Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Spidy, 8 декември 2009.

?

Дали го поддржувате абортусот?

1. Да, секој има право на избор

1.606 глас(а)
    72,8%
  2. Не, никако

600 глас(а)
    27,2%
  1. korisnichka

korisnichka Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Затоа е и слободна.
    Едно е да дискутираме од позиција на девојчето што е исправено пред ова прашање, друго е теоретски. Како и да е, кога мене би ми се случило да бидам во нејзина кожа, би се потрудила да побарам помош од блиските, а ставот ми е дека ќе сакам да родам.
    А кога би била во ситуација не дај Боже, силување, мислите дека моите не би ме упатиле на советување со стручно лице - психолог или психијатар? Тоа би ми помогнало да се носам со тежината на ситуацијата. Но не би сакала во никој случај да извршам абортус. Ќе се најде решение. За мене абортусот не е решение.

На meckicka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.080
    Допаѓања:
    268.939
    Никогаш до сега не сум помислила некому да кажам дека нема поим што зборува, прв пат ми е.
    Ти немаш поим што зборуваш.
    Никому не посакувам да осети на своја кожа, па ни ти.
    Далеку било. Не можеш да замислиш, ама онака, ни 1%.

На Mishela, joy1, Lella и 7 други им се допаѓа ова.
  3. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Христијанството има изгубено многу од своето влијание и ќе го снема некој далечен ден во иднината. Дури и други религии ќе го надживеат. Но ова не е место да зборуваме за тоа, туку нели сите те испитуваат, и јас имам прашање за тебе. Зошто поддржуваш гените на манијаци и силувачи да се пренесуваат?

На Lolo5, Mishela, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Леле кај отиде темава (facepalm)

На Lolo5, MilaP, Mishela и 2 други им се допаѓа ова.
  5. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Корисничка ако не е тајна дали имаш до 20тина години? Додуша не е ни до годините дека се мерка на зрелост ама не ми делуваш дека си многу искусила каов е навистина животот. Остај идеали од нив се гине. Тое прево е твојата лична слобода ама мислам за едно 10-15тина години кога ќе го осетиш замавот на вистинскиот живот нема толку да се маваш во гради ЗА ПРОТИВ абортусот или ватевер мисли си и понатаму дека абортусот не е решение за некои проблеми.

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.332
    Допаѓања:
    170.850
    Aj i tebe da te prasam?! kolku deca imas posvoeno?!Ako nemas nitu edno odgovori mi zosto nemas do sega posvoeno. Ako si maloletna pak, zosto ne gi ubedis tvoite da zemete 2,3 decinja od domot za bez roditeli....Bidejki se zalagas da.nema ubistvo preku abortus,avtomatski se zalagas da se ragja po sekoja cena,pa ako nema zenata uslovi ednostavno neka go dade vo dom.... Te cekam da mi odgovoris..

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На Lolo5 и okcenzi им се допаѓа ова.
  7. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Чекај си, никој не ти брани.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.332
    Допаѓања:
    170.850
    Ne mozes da odgovoris,taka?! Ne,nema da te cekam TI da mi odgovoris,zosto jas go znam odovorot.... Drugo nesto kje cekam,ama i da ti napisam sto, ti uste mnogu godini nema da go sfatis toa....Samo kje ti kazam na.vakvi temi majtap ne se tera...

На Lolo5, Adele86, okcenzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    @korisnichka, дар од Бога ако некој те силува да го задржиш тоа дете, а? Сериозна си? И објасни те молам зошто го мислиш тоа?

На Lolo5 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  10. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Можам, ама не сакам, Исто како и со абортусот.
    Не чекај, твоја одлука. Исто како со абортусот.
    Зошто прашуваш ако го знаеш одговорот?
    и Патем, кој одговор? Тој што треба јас да го дадам? Ти се молам, не биди смешна.
    Што ќе чекаш си е твоја работа, не ти се мешам.
    И не, не терам мајтап. Си кажувам што мислам. Никого не сум осудила за неговиот избор, ако сакаш наврати се, ќе видиш кој е најосудуван, а само кажав и пак ќе кажам, за мене абортусот не е решение.

Ќе ти одговорам со прашање, тоа што го добиваш на дар, подарок, го фрлаш?

11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Кој дар ма? Од силување дар? Тоа ли е дар? Ти арна си извини?

На Lolo5, theowndemon, christinnn и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Ако тоа е подарок... Веќе не сакам во животов да добивам подароци. (facepalm)

На Lolo5, Be-yO-nCe, theowndemon и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.332
    Допаѓања:
    170.850
    Epa kazi mi sto e resenie. Eve siluvana sum,imam 17 god, nemam roditeli, ziveam so baba mi 80 god starica so milion bolesti, i patem od siluvacot koj mi e cicko po rod sum bremena.Kazi mi molim te STO DA PRAVAM,a da ne ispadnam ubiec i na kogo da se zablagodaram,vo crkva ili?!

Leleee stvarno me interesira, zarem postoi nekoj koj stvarno razmisluva kako korisnicka?!?! Ne Ne Ne nemozam da poveruvam lugjeeee. Dal je moguce?!

На Lolo5, okcenzi, Mishela и 5 други им се допаѓа ова.
  14. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Абортус оправдувам само во исклучителни случаеви: од силувач, заради здравствени опасности на мајката и и сл. Инаку не. Е сега, секој со својот аршин. На некои им е рано да раѓаат, па одма да абортираат. Прво, мора копилето што направил дете а не сноси никакви физички последици по самиот, да биде известен. Бидејќи иако жената го носи детето - негово е половина. А ако како некоја тиииттт се скрие, е тогаш слободно изборот е на жената.Сепак јас сум за раѓање на детето. Не е вредно тоа тиииттт да си го абортираш детето. Има еден куп деца без татковци и? Повеќе овде се работи за предрасудите кои ги има самата жена, за околината и за нејзиниот личен живот. Ако стани самохрана мајка - тоа за некоја е незамисливо, па таа сака да си живее, да си направи нормално семејство, и е рано. Освен за погоре наведените причини кои ги наведов - абортус ми е глуп. А повеќе сум за сексуално образование на училиште. Подобро тоа, одколку 16 годишни мајки. Подобро да биде некој информиран, отколку да има последици. Се додека немаме некоја форма на едукација на средношколците за сексуалноста - ќе си имаме маки со преголем број на абортуси. Мое мислење, секој си има негово мислење.

На Smilleeeeee и meckicka им се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Има, има, мила. А јас се си мислам дека тие што се изјаснуваат овде на форумов дека се против, баш па тие абортирале.

На Lolo5, Dust и Bubce38 им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.332
    Допаѓања:
    170.850
    Abe ajde toa sto se borat od petni zili da nema abortus vo nikoj slucaj,toa nekako kje go svaram....Mozebi Da, tie i bas abortirale nekogas,pa sega uzasno se kaat.... Ama so ova dete od siluvac da go prifatam kako dar,pa i na Bog da se zablagodaram..... ccc neznam,neznam sto da kazam,a da ne gresam dusa...

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Во мојот случај, не. Немам абортирано. Ама ако така мислиш, во ред. :)

На meckicka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    За тоа па немам коментар. Кога ќе слушнам на тв дека татко силувал ќерка ми се гади и ми се плаче какви болни луѓе има и си викам Господ да го казни таквиот, па уште дете ако добие ќерката од таткото, и тоа да биде благослов???(facepalm) @korisnichka тоа благослов е? силувана ќерка од таткото да добие дете?

На Lolo5 и Adele86 им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.996
    Прво на meckicka а сега и на корисничка и се нафрливте...
    Ок на вторава со право донекаде...

Не знам дали Кориснична е свесна колку е лошо чувството кога некој што не го познаваш ќе стави рака на тебе, на твоето тело.. Колку е лошо кога насилно ќе проба да направи нешто повеќе..
    Дали знае дека после тоа сите партнери што ќе ја допрат на тој начин и на тоа место, ќе ги смета за потенцијални "напаѓачи" т.е тој допир ни малку нема да и е убав и посакуван, дури можеби и ќе чувствува гадење и никаква желба за секс..
    Дали знае колку време е потребно за да се опуштат жртвите на било каков насилен акт после тоа?
    Доволно е до тука.. а уште на тоа ако додадеме насилен и несакан сексуален однос, болката е уште поголема... последниов пасус ми е само од претпоставка..

Ако јас можам да искршам рака на некој што ќе ме допре, да го дотепам до степен да сака сам да оди во болница, ретко која жена може... Иако кај мнозинството во такви моменти сите натприродни сили ни проработуваат, некои целосно се укочуваат.

Епа додека не искуси некој, не знае..
    И не дај Боже да искуси. Ембрионот не е ни малку виновен, но самата бременост лошо влијае на психата на жената..

На Lolo5, Antolinaa, christinnn и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Кога ги читав претходните мислења од тие што беа против абортусот, истите одобруваа во случај на силување или болести на плодот. Ајде ќе речеш малку размислуваат.
    Ама ова....:x
    @korisnichka ќе те прашам пак. Абортусот за тебе убиство, а тогаш што е силувањето?
    Те гледам често ти коментирала во религиски теми, демек некој верник си, а овде вакви гадни работи кажуваш. Срам да ти е, само толку имам да ти кажам.
    И ако не е тајна колку години имаш? И мајка си?

На Lolo5, Bender Rodriguez, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.