Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Абортус или свадба!?

Дискусија во 'Бременост' започната од Lovely, 4 мај 2011.

1. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Зошто ? Се видело он колку памет носи. Да ја оцрни пред сите, да надодаде уште триста ствари со цел да ја прикаже во што полошо светло ?! Средината знаеме каква ни е, не и треба тој проблем плус да се справува со сите и да наидува на осудувачки коментари од фанатици и простаци.

Само она да знае и никој друг.

На Emy867, SV1911, Lolo5 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.651
    Допаѓања:
    79.493
    Си го кажав моето мислење, дека да се сокрие бременост од дечкото е себично. Јас така гледам на тоа, не мора сите да се сложат. Доволно е да му каже дека е бремена но дека ќе абортира ако решила, не значи дека ако му каже дека е бремена, дека ќе мора да го роди. Никој не ја тера со сила. Колку што е плодот нејзин, толку е и негов, ете затоа.

На Selest, Таа Сум, Martka и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Како беее жити се може некој да те затрудни со сила? (facepalm)
    Чим имала однос, пристапила доброволно на секаков ризик.
    Ама тоа е, заплескај ја работата, па најлесно е со абортус да се реши. Кога не се размислува пред време што се прави...
    Како прво форумов не е ни место за барање на совети од типот дали да се мажам или абортирам.
    Има советувалишта, стручни лица за тоа, а ние сигурно не сме.
    Дали е сакус, ембрион, фетус, живот е, расте, се развива .

На Selest, bebaa, Martka и 4 други им се допаѓа ова.
  4. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Во овој момент, 'плодот ' е само нејзин. Неговото е само сперма.
    И не е себична она, туку тој што на подмукол начин сака да ја задржи крај себе, затоа што разбрал дека не делат исти планови за во иднина.
    Само ќе ја оцрни и ќе и направи проблеми со родителите, и со сите од страна.

На SV1911, Annath, Lolo5 и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.575
    Јас не те осудувам, ама сакам да ти укажам дека детето не е само твое и да ти укажам на последиците кои можат да произлезат. Одлуката ти е донесена. И повеќе не коментирам. Ама ќе те замолам да си одговориш на следниве прашања:
    1. Како би се чувствувала во оваа ситуација да си во кожата на дечко ти? Односно неговата партнерка да го абортира заедничкото дете без негово знаење и да продолжи како ништо да не било.
    2. Дали и покрај тешкиот живот кој што си го живеела, (а го живееле и живеат мнозинството од луѓето во светот) ти би сакала повеќе да не бидеш родена? Зарем никогаш не си била среќна? Зарем нема да бидеш никогаш среќна? Тешкотиите во животот доаѓаат и минуваат.
    3. Откако ќе завршиш со интервенцијата дали ќе продолжиш да бидеш во врска со дечкото?

Ти посакувам среќа во животот и во иднина да бидеш барем малку поодговорна.

Ти се извинувам ако те повредив, ама подобро да ти се укаже сега во што влегуваш, отколку откако ќе ја прекинеш бременоста.

На Selest, bebaa, carangigia и 2 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Дечкото кој ја забраменил без да добие нејзина согласност? Или тој има право да крие, а таа не?

На SV1911, Annath, Lolo5 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.651
    Допаѓања:
    79.493
    Што направил на подмукол начин? Тој сакал да ја забремени? Од каде знаеш ти дека имал таква намера? Членката, колку што прочитав, пиша дека можеби било така, а не сигурно.

Не знаеме дали намерно свршил во неа. Секој кој пристапува кон сексуални односи треба да знае дека може да дојде до бременост и ненамерно.

На Selest, Таа Сум, bebaa и 4 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256

Ова е најчест пристап при осуда. Почнува со 'не осудувам', и продолжува со 'ама'..
    Се' после 'ама', е всушност осуда.

Последна измена: 7 август 2018
    На SV1911, Annath, Stories и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.061
    Допаѓања:
    55.544
    „Што треба повеќе?“ Волја и спремност да се остварат двајцата како родители? Двострана љубов? Девојката е млада и не е спремна ниту за брак ниту за мајка. И дечкото да беше како што треба немаше да ја забремени без нејзина волја само затоа што сака да ја задржи да не му „избега“. Себичност е да ја тераш сосила да го направи тоа, а не нејзината одлука за абортус! Мислењето на околината е најмалку битно во ситуацијава, бидејќи и да родеше немаше околината да биде тука за неа и да и понуди поддршка. Немаше околината да го носи нејзиниот товар. Не вреди сите планови што ги има за во иднина да ги фрли во вода за некој кој не го сака и очигледно не ја почитува.
    @martinaa1998 не си убиец во никој случај не слушај ги оние што тоа ти го насочуваат, ти си силна девојка која умее да се избори за себеси и своите избори и не постапи погрешно, напротив. Твојот живот и твоето тело се само твои, и само ти можеш да одлучуваш за нив. Се надевам од сега среќа ќе те следи во животот. :hug: :l:

На Lolo5, smooch, Grungie и 4 други им се допаѓа ова.
  10. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Toa се нејзини зборови и нејзин сомнеж, она си го знае најубаво а чим сумља има и зошто.
    Постојат и такви случаи, не е ова прв. И да не е намерно, пак е во најголема мера негово невнимание и тоа е повеќе живото менувачки момент за неа, отколку за него.

На Lolo5, Harper, Nausicaa и 4 други им се допаѓа ова.
  11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.626
    Допаѓања:
    39.743
    Гледам сите што абортирале се отфрлени од општеството. Во кој век живееш жити се? Знаеш ли колку абортуси се случуваат на годишно ниво во Македонија? И тоа од жени во брак, од малолетни девојчиња, деца под 14 години. Не е само роди го па што му даде Господ тоа. Девојката не е спремна ни за дете ни за брак. Зошто да роди дете поради мислењето на околината?

На candy.cane, SV1911, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.173
    Допаѓања:
    180.712
    10год. имам незаштитени односи со истиот партнер и ниеднаш не сум останала бремена ненамерно. Само намерно и во договор со партнерот :!:

На candy.cane, Milaаа991, SV1911 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Ај ве молам да ми објасни некој какво е тоа затруднување со сила, (а не е силување) , а воедно си во врска во која самата влегла доброволно?

На Selest, bebaa, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Да ејакулира во тебе, оти 'не можел да се исконтролира'

Иначе, силување е, во нормалниот свет. Во Македонија, со жени како тебе кои не си ги знаат правата, не е.

На candy.cane, SV1911, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.173
    Допаѓања:
    180.712
    Вака не пример: Сакам да сме заедно, ама сѐ уште не сум спремна за дете.

На candy.cane, Annath и Lolo5 им се допаѓа ова.
  16. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Ахам, ама сум му дозволила да пенетрира.

@NarCis@ ок, и тоа што значи? Ако се нафатила без заштита, значи по дифолт прифатила секаков ризик.

Последна измена од модератор: 7 август 2018
    На bebaa, Martka и carangigia им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Ако му дозволиш да пенетрира, не значи дека може што сака да ти прави.
    Ти ако се согласиш на секс Петра, му дозволуваш и да те искамшикува ако тоа го возбудува?

Петра, твое тело, твое право.

На candy.cane, Annath, Lolo5 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.173
    Допаѓања:
    180.712
    А ако сака жената дете, а мажот не сака?

19. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    А демек не се осеќа пред да дојде до ејакулација па не можела да реагира? Абе ајде... :)

20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Таа не може да осети кога тој е пред свршување. Ако беше така, и мажите ќе знаеа кога свршуваме, и немаше да постои лажирање оргазам, кој милиони жени го практикуваат.

Исто како да речеш, дека таа може да осети, кога него му се уринира. Нели е невозможно тоа Петра?

На Annath, Lolo5, smooch и 4 други им се допаѓа ова.