не знам тоа , зошто така ми покажа тестот .... на гинеколог ме прегледа и ми го кажа тоа што го напишав горе ....
Јас и да останам на овие години бремена,обавезно ќе си го родам.Знам дека кој и да биде со мене тогаш нема да ме остави,ама да абортирам толкав грев да си клавам на душата никогаш.Што е криво едно невино бебе да плаќа за туѓите грешки..Детето е најголемиот подарок од Аллах,никогаш не се одбива.
Во никој случај не би абортирала. После ќе се каам цел живот ако се одлучам на такво нешто. Само не би дозволила да дојде то тоа. А тој некој што ќе биди татко на детето ако не сака да биде со мене, не мора бе
Ти ништо не знаеш само напразно зборуваш ама што ќе правеш и ти Браќа,фамилии се испомешавте многу филмови глеате.Сигурна сум дека нема да ме остави зошто ќе глеам со како човек се е*бам,после е*ење нема каење.Не е работата само да ти флезе.
Не знам како некоја жена има толку ниска самопочит да продолжи да се гледа со некој што намерно против нејзина воља му свршва внатре. Децата не се играчки. Не може дечко ми ко ќе е спремен да ме оплоди ко стока да сум јас шо служам за неговите желби и потреби. Па уште продолжувате со нив. Нема лек за ниска вредност кон самите себе и наивност. Сите прават грешки ама намерно некој да ве доведе во ситуација да треба да абортирате... И пак да сте со него не ми е јасно. А вие религија шо смешавте во темата, браво за сите до една. Аплауз од мене Свашта.
Јас да прашам, кој им ги подарува децата на оние кои се атеисти? По некоја случајност, природата на жените им ја дала таа способност да раѓаат. Одлуката дали жената сака да го роди тоа дете е огромна одлука. Дали воопшто таа сака да биде бремена, дали е спремна на тоа? Абортусот е решение, но зошто некои мажи мислат дека можат да решаваат за нечиј човечки живот? Може тој сака "да ја полни" и сака да биде татко, но дали жената е спремна на тој чекор? Каква е таа грешка? Знаете, тој случајно залетан сперматозоид може да оплоди јајце клтетка. Што настанува тогаш? Зигот, а тоа понатаму е еден човечки живот. На крајот сепак жената е таа која го има последниот збор. Е за да одлучиш дали да родиш дете во момент кога не си спремна или да абортираш, знаејќи дека веќе во тебе има човечки живот - за тоа треба м*да. Ама онакви, какви што ни мажите немаат. И ете зошто ми е смешно кога мажите се воздигаат самите себе си. Сепак, голем дел од мажиштата никогаш нема да можат да го сфатат и разберат тоа...
Jas znam edna zenicka bas sega skoro se izraduva na poztiven test, preku krv ne pokaza nisto, na ginekolog cista. I jas ubedena bev deka nemoze da ima lazno pozitiven test, no ete mozelo :/
Oд религискa гледнa тoчкa, вo Ислaмoт се сметa декa фетусoт дoбивa душa четири месеци пo зaчнувaњетo. Пoвеќетo прoучувaчи нa Ислaмoт, кaкo Сејед-Ал-Сaбик гo дoзвoлувaaт aбoртусoт дo четврти месец, aкo живoтoт нa мaјкaтa е вo oпaснoст или aкo се рaбoти зa силувaње. Секaкo имa исклучoци кoи не гo делaт oвa мислење. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Islam_and_abortion Сепaк aбoртусoт се сметa зa нештo лoшo, нo не дoвoлнo лoшo зa дa биде кaзнивo.
Ако мајката е во опасност тогаш да во ред е.Ама пример ако би ме оставил тој,јас пак бебето ќе си го родам сакал да бидел со мене сакал не.Тоа беше моето мислење,зошто сепак на свет можеме да донесеме едно невино нешто што ќе биде дел од нас.
Темава е толку чуствителна , што некои испомешаа и баби и жаби ..... Пак ке кажам .... не осудувајте ... не знаете со какви проблеми човек се соочува....
Дур бебето нема срцева реакција, не го сметам за убиство. Така јас размислувам. Дека можеш да се е*еш со некој што си сигурен дека нема да те остави-нема шанси зошто никогаш не знаеш што ке му чукне на човек у глава. Ако тоа било така луѓе немало по 20 год брак да се оставаат. Никој нема право да ги осудува ниту тие што абортирале на 25, ниту тие што родиле на 19. А за тие што велат дека не се чуствувале спремни да станат мајки зошто им било изненадно имам нешто искрено да им кажам (не дека им солам памет, пак си е нивна одлука )-секогаш бременоста е изненадување, и кога е очекувана и кога не е. Никој не е спремен, ниту јас во петти, ниту друга во деветти. Мајка се станува, не се раѓаш со тоа знаење. И никогаш, ама никогаш не се осеќаш целосно спремен. А за секоја одлука во нашиот живот, само ние си одговараме стриктно пред самите себе, не пред некој друг. Децата се благослов да, но ова не е тема каде што треба да се меша овој или оној у кој што некој верува или не.
Postoi lazen pozitiven test mene na 2 pati me ima zeznato lazen pozitiven test a preku krv pokaza negativen
Da ama kaj nas za legalno da se izvrsi abortusot treba da pomines komisii i sl, a dur go pomines se toa bebeto kje dobie i srceva reakcija, pa vaka taka pak povekjeto znaci vrsat ubistvo.
Финтата беше што Зејнеп убаво си кажа дека не верува дека кој било би ја оставил во блажена состојба. Таква изјава може да изгледа како да оставањето зависи од тоа каква е жената, па изгледаше навредувачки иако можда само сакала да каже дека партнерите нејзини би биле доволно возрасни да немаат причина зошто не би сакале да бидат родители. Како год, не гарантирајте никогаш за нешто со кое не може 100% да управувате, како што е самиот живот, како и односот на другите кон вас во него, може само да си посакате среќа.
Тоа со комисии и такви чуда има по приватниве каде плус се бара и час со психолог да поминеш.Во државните ама ич не ти се замараат околу ова .Зборувам за рана бременост.
Pa da ama ako e nesakana bremenost kje primetis tek posle docnenje na menstruacijata, a togas vekje si sigurno 5+ bremena... Vo povekje slucaevi ova, retko da otkrijat pred da im docni, jas dve sto poznavam da abortirale i dvete so srcevi reakcii, ednata duri i vo podocna bremenost... :/