Во Полска никој сам не си го бара ниту пак нешто подржуваат,имаат и они право на избор. Тоа што се мешани религии таму не го заташкува фактот дека абортираат. Не знам зошто мешаш религија само затоа што си зборела со две-три жени рандом и ги ставаш сите во ист ќош. Воглавно, Пољјаните се борат за правата,мал дел се Амиши. Воопшто не си ни била таму,штом ми даде одговор “Не сум религиозна”.
Арно ти шо знајш... сега ќе го сменат законот во Полска оти Ангела од Хрватска, која бај д уеј е исто во најрелигиозните држави во ЕУ, ќе им каже како треба
Математиката е стално весела, ич не е проста. Просто постои тренд на уназадување права и слободи, некако правопропорционално со растот на социјалните мрежи. Ако се на власт не значи дека се најбројни, ако се најгласни не значи дека се во право.
Оф мори мајко... Конзервативен народ, гласа конзервативни лидери, кои носат конзервативни закони. 2+2=4
А ти не гледаше што гласаше последниве 30 години? Дали тоа сега сакаш да кажеш дека немаш право да се буниш за ништо?
Имаш право да се буниш, јас сум од тие кои и сега се бунат и ги убедува другите да се бунат. Ти личам на чоек шо ќути?
Јакиот аргумент, шо треба, да се преселам од дрѓават за тебе нешто да ти докажам? На што бараш аргументи? Местото на живеење е мој личен избор, и фала богу не мора Вајлд од Фемин да ја слушам за каде ќе живеам.
Ти од позиција на надмоќ ги напаѓаш жените чие прво на абортус е ограничено. Да не очекуваше да ти ракоплескаме?
Оти ти пишиш дека сами си го барале. Дали ти личи земја со стапка на плодност 1,2 како екстремно религиозна или стварно не го гледаш проблемот и трендот? Остај ти 92%биле религиозни, крстени и незнам какви. МК се сигурно 99% декларирани верници ама знаеме дека не е баш така.
Ти уште мислиш дека 2+2 се 5 и си мајкина бизнисменка. Значи ниту си видела ниту си била, си зборела со две три жени рандом и ти раскажале приказна за абортусот во Полска. И дека Виена е главен град на Полска. Тоа се вика зајко кукурајко.
Па Вајлд, ти дојде тука и го кривиш народот на Полска што протестира, пошто не гледале што гласале? Од друга страна поттикнуваш луѓето да се бунат кога не се согласуваат со нешто што го носи некоја влада. Не ти делува малку контрадикторно?
Убедена сум дека религиозните институции и нивните поддржувачи се виновни за конзервативизмот што се случува. Таква алатка, конзервативен политичар, нема шанса да не ја искористи.
Не е Полска единствена религиозна земја, има и други што се воглавно религиозни а имаат полиберален закон за абортус. Сигурно до верата и моралот им дошло на власта, да.