Јас еднаш кажав, тие што мислат дека на оставените деца им е убаво и лесно, нека ја прочитаат книгата "Судбоносна одлука" од Елизабета Арсова, па да добијат претстава како одат нештата од другата страна и како може да изгледа ваквиот живот.
Ќе си поразговара со докторот ќе праша дали е алергична на нешто Ќе мора да му каже крвна група ако е негатив треба да прими една инекција ако е позитив не се прима. Со целосна одма ќе заспие и нема ништо да осети ни да се сеќава после тоа ќе одмори малце и ке ја пуштат и ќе си пие апчиња малце ќе има како болки пред добивање ама не е страшно
dali mora apcinjata cycloprogyniva da se pijat zosto pisuva moze mnogu da se popravis i mnogu nus pojavi ima?
Јас мислам дека мора бидејки после зафатот да не направат проблеми со женските органи и да се спречат инфекции Али најдобро за ова прашање да зборуваш со докторот он ќе ти каже што е најдобро ,ако има други апчиња за оваа ситуација што нема да направат некои промени на телото да препише други
mislam deka se tie za reguliranje na menstruacija.sakav da prasam dali na site gi prepisuvaat? dali ovie tableti site gi imaat pieno posle abortus?
Не,не знам дека после абортус давале цикло,антибиотик даваат и капки,зависи од докторот и клиниката кој што применува. Мене ме држеа три дена примав инекции таму а за дома антибиотик и капки.
https://www.globalcitizen.org/en/content/paraguay-14-year-old-girl-dies-childbirth-rape-vic/ Жално... Заради ова треба сите да бидеме pro-choice.
Џабе пишуваш и постираш. Прво, најверојатно никој од противниците нема да го отвори линкот, а ако го отвори и прочита, пак ќе каже дека не е извршено убиство врз недолжен живот итн. итн.
uste nesto da prasam drugarka mi bese na kontrola posle dve nedeli no kaj maticnata i kazala deka ima uste krv vo matkata.i i dala pak terapija. imal nekoj vakvo iskustvo?
Па доколку на другаркати матичната не предложила ревизија сигурно кога ке добие циклус ке се исчисти тоа што не е дочистено. А каква терапија и за што би и дала терапија после контрола незнам да ти одговорам.