Фала ти многу ама се плашам од хируршка интервенција..овие апчињата ги дозволиле и со закон сега ама ги нема никаде нема увоз...ама сепак продавале некои доктори...предизвикувало крварење само, јас сум 4-5 недела и сакам набрзина да завршам со тоа не да се влечам по болници и да ме дознаат сите. Плс ХЕЛП!
Абортусот не е само крварење, не вадиш заб, освести се. Па и заб не се вади туку-така. Ако си во можност, оди приватно. Мој најдобронамерен совет е да посетиш лекар кој ке ти ги објасни последиците. Дури и со апчиња да абортираш, неопходен е надзор од лекар.
Devojki dali moze da se ima spontan abortus po obid za samoubijstvo(pienje na povekje tableti od razlicna vrsta) :'(
@Marija13i11 знаеш дека тоа што си го сторила не е во ред и да, може да дојде до спонтан при земени апчиња, ама можеби да не дојде туку да влијаат лошо на бебето. Што било - било, назад нема. Единствен мој најдобронамерен совет е да разговараш со родителите и заедно да најдете решение. Да, ќе те осудуваат, ќе те караат, ама само затоа што се грижат за тебе. А тоа момчето што е дел од приказнава, е него би го убила јас да сум мајка што те оставил така јунакот. Значи, собери храброст кажи им на родителите и заедно да најдете решение. Поздрав
Девојче зборувај со родителите, другарите, оди кај доктор, јави се анонимно ако сакаш. Заеби форумов и чувај си го животот.
Консултација со гинеколог ако сакаш да абортираш. На своја рака не, и да ги има тие таблети кај нас. Задолжително мора да биде под надзор, во спротивно може да има лоши последици.
Мислам дека мора со рецепт да се земе лекот розева рецепта, упати се кај гинеколог што побрзо не се срами на секој може да му се случе несакана бременост што има секс без кондом.
Не знам, јави се кај матичниот гинеколог да те упати што и како. Не знам дали и ги има тие таблети кај нас, затоа ќе си прашаш и ќе се информираш што е најбезбедно во твојата ситуација.
Мораш консултација со гинеколог. Има такви апчиња да, но мора да ти ги одобри гинеколог, да те прегледа, па да процени дали можеш само со апчиња да абортираш или ќе треба и киретажа. Никако немој да земаш на своја рака, последиците можат да бидат сериозни.
Јас имам абортирано со апчина не се развуваше плодот и да ми ги даде гинеколог и само че ти кажам дека го видов од попо биоло главата си ја акав од ѕид од болки за вечерта пак со вакум на живо да те дочиста ..мој совет појди си напрај си абортус ко со треба ..извини шо вага грубо ти објаснив ама сакав да ти кажам дека не се за машала апчината ,а имам и слушнато дека некои па и лесно поминувале
moze da mi kazes kade mozam da gi najdam odnosno kaj koj genikolog gi baram no nemozam da gi najdam nikoj doktor gi nema