Здраво, сакам да прашам за консултација за абортус на ГАК дали се оди во гинеколошка амбуланта или? И ако некој знае цени на киретажа и медикаментозен да сподели. Благодарам
Девојки,која може од вас да ми каже како иде процедура абортирање со таблети?колку се плаќа дали се има болка и сл.
Да разговарав вчера,бев денес за бета да испитам,челам резз.и реков дека не сакам да го имам ми предложи со таблети затоа прашав.
Здраво девојки Кога барав на темата повеќе инфо а не најдов си реков да помине се ке пишам мислење, можеби ке се најде на некоја. Јас имав спонтан во 7ма недела. Добив силни болки, кафеав исцедок и отидов на доктор каде што ми констатира само сакус без ембрион внатре и ми кажа процесот за исфрлање започнал. Др ми рече контрола за 2 дена, да не избрзаме, но ситуација беше иста, ембрион немаше. Ми предложи абортус со апчиња. Јас првин инсистирав да почекаме максимално за природно да се исфрли но по 5 дена немаше промени и ги зедов апчињата. Го испив првото апче и ми беше објаснето дека после вторите апчиња ке добијам силни болки и крварење но мене тоа ми се случи после првото апче и тоа по 2 до 3 часа. Имав силни болки и крварење. Наредниот ден по 32 часа од првото ги ставив 4те апчиња под јазик (колку ке пиеш пресметуваат според тоа која недела си) и чекав. Имав само појаки менструални болки, вртоглавица и менструални крварења и силна треска. Овие два дена од мое лично искуство седете си дома. Се заврши со една доза се исфрли плодот и сега имам менструални крварења кој ми рече докторот дека ке траат и до 10 дена.