Абортирање со таблети

Discussion in 'Бременост' started by sanja1993, Jan 21, 2011.

1. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Ако не кажеш дома, убаво е да се консултираш и со дечкото. И да има нешто барем ако може тој финансиски да ти помогне. Не си го правела сама па сама да одиш по болници.
    Плус за 12 дена доцнење и преку тест ќе ти покаже ако има нешто.

2. Sanelaaaaaa3

Sanelaaaaaa3 Нов член

6та недела од бременост сум, но искрено не го сакам оваа бебе ( мислам не сум спремна)
    Кажете ми искуство со таблетите за абортирање, ми ги предложи гинекологот, скептична сум околу процедурата, бидејќи имам многу болни циклуси дали болките при ваков абортус се поголеми. Исто така страв ми е дека нешто ќе остане после таблетите.
    Ве молам пишете ми искуства со оваа. И доколку гинеколог ви ги препорачал овие таблети каде ги има и од прилика која цена се .
    Исто така не сакам да кажам дека ќе го направам оваа бидејќи сите се против абортирање, ако можете да ми дадете совети кога ќе ги земам таблетите и кога ќе почнам да го исфрлам плодот што да им кажам дека бил спонтан или нешто слично?
    Ве молам дајте ми некој совет кој има ваква случка.
    Благодарам од напред.

Last edited: Aug 28, 2026
  3. Medea.

Medea. Истакнат член

Оди во систина и се што се плаќа нека ти плати тој што ти го направил бебето.

Jana Sandevska likes this.
  4. Karolina10

Karolina10 Нов член

Poradi ne dobro razvivanje na plodot morav da napravam abortus vo 7ma nedela.Napraviv so apcinja i pominav uzasno so mnogu bolki. Prasanjeto mi e kolku dolgo se krvari i kolku vreme traat bolkite kako menstrualni i posle kolku vreme ostanavte bremena. Vase iskustvo da mi spodelite.