I ako nesaka da ostane bremena pak neka I gi podvrzat jajnicite na sestra mi vcera koga ja porodija so carski rez za treto dete I gi podvrzaa pravo I jajnicite I ona prvo sakase da go abortira megutoa maz I ne se soglasi a I familijata I dade podrska
Незнам за таа опција не ми е позната само за спирала до сега имам слушнато ,ама и за таа не гарантираат 100% сигорност .
Ne ne e sigurna spiralata ova bilo najsigurno jas licno se rasprasav za toa nesto I rekoa ginekolozite oti e najsigurno e sega kolku e sigurno nez
@Meckicja а дали може да се направи при абортус..Царски е друго те сечат не ми е јасно навистина..Исплашена сум премногу дали е болно дали потоа ке имам болки..Навистина незнам што да мислам..Само господ нека е со мене и нека ми прости за оваа но морам
Nez razgovaraj so dr zatoa ona veke bese vo poodminata bremenost koga se resi zatoa nesto I denes kaza oti I go napravile vcera pri carskiot rez
На приварно е околу 9000, зафатот самиот е околу 5 минути. Те враќаат во соба после еден час се будиш. Ако е се во ред уште истиот ден те пуштаат дома. Да крвариш после зафатот, ти кажуват и што треба потоа да пиеш.
Не одам приватно на државна ке одам имаме пријател па тој ке ја заврши работата..Денес одам да закажам па ке видиме за колку време ке закажат..Срце ми се кине но морам
На државно мораш на комисија да одиш.Мора таа да даде одобрение за абортус па тек после некој доктор да те прифати.
Бев извадив слика крвна слика и екг ми побараа..Во вторник ми рекоа на комисија и потоа ке се договорам со докторот да се изврши абортусот
Тоа нешто се вика тубектомија, се подврзуваат јајцеводите. На државните не знам колку се прави кај нас ако нема медицинска индикација ама сепак распрашајте се по доктори ако сте заинтерсирани. Инаку не е опасна интервенција и лапароскопски се изведува.
@Crnizivot се крвари уште кратко, а за тоа време болките се исти како менструални, немај гајле. Гушни си ги дечињата и сѐ побрзо да помине.
А дали после абортусот може да се крева и да се извршуват секојденвни обврски или треба да се одмара..?
Дали е нормално да ми е ладно..Цела се тресам ладно ми е неможам никако да се стоплам..Имам болки во стомакот и половината..Од време на време како нешто да ме гуши неможам воздух да земам..Дали е оваа нормалноо..Исплашена сум многу
Dali nekoj znae dali ima zakon za posle kolku vreme nemoze da se abortira dali postoi vo makedonija fala odnapred