Епа ако не се мешаш во туѓ избор, зошто викаш дека си против либерален закон за абортус? Ти нема да абортираш, што ти е гајле за другите. И како сега, до пред малку абортусот беше убиство, сега не ти е гајле за другите?
А второ... Како се чувствуваш за ембрионите во ептувета? Зошто никој не зборува колку ембриони се уништуваат после успешно инвитро? Која е разликата меѓу нив и природно зачнатиот ембрион? Знаеме дека анатомски и физиолошки нема никаква разлика.
А ако пукне кондомот, а сака да сврши внатре Да си чувам дете цел живот бидејќи абортусот бил убиство?! Еве мене ми се случи, толку пазам, и дали е читав и плодни/неплодни денови, вади-ствај па ми се случи. Цел можен живот ми претрча пред очи како филм.Од стрес пребледев како крпа. Пример со апчиња не сакам да се клукам. Од тоа п**сраното Норлево што го пиев, 5 дена ми се цедеше крв и тоа апла. Сега се прашувам кога ќе добијам нареден пат. Кога ќе сакам и ќе можам да имам дете ќе имам дете. My body my rules , ако сакам ќе абортирам.Може не сакам да имам деца во тој период.
Кажи. Ако постои избор на методи за заштита,и не се користи истиот,а дојде до бременост,што е тогаш абортусот?
Добро,заштитата некогаш потфрла,ама знаејќи го тоа,зошто не се воздржувате од односи барем одреден период штом не сакате дете?
Еднаш закачив видео на чинот како се извршува абортус, ми беше избришано. Повеќе од јасно е зошто го избришаа. Не можам да замислам на животинче да му корнеше дел по дел од телото со тие студени инструменти, а не па на жив човек.
Само ме интересира, тие што сте против абортусот. Кога е плодот со аномалија, тогаш сте за абортус или треба мајката да го роди такво и да се мачи цел живот цела фамилија?
Абортусот е избор. Мојот став никогаш нема да се промени. Секогаш ке сум за избор. Чија е матката, таа жена нека одлучува дали ке има секс без заштита, дали ке абортира, дали ке раѓа. За мене фетусот од 6 недели не е човек, абортусот не е убиство. Сметам дека најбезболна опција е абортус доколку жената од било која причина не е спремна да има дете. Секогаш постои опцијата бременоста да е планирана ама во погрешен момент. Но, и свесно да имале секс без заштита и бременоста да е случајна (иако јас лично не сум убедена дека така лесно се останува бремена), повторно абортусот е опција која жената ја има.
Знам.Мислев на тоа ако не сакаат дете сега или уште неколку месеци,а се свесни дека заштитата може да потфрли,зошто ризикуваат? Ако се воздржуваат,нема да мораат да абортираат. Љубовта не се состои само од сексуален однос.
лол. Ова му доаѓа исто како ако нејќеш да настрадаш во сообраќајка, не користи превозни средства. Ако нејќеш да си жртва на семејно насилство, не се мажи.
Инструментите се студени при било која операција. И операционата сала е студена. Докторите не се емотивни кога работат со студените инструменти, некој компетентен заклучил дека инструментите за работа треба да бидат студени. Абортус кој се извршува до 12та недела не вклучува корнење на делови од телото на фетусот. Поточно, абортусот се извршува со вшмукување на плодот. Спојлер: Објаснување Method of surgical abortion Most abortions are performed using ‘suction (vacuum) aspiration’. To have this procedure you need to be in your first trimester (first three months) of pregnancy. (This means you are 12 weeks pregnant or less.) Your cervix opening is gradually widened with rods of increasing size and a slim tube is then inserted into your uterus. The pregnancy (the fetus and the placenta) is withdrawn with gentle suction. Another instrument called a curette is used to check the uterus is empty. This operation takes less than 15 minutes.
Би абортирала. Не ради ја да не се мачам. Туку ради тоа да не се мачи. Можам слободно да речам дека само во тој случај би абортирала. За се друго се осеќам способна да најдам решение. Со нагласок дека зборам лично за себе.