја работа а не ваша

Maro87 likes this.
  15. marchi-cool

свекор ми три деца со ќотек научи да јадат а беа страшни нејадачи слаби и нонатоп болни. Па ако не било ете тој како ги научил? Мада пак по мое не е за тоа решение ќотек ама чисто да видиш ти дека ете е

16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

@marchi-cool нема никој да те убеди. Ок.
    Бар престани да пишуваш на темава.

sparklie, M&M, Mishela and 19 others like this.
  17. haruki

haruki Популарен член

Браво за вас
    залудно е да си трошам зборови...

raww, noteforself, Angie1432 and 2 others like this.
  18. mode-kristina

Дете се учело да јаде со ќотек?! Оф, Боже, што читам!

Last edited: Sep 10, 2020
  19. BabyT*

BabyT* Популарен член

Некој треба да ја банира од темата, пошто сама не и текнува дека пишува глупости.

20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Мајка што редовно тепала деца, свекор што исто така тепал деца за да јадат...фамилијарно си имаат проблем, ништо чудно за нејзе што ги пишува работиве.

kukla21, raww, bicycle and 2 others like this.