Како може совеста да ти биде чиста кога пропагираш против употребата на абортус како средство против несаканото мајчинство!?
Не сакала да биде мајка а сакала да има секс. Мудро. Ајде ве поздравувам сите, немам веќе што да барам во темава да читам грозотии.
Мене ми се грозни циганкине кои рагаат деца и на -20 ги држат по цел ден на раскрсници. Каде му менуваат пелени на тој студ, дали е мокро, гладно тоа бебе....Е за нив би вовела бесплатен обавезителен абортус..штом немаат услови нека не раѓаат..дете не е играчка и мене навистина ми е жал и душа ме боли кога ѓи гледам тие така беспомошни невини очиња Да довршам само, сексот не служи само за да се стане мајка или татко.
Има начини да имаш секс и без да станеш мајка, ама тоа не е тема на муабет сега. Очигледно. Значи, ако на сексот гледате како на чин за репродукција кој ти предодредува мајчинство...ви се чудам, најискрено.
Кондоми, апчиња.. ама ништо не е сто посто сигурно. Може да се фати кога најмалку се очекува Ми падна многу жал кога другарками остана бремена со второ дете, а тогаш беа во криза голема и мораше да абортира за да што вели таа да не ми трпи детето за леб, да немам пари да му дадам за на школо или да му купам нови патики. Не го оправдувам абортусот, ама секој има право на избор и понекогаш тоа е најдобро решение
Хееее полн форум подржувачи на убиства, а потоа мене ми судат зошто сум бил нео-наци фан и сум ги подржувал ставовите на Хитлер... Не подржувам ваков монструозен чин.. Што е таа душичка во стомакот виновна да ја убивате? Дајте му шанса на бебето, можеби 100 пати подобар човек од вас ќе биде. А за тие мочковци што знаат да го направат и потоа да ги снема гасна комора или добро би послужиле за некој експеримент, само што за жал денешната власт подржува се што е ненормално па тоа не е можно.
Во секоја тема го правете истото Девојката побара совет. Ако имате дадете го,ако не молчете и не отежнувајте. Не подржувате абортус,во ред ваше право никој не ве напаѓа како што правете вие со зборовите кон подржувачите дека се убијци и слично. Се чудам што славиме празници и светци кога на земјата ги имаме доволно,барем да ги славиме овие на чело со мачкича .
Што знам, мене па најголема грозотија што ја прочитав во темава ми е второво цитирано мислење. Со кого го делам воздухов, леле...
КОГА ТИ КЕ БИДЕШ БРЕМЕН, ТОГАШ ЌЕ ТИ БАРАМЕ МИСЛЕЊЕ ЗА АБОРТУС. извини ама машки мислења не ми се компетентни за оваа тема.
И јас се чудам со кој го делам. Типично балканско однесување, неверував кога ми кажуваа дека имате уште последици од турско. Дури сега сфаќам зошто никој не ве признава. Мноогу, мноогу ми е жал за исклучоците кои се навистина добри луѓе ама за жал тонат со вас.
21ви ве сме, алооооо чук чук Има жени не сакаат воопшто деца да имаат во животот, тие да се закалуѓерат ли треба?
@Vitaly Ако сакаш да побиеш нечие мислење, тоа се прави со издржани аргументи, а не со "последици од турско" и "сфакам зошто никој не ве признава". Инаку, сите што не го делат твоето мислење се лоши луѓе и баш заради нашето мислење некој друг тоне? Не, нема што јас да тонам ако одреден Петко направил работа што според мене е лоша. Патем, и ти живееш во оваа држава која никој не ја признава, меѓу народ кој никој не го признава, сакаше девојче кое никој не го признава... Ако толку е лоша државава и не чини, зошто не се вратиш во Полска или било каде на друго место? А @Bender Rodriguez ми го зема зборот за Хитлер. Врати се некоја страна наназад, прочитај ми го мислењето и обиди се да одговориш на моите прашања за абортус, дали тогаш би го оправдал. Знам дека одговорот ќе биде не, зошто работата е (најверојатно) да се тера инат, без воопшто да размислиш за последиците од она што го набројав. А ако сексот се користел само за репродукција... не знаев дека сме мачки и имаме сезона за парење.
Kaj si nepismena pa uste si u vulgarna i lazes Pred samo 10 dena pisuvase deka ne sakas deca i deka zivotot ima i drugi ubavini osven potomstvoto.Zatoa ne mi izigravaj moralna svetica ovde
Види вака душичко! Јас никогаш нема да давам мислење како боли кога ќе ти отече муда, се разбира од причина дека немам муда и не можам никогаш да знам, така и ти незнаеш како е да си труден, какви се турбуленции има во телото, во психата на една трудница, на каква тест мака е ставена една несакана бременост и поентата ми е дека не е убаво од твоја страна да долеваш уље на оган, да навредуваш, осудуваш, кога и така неможеш разумно и човечки да помогнеш. Можеш да дадеш мислење АМА НЕ ДА НАРЕКУВАШ НЕКОГО УБИЕЦ ИДР.тоа е веќе идиотизам.
@Bitter-Sweet @meckicka дали тоа значи дека вие кога ке ја завршите вашата мисија раѓање деца нема веќе да се онадите? Знаеш за секој случај да не останете трудни, а да немате услови за тоа 3,4,5то дете затоа што сексот бил за деца правење, не за др
Моја работа е што ќе правам. И уште нешто ќе кажам. Бебето е најскапоцен дар од Бога, а не несакана последица од секс. За тие што размислуваат како вториов пример и го отфрлат кога не го сакаат, не заслужуваат да го имаат тогаш кога ќе сакаат. Има правда, фала му на Бога.
За неписменоста одамна сакав да пишам,а тоа што ние и пишуваме, а таа не го дочитува тоа или се прави дека не го чита, па само ќе ни се изнасмее на постовите или друг муабет си тера е друго. И сфаќам зошто ја одбегнуваат во друштво, не е до тоа што нема деца. Па баш сите да те одбегнуваат не ми оди, ај некој, ама сите.