Последици од абортус Оваа е навистина болна тема за разговор, но нешто кога се мора, се мора. Морав да се одлучам на тој чекор. Би сакала да слушнам некое мислење на некого како мене, што абортирала, дали чувствува некои промени после сето тоа.
Последици од абортус Некои викаат дека нема некои викаат дека има ама како и да е зависи до организамот на човекот. Јас незнам дали иам последици некоии пошто не сум била на гинеколог од тогаш а може има веке пола година и сега скоро т.е овој месец ми се случи прв пат у живот да добиам два пати у месецот само тоа ми беше чудно др се ми е како пред тоа.Се плашам и тоа мн се плашам за понатака дали ќе можам да иам деца и сл ствари.........
Последици од абортус Јас мислам да не се секираш тоа шо си добила два пати , можеби се работи за стрес или нервоза, има и тоа влијание
Последици од абортус Ти да се плашеше толку, до сега 10 пати најмалку ќе отидеше на гинеколог да се прегледаш.
Последици од абортус Се се лекува. Но дали ќе успееш да си смириш психата. Затоа најбитниот момент е многу размислување претходно. За некој да се одлучи на абортус значи дека нешто не штимало. Кога гледате дека нешто не штима зошто да си дозволите таков „луксуз“ за потоа да си ја удирате главата во ѕид. За ова не наоѓам ама било какво оправдување. Никакво. Извинете. Можеби и ќе бидам осудувана. Со толку средства за контрацепција?
Последици од абортус Ќе помогнете или нема?! Многу е смешно следново:отвори тема,секс без кондом,сите уживаат во секс без кондом,незамисливо им е со,им сметала тоа гумата,џоа со пристиња и отисоци им е вагината,толку се сензитивни (патем,ниеде друг човечки орган,екстремитет не е способен да разликува текстура на материјал како човечките прсти(освен ако не се работи за екстремен случај,кој не вклучува риба,шише и слично))не знам какви ти причи,а се отвори ваква тема,да дошол нож до коска,одма сите,денес бар има контрацепција,што мислеше и слични душебрижнички и морални глупости на куп. Аман од лицемерие,аман!
Јас гласав ЗА абортусот. Живееме во слободно општество - барем наводно е слободно - и секој има право да си одлучува за своето тело. Многу точно дека многу родители немаат деца, но нашите лавиринти кои треба да ги поминеш за да посвоиш, се речиси невозможни. Затоа, подобро е од старт да се уништи фетусот, оти не е работава ,, Роди ме мајко со среќа и фрли ме на ѓубриште ,,. И гласав ЗА абортусот затоа што ако го стават да биде нелегален, многу нормално, ќе продолжи да се одвива, и тоа тајно по што ти знам какви петокласни клиники. Тоа значи никакви хигиенски услови, работа на црно, апашење до немајкаде на туѓа мака... Битна е едукацијата пред се, срамота е на денешно време да останеш бремена од незнаење. На крај краева, пиши на гугл -методи на контрацепција-, сигурно барем еден од нив ќе се поклопи со барањата и потребите на девојката/момчето
taka e pizza koga se mora mora kako sto kazaa predmene ne e rabotava rodime so streca i frlime... i da navistina ima mnogu stredstva za zastita no ete nekogas se slucuva i toa i pokraj drugi okolnosti ce bides prinudena na toa pa i dvajcata da sakate da ne e taka . Pozzzz i te podrzuvam sekoj si ima pravo na svoj izbor i znae koga e spremen da bide roditel, zosto toa ne e bas mala rabota.
Значи какво сакаш средство за заштита користи, кога требало да се случи ќе се случи. Работата е што потоа?! Сепак за да имаш дете треба да му пружиш услови, а девојките кои немаат никаква поддршка од никого, немаат друг избор. Затоа нема за или против абортус, оние кои не прошле низ таква ситуација не се достојни да судат. Инаку има нанови методи за извршување абортус, кои не оставаат никакви последици.
http://www.youtube.com/watch?v=AvF1Q3Ui ... re=related мое тело мое право секој нека си размислува како што сака, но јас си одлучувам за себе ниту некој брадоња поп нити некој друг има право да ми кажува дали е убиство или не и на крајот од краиштата зашто најголемите поборници против абортусот се оние кој имаат најмали шанси дури и секс да добијат а не пак да останат трудни или да затруднат некоја ?
Ниту едно средство за заштита не е 100% сигурно. Се согласувам со тоа дека кога треба да биде ќе биде. Гласав за абортусот затоа што сепак секој сам си решава за себе, секој има право на избор. Што ако немаш услови за да го чува тоа дете и да му обезбедиш пристоен живот? Мислам дека тоа е многу полошо од абортусот.
Зашто велите ако сака да се случи , ќе се случи, какво сакаш средство користи џабе е како може да се забремени ако девојката пие контрацептивни таблети, или пак користат кондом( кој притоа не пукнува) ако е тоа така до сега сите ке испородеа по 100 деца Дај не ме плашете ќе апстинирам се до брак
Во право сте сосема...и јас го делам истото мислење со вас,а и тој што не поминал низ тоа не може да знае како е,ни да суди.Лесно е секогаш за други да се збори,а кога нас нешто ќе не стаса тогаш се уверуваме и гледаме како сме греселе и носеле погрешни оценки и пребрзи судови за некои луѓе,некогаш човечкиот род е мн.злобен и заебан. Секој знае за себе и сам нека одлучува!
Абортусот е право на избор, и секој сам си одлучува што понатаму. Постојат многу ситуации на несакана бременост, не е работава само роди и ајде од љубов ќе живееме. Никој неможе да ти каже што е подобро за тебе. И понатаму да не се пофторувам со другите кои го поддржуваат абортусот. Така да дефинитивно ДА за абортус.
До кога жената ќе биде обвинувана дека е “убиецот” на нероденото дете? Наместо да дадам коменар, на сето она што го прочитав до сега го пишувам ова. Драги мажи, (се извинувам што морам да им се обратам нив) незнам дали сте свесни за тоа дека ние жените знаеме многу подобро од вас што значи да се изгуби чедо. Сакан или не, абортусот е убиец и на жената не само на детето. Дали Вие, сте се запрашале што станува со таа жена потоа. Може да изгледа поцврста од кога и да е, но дел од неа е мртов. Како може да се чувствува една мајка без дете, е тоа неможе да се опише. Може само да се исплаче. Секое девојче својата кукла ја замислува како вистинско бебе. Е кога тоа девојче ќе порасне и кога бебето го чувствува во своето тело, некој одлучува да ја прекине играта. А верувајте дека тоа не е она. Тоа е оној што подоцна ја обвинува неа. До кога со тие застарени обвинувања дека сама си е виновна, сетете се само како се прават деца. Каде се “мажите” да си ја земат одговорноста. За детето да има нормално детство потребни му се обата родители. Знаеме дека не живееме во свет послан со рози, па каде во овој свет го гледате вие местото на самохраната мајка. Знаеме сите, така, некаде на дното. И целиот живот е исмевана и покажувана со прст. А детето? Некои работи оставаат дамка за целиот живот. Пред еден месец бевме на некој настан во кој учество земаа децата од домот без родители. Кога ја видов на сцената, прво што помислив беше: “ кој можеше да го остави ова дете?” Тоа беше најслаткото дете што го имам видено во животот. Едноставно, неможев да ги сокријам солзите. Да, таа постои и расте во услови што никој не би ги посакал за своето дете. Да се разбереме, јас не ја обвинувам мајката дека го оставила детето. Постојат милион опции зошто детето е во дом, но знам дека ниту една (нормална) жена не би го дала детето. Но тоа, едноставно, не е решение. Не е ниту абортусот, но постои ли тоа воопшто? Ако Вие господа мажи ги земете работите во свои раце работите би можеле да се сменат да некаде. Но, не со тоа што ке воведете закон против абортусот, туку со тоа што ќе ги згрижите жените кои ги раѓаат вашите деца. Кога тие би биле станбено, финансиски и/или општествено згрижени децата навистина ќе бидат нашето најголемо богатство. А се дотогаш, НЕ ЈА ОБВИНУВАЈТЕ ЖЕНАТА ЗА ВАШИТЕ ГРЕШКИ
ABORTUSOT KAKO CIN-go opravduvam ako ima medicinsko opravduvanje/anomalija,malformacija na plodot itn/,od sudski aspekt delo na siluvanje,i pravo na izbor za pricina kaj zeni ,devojki koi se sigurni deka nema da mu pruzat zivot kako sto zasluzuva toa nevino malo sustestvo,,,,,,cinot za koj treba da razmisluva sekoj koj pocnuva da se e.e,ke bidam vulgarna,treba da ima na um deka postojat kontraceptivni merki za nesakana bremenost,a ne kontracepcijata da ja baraat podocna vo ABORTUSOT.Poznavam devojka koja abortira tri pati po red so ist decko,na sto lici toa jas nea bi ja osudila so otstranuvanje na jajnicite,da place podocna za dete,AJ EDNAS SE SLUCILO,NO NAREDNITE MESECI,I ZA TOA TREBA DA SE IMA ZAKON,MOZE DOZIVUVA ORGAZAM SAMO KOGA I PRAVAT BEBE,NELI E TOA GREV. [mod-kirilica:6tk7904k][/mod-kirilica:6tk7904k]
devojki ... drugarka mi ima eden problem.. i docni 1 mesec napravi test iskoci pozitiven .. i saka da abortira no jas ne znam kako da i pomognam.. voopsto ne znam kade se pravi toa i kolku cini... ve molam ako nekoja saka da mi kaze mnogu ke mi pomognete.. bidejki navistina mi e dobra drugarka i ne sakam da ja gledam kako sekoj den place i pati fala odnapred [mod-kirilica:1ym1w4zo][/mod-kirilica:1ym1w4zo]
Абортуси се вршат на клиника и во приватните болници (Систина, Ремедика). Јас пишувам затоа што многу се зборува дека се вршат абортуси и на диво, по ординации, и би и порачала на другарка ти да не си игра, да не и останат последици за цел живот. Аборутсот не е играчка, инвазивна постапка е и треба внимателно да избере што и каде ќе направи. Во Ремедика познаничка моја правеше киретажа, ама после спонтан аборутс па не знам дали е цената иста со намерен абортус, ама мислам дека плати околу 8000. Ја пуштија дома истиот ден. едит: Доколку е малолетна мислам дека треба согласност од родител, затоа што постапакат воопшто не е наивна.