Ако си малолетна, мораш со родител, немаш избор. Сама нема да те примат, а од друга страна, на црно да одиш - ризикуваш да искрвариш, да се искомплицира и да имаш доживотни последици. Па сега бирај. Подобро е да им кажеш на родителите и да се среди тоа кај специјалист, како што треба или да се искомплицира абортусот на црно?
Не играј си играчки со здравјето. Не знам таков доктор, и да знам, не би ти го кажала. Абортирај си легално и како што треба, во болница, со родител/старател. Да не си ја трескаш после главата од ѕид.
Зошто некој би ти кажал нешто нелегално? Кажи на родител и закажетњ абортус.. нема лесен начин за да поминеш низ тоа
Кажи на постара братучедка тетка вујна некој у кој имаш доверба. Ако толку ти е страв од твоите. Или ете на дечко ти некој повозрасен.
Без потпис од двајцата родители/старатели, никој нема да изврши абортус кај малолетник, ни го државна, ни во приватна клиника. Кај нас абортусот е легален и жените имаат законско право на абортус, така што се сомневам дека некаде постои некој што прави нелегален абортус. Мислам, никој не би ризикувал лиценца, ни живот на пациент за нелегални ситни пари.
Mozhe li da me upatite kade potochno bidejkji mi trebaat mene. Ne uspeav da gi najdam vo Sistina ili vo koja klinika
Каде ги има апчињата јас сим 5та гесталциска недела и сакам да ги купам. Гинекологот ми кажа дека можеби ги има во приватна коиника ама не успеав да ги најдам.
Ама и да ги земеш, мора под надзор на лекар да бидеш цело време, да не дојде до големо крварење. Инаку јас не ни знам каде ги има, ни дали ги има кај нас воопшто.