Ќотекот како воспитна мерка

Дискусија во 'Дете' започната од Unfaithful18, 12 септември 2010.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Ретко некој да признае. Во случајот со девојче,детево си барало внимание. Имаше видео по фб или инста не знам баш поучно и постави ја прашање: Дали им посветувате доволно внимание на децата?

На mode-kristina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.856
    Допаѓања:
    41.163
    А уште нешто што ми е многу трагично е што многу пати имам слушнато од врснички, девојки што во иднина ќе бидат мајки како отворено си зборат дека сето тоа што им го пренеле нивните родители - во случајов котек е правилното и не им текнува да си прошират погледи и да размислат зошто не е во ред.Ај за постари луѓе ќе речеш нивното време поминало, ама стварно ми е разочарувачко кога истото го слушам од луѓе што инаку би рекла дека не се прости и заостанати.Денес барем имаме многу повеќе опции за едукација и пристап до нив, ама не, некои мислат дека треба да ги слушаат бабите како правеле пред 50 години.

Последна измена: 19 октомври 2020
    На Осе, Stories, Nevenche26 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Токму така. Треба да се посветува доволно внимание.

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Се разбира дека не можеш. Затоа што queen да си треба да имаш добра душа,а твојата е токсична. Место да му одговориш на членот на поставеното прашање ти го омаловажуваш,му се плеткаш во животот и после по другите теми “Ама што ви е гајле за туѓите животи”.
    Така е, не си достојна. :D

На Herrera и Mantub им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Не е до едукација.
    Едноставно не сфаќаат дека имаат насобран гнев во нив од нивните родители и само чекаат да го истурат на некој послаб наместо да си го расчистат со време и да не ги казнуваат децата за нивни нерасчистени сметки со родителите.
    Сите што тепаат деца, биле тепани од своите родители, за жал.

На Stories, Nevenche26, raww и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.856
    Допаѓања:
    41.163
    Да.Акцент на нерасчистени сметки.Некои не ни биле тепани, ама пак оштетени на други начини.

На mode-kristina и Mantub им се допаѓа ова.
  7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    На оваа тема имам уште 3 работи да кажам:
    1.прва реков @Tan4ence да погоди! @Tan4ence ако не гледаш на гравчиња тогаш не можеш и да знаеш дома кој како воспитува и каква е ситуацијата итн.
    2. не напишав погоре како и на кој начин воспитувам, па сите одма да рипнете како петел на кокошка :rofl:(facepalm)(facepalm)
    3. Абууу :devil:

страшно е по дома сите се исплашени, страв и трепет сум! И комшиите се воспитани, не смеат да претнат, а камоли мм да се побуни ако не сум му по кејф. Јас бројам до два, а они веќњ од другата соба велат три :rofl:Од толку страв шо имат особено тие спроти мене и над мене ме викат на кафе и колачи, па и децата заедно ни играат ( Добро и јас ги викам нив кај мене :!: морам да напоменам дека се Германци ! А гњрманците се ладни луѓе па за воспитување ич не се замараат, затоа шо децата кога ќе пораснат ќе излезат од дома самостално, а родителите кога ќе остареат децата ќе фи пратат у старечки дом, ете толку зА нивното воспитување)
    Зборот ми беше само да погледнам на криво на неудрено се посерува цела Зграда од страв, а камоли па да удрам. Лелее прсти цела недела ќе носат на г’з :rofl: а ако ми е па вереничкиот прстен наопаку (знаеш едно каменче имам) (усвари неможеш да знаеш не гледаш на гравче) е со него ако поткачам дупка на тртка ќе имат. А замисли со лева мавам, со десна да не расправам!
    Ако имате некој за воспитување пратете кај мене. @Mantub ела ма да ти сврзам два у тилот да те воспитам, невоспитана една! Да видиш како ќе бидеш уплашена!

На Herrera и Tea678 им се допаѓа ова.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Срц и јас тоа го велам, тепајте се ако ви е дојдено до тепање со возрасни :) на деца секој знае да му се понаша кога знаеш дека неможе да ти врати
    На работа ќути му на шефчето, ама дома ела нека мрдне детето.
    И замени го малтретирањето со "воспитување" така по фенси звучи :)

На Nevenche26, Reja, mal.ecka и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    Па за тебе ќотек е океј, значи нема да те боли пу*ката утре да му ја врзеш една на детето.
    Или ако веќе си му ја врзала де...

На ElenaOfRivendell и mode-kristina им се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.201
    Допаѓања:
    175.881
    Мене ќотек ми треба оти темава ми е на надгледување.

На AlicaInWonderland, raww, Biljarkata и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Зошто се навраќам постојано не можам да си објаснам, кажи ми ти што патологија е ова моево :rofl:

На candy.cane, haruki и mode-kristina им се допаѓа ова.
  12. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.530
    Допаѓања:
    17.609
    Пардон суитхарт, мај бед! @Tan4ence ти одговара да ти отговори, моите мислења очигледно ти доаѓаат повеќе штом читаш а не одговараш. :inlove:
    Еве јас втора викам, или кое и да ми е ова мислење што ти го цитирам.

13. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    исто, и за мене дај еден

На Billy Idol, mode-kristina и Mantub им се допаѓа ова.
  14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.501
    Случката со германецот ме потсети на една случка. Имам пишувано претходно за една братучеда на маж ми која никогаш не го удрила детето кое и е ептен многу збеснато и сите во комшиите кај мајка и велат дека тоа е така зашто не јадела ќотек (не ја удриле) Е сега случката е следна. Беа жената брат и и девојчето на слава кај кумојте. На идење женава и објаснува на малата таа се прави "голема" се расправа и во еден момент ја турка мајка и и таа падна. На тоа брат и многу ја искара малата и и се сврте на жената и вика Дане ти си крива што и дозволуваш вака да се однесува.
    Ај за ќотек не е ами за што е? Еве мене лично ме интересира мислење како вие кои не сте ги удриле децата се најдете во ситуација детето да ве турне или да ви залепи шлаканица. Со "ќерко така не треба" не верувам дека ќе пројдете. Ме интересира мене како би реагирале на таква ситуација

15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.333
    Допаѓања:
    190.085
    Зошто дете би ме турнало или би ме удрило? Ние дома не се туркаме и не се удираме, ниту некој дете, ниту дете некого.
    Научено однесување е. Исто како што дома не пцуеме и дете не пцуе.

На bittersweet, candy.cane, mode-kristina и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    А кoгa имaaт тaнтруми и легнувaaт нa земјa и врескaaт е зaтoa штo рoдителите пo дoмa тoa гo прaвaт? Бес е, фрустрaцијa, инстинкт кoј не знaе прaвилнo дa гo кoнтoлирa. Мoже и дa е нaученo, aмa не мoрa дa знaчи.

На marchi-cool, mal.ecka, candy.cane и 3 други им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.201
    Допаѓања:
    175.881
    За исправно родителство е.

На mode-kristina и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  18. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Тебе детето да те турне на земја нема да повишиш тон,удриш?

19. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    5.389
    Никое дете не се раѓа „збеснато“. Да, темпераментот е вроден, ама другото е воспитание. Јас како дете сум била многу темпераментна, ама не сум била размазена, да удирам кој ќе најдам. Така да, нивна грешка е што дозволиле да дојде до тој степен. Нема врска ќотекот со тоа.

На candy.cane, mode-kristina и theowndemon им се допаѓа ова.
  20. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.201
    Допаѓања:
    175.881
    Не треба да дојди до то детето да те турни на земја, веќе има потфрлање тука. Удирање е no- no какви и драматични ситуации да редиш, пошто шансите се дека драматичните ситуации се резултат на веќе непостоечко дисциплинирање и/ли грешно.

На marchi-cool, mode-kristina, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.