Џогирање

Discussion in 'Фитнес' started by SexiLy, Aug 2, 2011.

1. Maci12345

Maci12345 Активен член

Ја прочитав целава тема искрено браво за оние кои успеваат да истрчаат по 3 километри..
    Јас тренирав одбојка 2 години и ептен добра кондиција имав и сега имав некои здравствени проблеми и прекинав веќе 6 месеци.. покрај тренингот 3 дена во неделата одев на тренинг а 4 на кеј трчав многу бев добра имав некои 52 килограми е сега откако прекинав секако и се здебелив па од утре понеделнички :D планирам да одам брзо од еден до друг мост (на кеј) а потоа за назад со 3 минути трчање 3 минути одење секако планирам да го променам начинот на исхрана значи целосно откажување од благо и газирани пијалоци а нормални оброци.. од 59 килограми се надевам дека ке симнам некои 4-5 кг :(
    Вие што мислите? :D :D :D

2. StefChef

StefChef Истакнат член

Почни полека и додавај вежби со сопствена тежина.
    Почни да пешачиш брзо,џогирање не е ефикасно за топење за почеток.
    Потоа полека зголемувај интензитет.
    И не заборавај дека аеробниот тренинг топи маснотии а вежбите со сопствена тежина ја одржуваат мускулатурата.
    Затоа ти советувам да вежбаш и склекови,вратило,разбој,стомачен потисок штица итн.
    Претежно фокусот да ти биде на тренингот за тежини затоа што тој во долг рок дава подобри резултати од аеробниот тренинг.
    Поздрав и успех почни сега за подобро утре ;)

3. Maci12345

Maci12345 Активен член

Не знам бидејќи кејот ми е блиску мислев пред да одам, дома да се истегнам загреам и по 20-30 стомачни со тоа секој ден повеќе да ги зголемувам.. вака на изглед не сум и толку дебела бидејки сум висока 174цм сум а 59 килограми ... :D

4. StefChef

StefChef Истакнат член

Па што ќе ти е повеќе слабеење,стави малку мускулче.
    Ако ти треба некаква помош или сакаш да се зачлениш во нешто предизвикувачки и супер за сите ти предлагам да дојдеш во кампов.
    Почнуваме од 6 мај :).
    Специјална понуда за сите девојки тука ;)
    http://www.facebook.com/groups/bootcampkej/

5. Maci12345

Maci12345 Активен член

Добро можеби имам мало стомаче.. хахах :lol:
    не сум за вакви кампови но ќе размислам

6. StefChef

StefChef Истакнат член

Е добро де ќе има специјална програма за убаво стомаче не грижи се ти само дојди и донеси повеќе луѓе :)

tigarce likes this.
  7. strawberry111

strawberry111 Истакнат член

Јас денеска „почнав“ ама дека немам многу кондиција , трчев еден круг еден одев и вкупно ми испаднаа три во трчање и три во одење. Околу 3,2км ми покажа на апликацијата што ми мери чекори на телефонот. :)

8. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Девојки како да трчам а да не ослабам , сакам да го обезбедам потребното кардио , посебно зошто ми треба за потоа да вежбам стомачни . но не сакам воопшто да ослабам . Некои ми имаат кажано за затегнување да трчам многу брзо на пример 100 метри па минута пауза и повторно 100 метри и така (ова 100 метри беше само пример :D ) значи некој да знае за сигурно?

9. pato

pato Истакнат член

Како прво за да вежбаш стомачни не ти треба кардио а најдобро е да комбинираш кардио и вежби за затегнување.А ако сакаш да трчаш се зависи од твојата физичка подготвеност.Ако си почетник неможеш да трчаш по 2 саати.Е сега можеш да џогираш по 2-3 минути и после 1-2 пауза но сепак се зависи од тоа колку си физички подготвена.

10. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Не , не сум почетник , но до сега вежбав за маса,затегнување , а сега сакав да почнам и да трчам бидејки до сега немав многу време

11. pato

pato Истакнат член

Епа тогаш можеш да трчаш по 3-4 минути со паузи а можеш да комбинираш со спринт значи џогирање,пауза па спринт па пак пауза па џогирање и така колку што можеш

12. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Имам едно прашање:Колку треба да трчам неделно за слабеење? :) Не ми е за затегнување,мислам пред тоа сакам малку да ослабам..И да,почетник сум,немам нешто многу кондиција :| И сакам да го комбинирам и со други вежби,сакам и во стомакот да ослабам и малку во нозете ама не сакам да набијам муслули..Помош! :(

13. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

па зависи колку кондиционо си спремна, на премер доволно е на стадион да трчаш еден ден 20 кругови од 400м , следниот ден 25 кругови, и периодично така, 1 ден 20, другиот 25 , комбинирано со стомачни и склекови, телото ке ти биде топ за некој месец, но ако не си спремна за 20 кругови, почни со 4 или 6 па ке наголемуваш неделно по 3-4 кругови колку да флезеш во форма ;)

Barbie07 likes this.
  14. feminium

feminium Истакнат член

Почнувам од утре, ама баш џогирање-сабајле во 5 и 30/6:00 до 08:00 планирам,ако ми успее ќе се фалам :)

15. MishellBN

MishellBN Истакнат член

Јас веќе втора недела џогирам секој ден односно секое сабајле од 15 до 6 до 15 до 7 односно еден час каде покрај џогирањето повежбувам малку и на справи кои се поставени во близина на патеката каде што трчам...
    Ми доаѓа некаде околу 4 км џогирање некои 15 мин. вежби и после сум како препородена враќање дома туш средување и на работа...
    Откако почнав да џогирам а не е некој период долг иако немам проблем со тежината морам да ви кажам дека сум презадоволна од ефектите кои стомакот, бутовите и рацете ми ги доведоа до совршенство... ке продолжам да трчам дефинитивно...
    Плус ефект е ослободувањето на негативната енергија, поголем елан за работа и уште поголема кондиција за завршување на домашни обврски и трчкање околу моето мало синче...

Venera.13 likes this.
  16. Hipster

Hipster Форумски идол

Дали го почитувате она 1 час пред и е час после џогирање да не јадете?
    Ајде пред можам и гладна да трчам, ама после трчање сум мртва гладна, се бањам и одма ми се пријадува.

Веќе недела дена трчам а кеј, додуша не трчам секој ден, понеделник, среда, петок и недела и за мене е доволно тоа. Во просек се 5.4 километри, од Пензиско до мостот близнак и назад. Според апликацијата околку 300 калории се согорува за тој пат, а ги минувам за 40 минути, ама со пауза.

17. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Јас го почитувам тоа првото, обавезно еден саат пред трчање јас јадам најчесто една банана или пак јадам мусли бар од виталија. Инаку после џогирање јадам по еден саат и тоа во мали количини најчесто салата.

Инаку и јас деновиве џогирам на кеј меѓутоа од другата страна т.е од Карпош 4 до кај Карпата и назад, а некогаш и од кај мостот во Нерези почнувам :)

Hipster likes this.
  18. anabel-a

anabel-a Популарен член

Епа драги гледачи, редно е и јас да го искористам кејов, цело лето Господово ми помина во константа битка помеѓу алчноста за храна и потребата да останам витка, згодна и неопходна, а овој мини пивски стомак на повидок - нема да се тргне сам. Aвгустов решив да сменам активности и се пренасочувам кон некој фитнес центар и сабајлечко трчкање низ кеј со слушалици. Планирам од Влае, па до каде ме држат нозе, оваа снага тешко е некој да ја крепи. :D

Подготвувам денеска плеј листа со опасни песни, и утре го зграпчувам денот посабајлечки.

Libera and Hipster like this.
  19. DarkNight

DarkNight Активен член

кога и да џогирам почнувам да се гушам и не можам да дишам. морам да застанам и да се одморам али да застанувам на секои две три минути не можам, затоа предложете ми нешто :)

20. Dee

Dee Популарен член

Тоа е така затоа што немаш кондиција. За почеток пробај со брзо одење, потоа комбинирај брзо одење и трчање. Со тек на време ќе успееш :)

StefChef likes this.