Не сум мајка.И други членки кои не се мајки коментираат на темава,така што не ми се обраќај само мене. Има теми за тие работи.Овде се коментира за абортус.
И токму затоа ни треба сексуално образование! Без оглед што користам контрацепција, сепак немаше до скоро простор за размислување. Ако бев во тој несреќен 1% имав избор. Што за мене е многу важно.
Вшмукување или корнење- сеедно. Тогаш престанува да чука срце на невин живот. Чудно е како кога жена сака да забремени се топи на тој звук, веќе го замислува бебето кој пол ќе биде и на кого ќе личи, а кога е непосакувана бременост тоа е само обичен ембрион.
Затоа што сексот е многу убава работа и сакаме да се ебеме. Оти секогаш се сексале луѓето и секогаш ќе се сексаат. Оти е најнормална работа на светот.
Ваљда ти го избришале затоа што не е вистина. Не го цепкаат дел по дел фетусот за абортус, немојте со лажни пропаганди да фаќате на емотивност. Може некогаш било така, не знам. Ама сега сигурно не е. Имаш колку сакаш медицински страни што обајснуваат како се прави абоортус, а не видеа од рандом руски попови.
Имаме и ап за абортус по најново А и да се цепка (а не се цепка) тоа се прави кога ембрионот нема развиен нервен систем и не чувствува болка.
Се надевам и мажениве имаат секс само строго за дете правење. И сперма строго во матка, така вика дедо Боже. Се' останато е грев. А ако од ќеиф се сексаат и спермата иде на кое било друго место освен во матка... па... лицемерни сте, и тоа многу.
@Petra777 цело врем избегава да одговори како ќе учи деца на безбеден секс ако ги учи дека не смеат секс да имаат?
Апсолутно не е исто. Престанете да лажате за методот на абортус по 12 гн. Такво нешто, како корнење со инструменти, од дамнини не постои. Нема цепкање. Со сигурност.
Значи уште си невина? А ти се обраќам само тебе затоа што ти тврдиш дека треба да се апстинира до моментот кога ќе сакаш да имаш дете.
Еве што е убиство Како привилегиран вид на убиство е убиство на дете од мајка при пораѓање Казниво е и противправното прекинување на бременоста, а не самиот абортус А неродено дете постои само како правна фикција, ако не се роди се смета како да не постоело. Значи во КЗ никаде не е наведен абортусот како кривично дело, а не па дека е убиство.
Избегава и други одговори, ама нејсе... она ти е од оние полуверници што моралот само на зборење им е, а селективно почитуваат религиозни правила.
Патем го гледав сега видеото, значи колку гадно го направиле. Вика "докторот знае дека завршил абортусот кога го види мозокот на бебето како истекува од мајката". Значи буквално како на слепо да го прави, и не, не кине ништо докторот кога прави абортус. Нити раце ни нозе, нити ја крши главата како што е опишано во видеото. Отворете медицински страни и прочирајте. Вака во видеото излегува ептен на слепо, и гребење на матка како со превез на очи да го извршува. Не сфаќате колку одвратни ви се пропагандите, оти жени што имале спонтан низ исто поминуваат. Другите веќе подолго ги поставувам. Прееска кога немаше што да одговори ја снема, сега пак јако се појави.
Не е сеедно, разликата е огромна. Ти рече дека телото на фетусот се кине на делови и истите се вадат од матката. А не е така. Фетусот целосно се отстранува од матката со вшмукување. Кога правиш пап и микробиолошки, бараш ли од гинекологот да го загрее железото ради емоција? Многу логично, кога не сакаш да си бремена, зошто би го замислувала ликот?
@DAngel нека имаат бе златна, еве има заштита. Јас имав, ама бев спремна ако бидне да раѓам и додека студирав. Кој може да им забрани. На 15 ја не знаев што е тоа полов однос...