Ова е пост во кој е се најдобро кажано. Не може жена или мајка да биде убиец како што нарече и членката Joy ако морала во 26 недела да абортира. Сигурно во 26 недела не абортира од што така и текнало, туку има некој проблем. Па некој со душа ја чека бременоста и да му кажат дека нешто не е во ред со бебенцето зарем на таа мајка и е лесно да одлучи што како.
Sekoj ima pravo na zivot bez razlika deteto koe go nosite ke bide invalid. Covekov e primer nema ni race ni noze no tolku ima zivot vo nego zelba ima napisano knigi zivee kako nisto da ne mu fali duri I skokase so podobran toa e edna od rabotite koja nie sto ne ni fali nisto mozebi nikogas nema da ja napravime , mozebi neubavo ke zvucam no stvarno nekoi od nas lugeto sme golemi invalidi vo glavata i duhot.Jas licno sum da ne se abortiraat deca so posebni potrebi kakvo I da e moeto dete toa e moe i takvo ke go sakam bez razlika na se moe e. Svaka mu cas na covekov dokaza deka moze da se bide sreken
Напротив. Јас со никого не зборувам за политика, нација, историја, наталитет. Многу грешиш. Но, за разлика од тебе јас читам, учам, анализирам, истражувам. Но, сигурно не зборувам тривијални работи со друштво колку само да сум прифатен од стадото. Не можеме со сила да натераме жена да биде мајка, но абортусот на црно ќе биде сведено на миниум и ќе биде регулиран законски. Многу си наивен ако веруваш дека државата не може да го регулира црниот пазар.
@Black girl, мило ми е што ти се допаднало моето мислење Не знам кој е спорниот пост на @joy1 но верувам дека станува збор за недоразбирање зошто ја имам читано во темава и знам дека е секогаш на страна на мајката, односно е про-чојс. Едит: Ако мислиш на ова: сметам дека е ироничен пост наменет за оние пролајфер(к)и кои инсистираат на двојниот аршин за кој и јас пишував во погорниот пост.
@Sara.L како си? Што одлучи? Што размислуваш? Дали зборуваше со твоите? Прескокни ги глупавите мислења од Хитлер, аномалии до наталитет. Твој живот, твое тело, твоја одлука. Ако веке не можеш да пишеш на темава, пиши им приватна порака на оние кои имаат разбирање и кои ти даваат поддршка. Ти посакувам се најдобро.
Ме заболе другаркава курварска за нацијата да ти кажам искрено, а и за патриотите како тебе. Од такви си ја чувам и пазам. Во право си иначе, не си за жалење. Добар дилер имаш мајке ми.
Жал ми е, ама вашиот квази либерален свет пополека се распаѓа и вашите солзи се од непроценлива важност. Пуканки некој?
Да ми е ќерка девојкава, би ја советувала да абортира. Цел живот е пред неа, а ни дечково не е нешто сериозен. Знам јас како се чувствував на 21. Но ако таа САМА сака да роди, би ја поддржала. Но ќе си се откаже и од факс, и од другарки и од шетање, и од облека и од се. Ќе мора да работи и да обезбеди за детето. Од мене може кров над глава да добие. Солзи капат сами..... Дај кажи бројче од дилерот, озбилно.
Помогни ја финансиски или на било кој начин. Покажи ја твојата голема душа на дело. Или не? Твојата хуманост е само за тебе, затоа што така поубаво се чувствуваш?
Секој си е одговорен за своите постапки. Ако не си способен да чуваш дете - не раѓај. Јас не сум хумана, од кај тоа? Бештија одродена неверна чедоубиска сум си. Не шири дезинформации.
Ti kako mnogu zagrizhen za natalitetot i stareenjeto vo Evropa treba da i pomognesh, samo prvo nacionalnosta treba da se odredi, da ne pomognesh na nekoj turski fetus ne daj bozhe.
Еве јас можам да ја помагам секој месец по 1000 ден? Доволно е? Еве и 15 жени да се најдеме ке и даваме 15000 ден, доволно е? Еве јас сум за да се помогне на човек кога е на мака, ама не да и биде терет. До кога ке ја помагаме? Додека детето наполни 18 год? Додека заврши факс? Додека најде вработување? Додека да ги изгледаме и децата на тоа дете? ДО КОГА? Свакаш каква глупост тресна?
Само си се троламе и зезаме со Camelia. Ништо страшно и сериозно. Плус, нема да плаќам и издржувам “Македонка“ што раѓа деца на сечени. Не ме прашувај зошто. Затоа...
Немој и ти, очи мене ми истекоа нели од плачење? Држи се, имаш тешки 40 години да издржиш помор на чистокрвни ембриони.
Ushte posmeshen e toj polskiot neonacist shto drka na Hitler, predcite sigurno mu se vrtat vo grob kako propeleri.