Sto napravi? I jas treba da odam nekade pomegu 5/6 nedela sum mnogu mi e stav, isto taka I e strav za vo idnina ne znam dali ako sega pravam bez upat na klinika dali ke me ima vo sister tamu deka sum pravela abortus
Здраво, денес ги земав апчињата од клиника за абортус и од утре треба да почнам. Ме фаќа страв но се надевам да поминам со лесно
Мојот плод уште во 7ма недела не беше со срцева акција и после 3 недели ги зедов таблетите т.е викендов. Искрено јас многу лошо поминав. Уште од првата таблета добив болки и контракции и најголемиот дел го исфрлив тогаш. Третиот ден мислев само ради реда ќе ги ставам/испијам таблетите,но не беше така. 3 часа јаки контракции и силни болки,гадење со поврачање,но не исфрлив многу парчиња. Но помина,денес сум одлична,почнав со капките. Искрено да треба пак да поминувам низ истото би избрала киретажа. Ти посакувам со лесно да поминеш зош кај секого е различно.
Разговарај со матичниот. Сите што ги земаме од клиника ги имаме 7 дена да ги користиме по 15 капки 3 пати на ден.
Секој различно, јас од првата таблета добив минимални болки и го исфрлив плодот во тие 2 /3 часа. Третиот ден имав минимални болки и немав некое крварење, после тоа ги почнав капките. На ГАК ти отвараат историја кога ќе ги земеш таблетите, мислам дека нема врска ако те има во систем дека веќе си правела, тие се лични информации, не се споделуваат. Со лесноо