Da. Najverojatno kasno go izvadil. A mene mi bil ploden den, potocno 10-11ti od menstruacija @ocicka2014
@Emy867 mene mi kasnese samo tri dena. Veli deka seuste se nema ni formirano. Malo e samo kako topce edvaj se izmeri tamu na toa. Ne znae nisto. Mora da se poceka uste edna nedela. Bev kaj dvajca. Ne se ni znaelo dali ke bide kako so treba. Mozebi samiot organizam ke go isfrlilo, mozebi ke nema srceva akcija i ne se nafakale tolku rano. Pa sega na 30ti ke odam na pregled i ako moze vednas da se sredi bi bilo super ako ne vo vtornik i sreda gi pravele tie intervencii ke bide na 5ti septemvri.. dali nekoj moze da mi kaze nesto poveke za samata intervencija?
Јас знам дека колку поран абортус, толку подобро. Ова што ти го кажуваш некако ми нема смисла... Сам организмот да го исфрли, може ќе нема срцева реакција...Овие претпоставки не ми се типични за лекар никако. Поточно, небулозни се!
Милa не се плaши ќе ти стaвaт aнaстезијa и ништoнемa дa oсетиш некoлку денa ќе имaш бoлки зaвиси дo oргaнизмoт и тoa е не се плaши aмa дa бaрaшѓсo aнaстезијa дa биди
Jas bev kaj dvajca i dvajcata mi go kazaa toa. Znaci ne znam zaso taka i dali e stvarno taka, ama neli doktori se... e sega sakam samo da se zavrsi rabotata.
Јас сега прочитав на интернет дека многу лекари не препорачуваат абортус до 5та недела ама не пишуваше зошто. Исто така пишуваше дека до 4та недела абортус може само со апчиња, а некој рече не правеле кај нас абортус со апчиња па можеби затоа
Dali nekoj znae dali pravat kaj nas abortus so apcinja? Ve molam ako znaete kazete mi. Inaku da ne sakaat da se nafatat. Go gledav na toa ehoto samo tocka e. Sto se vika ne moze ni da go izmeri ne znam , veli ima vreme sekako ke ja zavrsime rabotata.. @DAngel
Da taka mi kaza i doktorkata da pocekame oti ne se ni gledalo dali e plod i kakvo e, sepak smetam deka e vo pravo doktorka e... znaci ke moram taka , se plasam mnogu i sakam sto poskoro da zavrsi stvarno i se nadevam deka nema da imam komplikacii sekakvi misli mi doagaat vo glava deka nema ni da se razbudam
Нека не ти доаѓаат такви мисли, луѓе од какви тешки операции стануваат.. од интервенција чистење немој да се плашиш, брзо ке помине. Каде ке абортираш?
Ne pravat kiretaza na 5 nedeli jas imav dva takvi spontani abortusi i me ostavlja sama da se iscistam ni apcinja ne mi dadea lako gi molev a moj sovet ti e ako imas i najmalku uslovi da go rodes deteto rodi go no da ne te osuduvam ti najdobro si znaes vo kakva situacija si
Не прават абортус после 12та недела, не е дозволено. Тоа се случува ретко и најчесто кај случаи каде состојбата на плодот покажува сериозни индикации за да се изведе таков зафат, инаку не прават.
Да ама доколку нема срцева акција и остане празен сакус. Не го бунете девојчето. Ако има срцева реакција и се оде како што треба, киретажа е неопходна.
Да така е,и што е најтажно веке се со срцева реакција.Знам бидејки другарка моја сакаше да абортира,и фала му на Господ се предомисли сега има керкичка.Кога и кажа на др дека се предомисли,таа и рече епа супер ајде сега да го чуеме срценцето на бебето.