Џигери

Дискусија во 'Рецепти' започната од A.d.e.l.a, 16 ноември 2011.

1. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    823
    Ние дома јадиме само пилешки џигер со многу кромид. Го подготвувам така што прво го подварувам џигерот и откако ќе зоврие му ја менувам водата. Така два пати и на третото зовривање го оставам да се вари околу 5 минутки. Сецкам кромид, обично две до три поголеми глави на покрупно ( кругови само) и ги ставам да се пржат во масло. Кога ќе омекнат го додавам џигерот, сецкам една лута сува пиперка, му додавам вегета,црн пипер и црвен пипер и додавам една голема чаша бело вино. Го оставам да се динста вака околу пола саат или додека не испари виното а остане само малку како сос од кромидот. Со црвено винце и топло лепче е многу вкусно.

2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Momentalno varam bel dziger. Mm mnogu go saka veleshkiot svadbarski dziger pa takov poracha. E sega majka mi ja prashav vika se vari pa se peche vo relna a po net chitam deka se poleva so vrel zejtin, svekrva mi pa mi vika da go przham posle varenjeto. I nemam poim shto da pravam :rofl: nekoj shto go ima praveno neka kazhe

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  3. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    15.719
    И јас мислам дека не се пече,со масло се полева изгледа :) Ај напрај го па кажи,и јас многу го сакам

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Go varev dobri 4 saati deka nemam ekspres lonec, ako imash ushte podobro. Vo vodata staviv malku sol, biber i zejtin. Posle go iscepkav so raka (ako e svaren sam se dvoi nemora da se seche), ubavo se chisti kozhinkata od stranite i zhilavoto i se przhi na zagrean zejtin. Pak se posoluva so sol, malku vegeta i crn biber. Mm go ispofali i si go izede celiot, 500gr :lol:

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  5. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    15.719
    (y)

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Broken♡

Broken♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    529
    Предлог со што би се служел пилешки џигер?

На Sahlene му/ѝ се допаѓа ова.
  7. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    908
    Печен компир, пире, помфрит. Со компир најмногу ми одговара. И плус салата.

На Broken♡ му/ѝ се допаѓа ова.