од утре и јас почнувам да трчам, до сега на Google Maps си одредував рута и излезе дека имам 1 километар во еден правец и уште 1 за назад, се надевам нема да се исфорсирам иако долго време не сум трчала ќе идам со полесниот начин, трчни пооди, трчни пооди
утре се пуштам на стаза кај 4 саат..ова не се трпи веке...беше претопло,па дожд некој глупав фати,ми се направи голема пауза.. иначе мојата траса е од влае до кај градски парк и назад..слушалки на увце,си подтрчнувам па ке си поодам малце и така-се вракам како нова!џогирањето мене лично чуда ми прави,ем стегнато газе ем ладна глава и здрави нерви..
А што ќе правиме сега на ладново? Јас сеќавам веќе ако отидам малку покасно од пладне кога е најтопло, кај 5, 6, дека воздухот ме сече во носот. Ами кај е цело зимо пред мене... Како трчате зимно време? Или да не се мајтапам по ладно, а? Таман ми се заарни и направив каква-таква кондиција.
Doozy, а да пробаш со теретана? Некоја што има ленти за трчање, степери, орбитрек... Нормално дека не е исто како на воздух, нема апсолутно никаква споредба, ама во зима стварно не е баш најарно трчање надвор Освен тоа, ќе си вежбаш и на другите справи и ќе се затегнуваш
Не се трча ако ти е непријатно при дишењето заради студот така да чим многу залади трчај дома во место (слични резултати ќе имаш иако е малку досадно) или скокај на јаже
леотот трчав секој ден освен недела и паузирав у месец една цела недела. сеа почнав со теретана, не е исто секако надвор трчање и на лента но сепак тој е ефектот
Изгубив желба за џогирање периодов некако, ме мрзи, а и се мислам на факултетот и немам баш некое слободно време. Како и да е од пролет ќе си почнам пак со џогирањето ете кај ми е кеј, секој ден по еден час доста ќе ми е.
Јас денеска трчав само 3км, одев 1... И оп, за првпат - грчевииииии! Како бе така сред трчање, а? Се загревам, се тегнам и пред и после трчање, и мислам дека не грешам никаде. Изгледа се напнав и јас, затоа и прекинав после третиот километар.
Трчав околу 17-19 години вкупно, нозете ми беа топ, задникот (а имам топчест и испрчен нормално но тесни колкови) малку ми се намали но џогирањето(особено со кучето мое во природа) ми е top of the top! Е сега малку ми се оптоваруваат зглобовите, но трчам со квалитетни патики и уште поважно на мека подлога(земјен пат). Едвај чекам да се засуши патеката од кал и да почнам повторно!
Бидејќи трчањето ти е кардио тренинг прво ќе се согоруваат масните наслаги, а потоа ќе се оформува мускилот по природен пат. Значи мускулот само ќе се оформи, ќе се зацврски, а нема да ти се „набилда„ т.е. да ти се зголемат нозете или задникот, само ќе си ја добие формата која му е генетски предодредена. Кожата нормално е дека ќе ти се затегне, ако имаш масни наслаги ќе ги стопиш значи ќе ослабеш ќе се намали обемот било тоа да е на задник или на нозе. + со трчање ти се движиш значи и раце и нозе и грб и стомак се ќе се зацврстува и обликува.
Јас од септември редовно одам на аеоробик, ама сега откако се разубави времево планирам да почнам да трчам. Па ме интересира ваше мислење, дали само трчањето и ГОЛЕМО внимавање на исхраната се доволни за слабеење? Без други видови на вежби, да бидам попрецизна.
Имам прашање..... Што со градите? зборам за девојки со големи гради? Како да не се смалат? Дали ке се зацврстат? Дали ке се намалат? И како од сето тоа да се заштитат? Постои ли градник или топ кој ги стега и држи?
Па доволни се ама јас би ти препорачала покрај тоа и вежби за раце,грб,стомак.. Бидејќи вака само ќе ослабнеш а нема воопшто да се зацврстиш.Но сепак тоа е индивидуално но сметам дека несакаш да ти виси салото од тоа што ќе ослабнеш.
Какви патики имате за трчање?од оние постабилните или полесни?во потрага сум по добри патики,да не бидат скапи само,не ми се даваат многу пари,а имам малце проблематични стапала,мислам дека ми се премали за моето ми тело не сум дебела ама некако тесни ми се стапалата,затоа ми е многу важно да не трчам со било какви патики
Трчањето е аеробичен тренинг и не стимулира протеинска синтеза со што вие девојките познавате дефинирање и затегнување. За разлика ако го посветиш времето во теретана и вежбаш ќе има разлика. http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... t=1&ref=nf Трчањето е ок но стимулира друг вид на пат,да не бидам премногу стручен но не дава стимул за протеинска синтеза и не креира дефинирање на мускулот. Плус аеробичните вежби топат повеќе калории но тие се трошат во моментот,за разлика од вежбање со интензитет метаболизмот е подигнат после 48 часа. Комбиниција од двете работи е перфекција за подобрување на естетиката. Со тежински ја задржуваш мускулатурата а со кардио тренинг ги топиш маснотиите. Се надевам дека ти одговорив