Koga prasav i nikoj ne sakase da mi kaze mi pisuvase devojka i beh na gen vo pehcevo mi kazaa deka samo tamu gi koristat tia tableti
Девојче, дали сериозно сакаш здравјето да го ставиш на ризик, и нелегално да абортираш? Може да дојде до компликации и смрт, не знам како не ви е страв од вакви работи, тие апчиња, бараат под постојан надзор од доктор да си, создаваат јаки болки и контракции, може да те доведе во без сознание, да искрвариш до смрт, башка си малолетна, твојот организам потешко би ги поднел овие работи. Оди на легален абортус и извести ги твоите, во аптека не даваат обичен антбиотик без рецепт, а не па апчиња за абортус, така е тоа. Не се лажи со глупости, и размисли малце.
Klinika kade moze da se abortira so bratucedka ili nekoj drug polnoleten bidejki moite ne se vo drzavata znaete?
Ах бе деца деца. Па тие таблети мислите бонбони се. Прашај си по клиниките, дали ќе ти дозволат со друг, ако не се твоите родители.
Nemora da bide so tableti samo moite ne se tuka treba da dojdat od svajcarija a poradi koronata nemozat
Никаде без потпис од двајца родители, А П С О Л У Т Н О Н И К А Д Е! Кажи им на твоите, нека направат полномошно и со тој некој друг, оди.
Vo Srbija i Kosovo gi imalo. I ponekogash mozhat da se najdat vo aptekata vo Sistina. Kaj nas gi prepishuvaat samo ako e nuzhen abortus posle 10ta nedela, vo sluchaj plodot da ne se razviva dobro. Rasparashajte se dali mataichniot bi Vi prepishal tableti i dali nekoja od privatnite bolnici bi go naüravile toa. Kaj nas zakonot ushte ne e potpishan
Денес бев кај матичниот,6 недела и 6 дена сум ,ми рече најдобро со апчиња,подобро било од киретажа,не било страшно,не знам што да правам сега.. ако има некој искуство нека ми пише,до утре треба да му кажам за да ги набавел апчињата...
Зошто да се изложуваш на болки кога со киретажа за пола саат си дома. Ем нема ни болка . Ако ти е страв од општа анестезија која е сигурно поблага доза од останатите зафати бидејќи самата процедура е кратка имаш избор на локална анестезија те боцкаат околи и внатре во вагината за таква и оваа локална анестесија и процедура ја прават и некои матични гинеколози нема потреба од болница. А зошто не ти ги препиша матичниот тие таблети?
Се договоривме да размислам до утре дали да биде со аппчиња или киретажа. Го прашав за болки,рече како јаки менструални болки ништо страшно,да е толку болно нема да ти препорачувам,така рече.. на мисла сум,ако е како породилни би издржала,плус рече дека можам да пијам кетонал бруфен за болки,а за киретажа некако сум по скептична и за анестезијата бидејќи немам примано никад,а и за самиот зафат. Сакав со вакуум,но рече било доцна..
Zdravo, imam zakazano utre na Gak za abortus so tableta. Maticnata mi rece taka. 6nedela sum. Kazete mi iskustvo ve molam mnogu sum. Isplasena. Kolku sse plaka? Kako ide procedurata? Vi blagodaram odnapred.
Денес ги искористив, за жал. Цитотек се викаат и се дозираат. Мораш да одиш на гинеколог да ти каже колку апчиња треба и како, на своја рака НИКАКО. Ама НИКАКО.