Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Абортус или свадба!?

Дискусија во 'Бременост' започната од Lovely, 4 мај 2011.

1. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Ako moze da mi objasni nekoj razlika megu postena i nepostena, kade e granicata i koja institucija ili pravno lice ja odreduva i zgora na se kade moze da zemam tapija?:rofl:

Zena na zena sto moze da kaze pa ni kuce tolku da izlae nemoze.:nod:

Sekoja zena koja stanala seksualno aktivna pred se treba da ima strategija sto ako.
    Se postapuva onaka kako uslovite vo momentot i bliska idnina diktiraaat.
    Nema gresna odluka. Sekoja odluka donesena od vozdrasnoto lice koe se naslo vo situacijata e DOBRA, ISPRAVNA I POZITIVNA.

Ve molam deca ne terajte odvisni moabete, postena, nepostena, vaka, taka, sedete madro zosto 100 stapa po tug grb nebolat, a 1 po svoj realno mnogu boli.

На Trxmx, Sesil, Nausicaa и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Секој нека си ги дефинира и сфаќа зборовите како сака, не е проблемот толку до тоа, тоа може и да се смени и дообјасни. Проблемот е во затупеноста, ограниченоста и генерализирањето.
    Потценувањето на "оние кои се различни" се уште постои и очигледно тешко дека ќе го снема.

На Sanya20 и Zeynep им се допаѓа ова.
  3. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    За муабетите поштена или непоштена секој си се води и дискутира према некоја своја дефиниција. Тоа е индивидуална работа, за некого е непоштена некоја што била со 10 или обратно и така.
    Туку мене не ми е јасно зошто се мешаат баби и жаби и се навлегува во работи кои не се предмет на дискусија?

На Gerbera, Zeynep и BlondPrincess им се допаѓа ова.
  4. BlondPrincess

BlondPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    125
    Како може бе вака жени една спрема друга да се однесуваат не ми е јасно. Секоја од нас може да помине низ истото или веќе поминала. Како може моето да е добро ама туѓото лошо? Срамота.
    Секоја жена има свој избор,секоја за себе е одговорна за своето тело. Како што некои жени се дебели или слаби така е и со ова. Зошто на пример ако некоја е дебела не викате дека е убиец? Што таа не се убива самата себе со вишок холестерол и маснотии во крвта?
    Незнаете како е и не осудувајте.Не е само работата ќе го родам и што ако се роди.Колку примери каде што мајкате се се освен родители.Голем е зборот МАЈКА во секоја смисла.
    Несакам да се најдам во некоја таква ситуација како што читав погоре,меѓутоа не осудувам.

На Trxmx, Nausicaa, *Ѕвездичка* и 6 други им се допаѓа ова.
  5. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    447
    Tocno taka i jas vo 6 nedela abortirav i togas imase srceva reakcija i mnogu epten mi e zal i den denes ne mozam da se pomiram ali toa e. Inaku da te prasam dali sega tvoite drugarki veke imaat deca, mene mnogu mi strav od toa deka nema da imam veke nikogas dete opsednata sum.:(

6. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    И јас имам абортирано во 9 недела и сеуште има денови кога плачам за тоа бебенце но , ете морало или неморало така да биде незнам само Господ знае , имав голем ризик од спонтан бидејќи имав хематом голем кој растеше врз бебето во посебна обвивка и можело многу лошо да биде и морав за абортус да се решам , се опседнав со мислата дека неможам деца да имам и пиев кломифен и веќе вториот месец имав две цртки на ден мојот роденден и фала му на Бога сум мајка на две здрави и прави синчиња :* не мисли мила , лошо за себе си правиш го споделив моето болно минато за да знаеш не си сама :hug: ќе видиш наскоро ќе си гушкаш бебенце и не само ти туку сите што се во исчекување :*

Последна измена: 24 мај 2016
    На Dust, *sisi*, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    447
    Mila zosto so Klomifen koga prethodno si prirodno zabremenila bez stimulacii, i mene mi prepisa d-r Klomifen ama jas ne go kupiv bidejki citav i mnogu negativni posledici deka sozdaval i nekako strav mi bese,a nie veke 9 meseci bez uspeh, veke vleguvame vo 10-tiot mesec :(

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.263
    Допаѓања:
    76.317
    Ne, seuste ne se vo brak, a i ne se obiduvaat za deca...

9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ne smeesh taka da razmisluvash. bilo shto bilo, mora da gledash napred. jas posle spontaniot i pauzata, od prva fativ. procesot e ist i kaj obichei i kaj spontan abortus. kje imash dechinja ne misli na minatoto.

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. *Ѕвездичка*

*Ѕвездичка* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    Браво за прашањето за атеистите :D

11. loveyouuu

loveyouuu Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    186
    Ми треба совет на оваа тема.
    Се гледам со еден дечко 2-3 месеци, се запознаевме сосем случајно ми се допаѓаше очигледно и јас нему и се гледавме исклучително само за секс. Низ разговор ми имаше кажано дека е најдобро да се гледаме сега за сега така, да видиме како ќе ни оди па натаму ако се погодуваме и засакаме ова нашево може да прерасне во нешто повеќе.
    Меѓу тоа односи имавме цело време незаштитени и тој мислам не свршуваше во мене ама во последно време ми се гади насабајле, повратив неколку пати, ми се врти свест и му го кажав сето тоа одоколу да видам како ќе реагира тој ми вика нема шанси да си бремена.
    Ама утрово направив тест кој ми покажуваше 2 црвени линиички, едната беше бледа ама се познаваше. Многу сум исплашена, испаничена цел ден се нервирам и плачам немам со кого да разговарам на темата.Не знам како треба да постапам ова е нешто ново за мене. Не сум сигурна дали би можела да извршам абортус зошто имам премногу слаба крв. И најбитно што и како да му кажам нему. Зошто сме блиски на некој начин, си го имаме муабетот ама само за во кревет, надвор ретко се гледаме, премногу ретко и не знам како ќе го прифати сето ова зошто го гледам дека не е спремен за врска. Ве молам за некој совет, само без осудување избезумена сум.

12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.027
    Допаѓања:
    134.295
    Другар ми така се ожени. 5 год дете и 5 и оол брак. Изгледаат среќно.

На eli25, sanjaeva, loveyouuu и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    @loveyouuu

Не мислам дека има шанси за свадба во ваква ситуација.
    Според ова што го пиша, фактите говорат дека дечкото не е заинтересиран за долги стази со тебе, а уште помалку за брак, па и дете. Ти си му девојка за секс без обврски, и тоа е тоа.

Земи си упат од матичен и под итно оди на консултација со гинеколог доколку решиш да абортираш.
    Тој најдобро ќе ти објасни дали смее да се изврши зафатот со оглед на тоа дека си анемична.

На Nalutena1, fallenangel, loveyouuu и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.319
    Допаѓања:
    112.841
    Штoм ги виде тие две линиички (без рaзликa нa интензитетoт нa oбoјувaње) знaчи декa си бременa. Прoбaј дa се смириш бидејќи тoa не е дoбрo зa бебетo, a тoa не е зa ништo винoвнo. Личнo јaс не те oсудувaм. Нaјвaжнo oд се е штo пoскoрo дa рaзгoвaрaте сo пaртнерoт и дa oдлучите штo пoнaтaму. Пoтребнo е дa имaте взaемнa дoвербa и зaеднички дa се снoсите сo ситуaцијaтa. Знaм декa е мнoгу кoмплицирaнo aмa мoрa дa му кaжеш не смееш дa дoнесиш oдлукa сaмa. Не пoстoи вaкoв-тaкoв-oнaкoв нaчин зa сooпштувaње нa тaa вест не чекaј ни минутa туку веднaш требa дa му кaжеш (ВЕЧЕРВА!!!) бидејќи тебе ти требa преглед oд дoктoр штo е мoжнo пoскoрo без рaзликa oд oдлукaтa (дa се дoгoвoри термин зa aбoртус или дa се нaпрaвaт испитувaњa ехo и крвнa сликa ,дa се дaдaт пренaтaлни витaмини и дa се слушни срценцетo нa бебетo).

На eli25, Lolipop23, zalosna и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.467
    Не е морално да го обавестува партнерот ако утврди дека е незаинтересиран.
    Нејзино тело, нејзина одлука. Да беше односот меѓу нив како што треба, ние немаше да бидеме првите кои ја дознаваат оваа информација на форум, а ниту она да си ја удира главата од ѕид, туку дечкото веќе ќе беше кај неа и заедно ќе одлучуваа.

Единствено нешто што мислам дека ќе се случи, е да и понуди пари за абортус и тоа е тоа.

На realGirl, lost123, Oneo и 10 други им се допаѓа ова.
  16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.319
    Допаѓања:
    112.841
    Сепaк мислaм декa требa дa му кaже дури aкo стaнувa збoр зa пoделбa нa трoшoците зa aбoртус (дoкoлку е тoa oдлукaтa) бидејќи дo oвaa ситуaцијa стигнaa зaеднички.

На realGirl, eli25, Lolipop23 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.749
    Допаѓања:
    172.962
    За каква взаемна доверба зборите, кога тие се гледаат само за секс. Тој на неа ни куче на чување не би и доверил...взаемна доверба пих ахахха
    Прво и основно тој неа не ја почитува, свршувал во неа без оглед на ризикот од бременост, а после сите останати ситници...

Девојко, оди на преглед, абортирај си и готово..
    Тој никогаш нема да те гледа како материјал за брак, тој нема ни чувства ниту пак почит према тебе. И нема да се смени тоа преку ноќ..
    Да било поинаку, би те советувала да му кажеш, ама вака џабе стресот ти е штом ни ти не си спремна да го чуваш детево...
    @loveyouuu

На realGirl, Nalutena1, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  18. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.405
    Допаѓања:
    8.430
    @loveyouuu Иди на гинеколог, ке ти каже се околу абортусот и посоветува. Мислам дека нема врска што си анемична, сепак гинекологот ке ти каже најдобро.
    И не чекај не одолговлекувај, абортус се прави до 10та или 11та недела незнам точно.

Ако решиш да не го задржиш плодот, не кажувај ништо на дечкото, нема потреба да знае што се случило и низ што си поминала. Многу погрешна одлука според мене е кога за тоа се обавестуваат дечковците, јас не би никогаш. Твоја одлука е, одлучуваш за твојата иднина и нема зошто да знае некој било кој, освен твоите, ако зависиш финансиски од нив. Неговото мислење ама ич не е битно, ако ти си решила да абортираш.
    Ако не ти требаат пари од твоите ни на нив не им кажувај.

Тој штом не е спремен за врска за брак и дете уште помалку.

Последна измена: 28 август 2017
    На Luminary, Justicija, loveyouuu и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. loveyouuu

loveyouuu Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    186
    Девојки, благодарам на мислењата.
    Имам (скоро) 21 година, а тој 26. Со него ми е убаво, среќна сум, не мислам на проблеми кога сме заедно и не знам како да би објаснам се чуствувам среќно ме гушка, милува, гледам дека има некои чуства спрема мене. Ама бил премногу повреден од предходната врска, и очигледно не е подготвен за да влезе во нова. Не знам што да мислам ама оваа ситуација не засега и двајцата, затоа мислам дека би било фер да знае и тој па заедно да одлучиме што понатаму. Мене едноставно ме плаши тоа што имам слаба крв и доктор ми има кажано дека е скоро невозможно да абортирам, затоа мислам дека е најдобро да разговарам прво со него. Иако не знам, многу се плашам. Не сум подготвена за дете сега моментално и моите не би ме подржале никогаш. Се обидувам да бидам смирена и да не се нервирам, зошто знам дека му штетам не е тоа виновно за ништо. Најдобро е прво да закажам преглед кај гениколог, да се колсултирам со него па потоа да разговарам со дечкото.

На zalosna, blonde_supergirl, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Закажи на гениколог, и партнерот под рака и тој да иди со тебе. Ќе разговарате трезвено и како сицијализирани луѓе.
    Ако не сте планирале бременост требало да користите заштита, ноо се случи што се случи и нема враќање. Се надевам ќе донесете правилна одлука. Со среќа

На cresa-jagoda и carangigia им се допаѓа ова.