tocno taka e i jas nemam voopsto takvo mislenje oti sekoja zena sto abortira e kurva ne ekurva imalo i ke ima abortusi toa e fakt i kazav kratko jasno zasto sum protiv oti za mene zivotot zapocnuva so samoto zacnuvanje
Мечкичка, зачнати се ембрионите при инвитро надвор од матката. Што треба да правиме со "вишокот", според тебе?
Мечкичка, ај одлучи се што мислиш. На еден форум пишуваш дека е к.... таквата девојка и си против абортусот на таквите девојки, т.е. да си бараат чаре, а сега тука викаш дека не мислиш така и дека абортуси има и ќе имало.
Да, абортусот е убиство. Не го гледав виедото, но од часовите по филозофија ми останал овој пример: кога некој му го попречувал сонцето на некој филозоф, тој му рекол: не ми го земај тоа што не можеш да ми го дадеш. Плодот во утробата е дар, благослов, крст, како сакате, но ако не го примиме со благодарност се вплеткуваме во се поголема неволја. Тоа треба да се знае. Се разбира дека секој си одлучува според сопственото убедување, поддршката што во моментот ја има и сл. Девојчето го нема да пише... Нејзе и е сега навистина тешко...
Ако некој ме силува, дали според тебе треба да кажам ,,Фала ти Господе за овој благослов?" бидејќи нели треба благодарна да бидам.
ШУ збориш бе? Вака да те прашам, што дрога користиш? Ко да ти фали сон малку...ај прилегни па дојди пак на темава.
Свесна си што пишуваш? Ако жената сака да го чува тоа дете ќе биде благодарна, а ако не, ќе го абортира, нејзин избор. Уште ако некој ме силува треба да сум среќна???
Одамна ме јаде туѓ срам кога читам ставови на најхардкор верниците тука, ама ова е врвот... Ево сад чу да се убијем.
Може апстинира од секс женската па она би била благодарна ако некој ја силува, свашта и на вакви болни теми човек да се насмее иако не е за смеење до душа. као црн хумор нешто му доаѓа. :/
Не знам што се замарате со вакви членови... Истите ќе ги најдете низ другите теми како расисти, хомофоби, сексисти итн...
Амин боже, сите ближни да ве благослови со еден ваков дар! Нас не мора, убаво ни е без такви благослови. И вие па какви се..ако ништо друго, пријателките на мечичка ќе си бидат среќни и исполнети со по неколку дечиња посвоени. Две муви со еден удар!