Де бре, во двор сум видела кога биле ќе го истепа и што е толку чудно тоа, и јас сум била тогаш надвор. И што ме цитираш. Јас реков дека направил три деца, а плус четврто на пат, а живеат во една соба, а во куќата се неговите родители, брат му и сестра му и и што е битно толку дали ги истепал. Да не треба име и презиме и матичен број нивни? Јас се надоврзав на тоа дека луѓето немаат услови, а прават деца и тоа резултира со карање и тепање. Кој може да им се меша во тоа. Друго нешто?
А чекај не разбирам што е толку чудно што сум видела во двор,па куќите ни се лепенка што се вика. Тоа беше летно време. Не кажав дека ги беси, сешто. Кажав пример дека мажот е млад, па и несозреан и нема кај да живее и вие отидовте за пријавување, па затоа ти реков матичен број и име за да се занимаваш ти со тоа
Вака, за семејно насилство ТРЕБА да пријавуваме - општествена одговорност е. Без оглед кој кого тепа, тоа НЕ СМЕЕ да го прави.
Temniot, aa nema veze, bebeto e od Boga, pa makar i samiot demon da e. http://tocka.com.mk/1/220070/grupno...rojca-begalci-zlostavuvale-devojka-vo-svedska Sigurno i da devojkava i e do ragjanje na dete.
Дете (велам дете, оти возрасен е срамота да го има твоево ниво на дискусија), или ти едуцирај се, или не кажувај небулози во волку осетливи теми.
Какви небулози, ти викаш кој го ИЗМИСЛИЛ силувањето. Боже сачувај, тоа изум е некој па да биде измислено? Мисли девојче, мисли... Тоа е дело, а не изум... Или не правиш разлика?
Иако на претходната страна го кажав мојот став, мислам дека е малку глупо да се повикуваме на религија и на Бог како аргументи против абортус. 21ви век е, не е 16ти...за жал или среќа религијата денес нема толкаво влијание над човековиот живот па да се повикуваме на неа. Плус што се оди до апсурд со дебативе кога се се вклучи религијата.