Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Абортус

Дискусија во 'Бременост' започната од Spidy, 8 декември 2009.

?

Дали го поддржувате абортусот?

1. Да, секој има право на избор

1.606 глас(а)
    72,8%
  2. Не, никако

600 глас(а)
    27,2%
  1. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.435
    Допаѓања:
    60.622
    Све се оправивме, уште да одгатнеме зошто ви е гајле што прават луѓето со сопствените животи и тамам ќе сме. Па вака сакале, па така сакале, па вака требало, па така требало.

До утре сакајте си некои работи, факт е дека секоја жена си одлучува сама за себе и нема вас што да ви е гајле за нејзината одлука. Не аборитра ваше дете, нејзино си абортира. Како не ви е мака да се мешате во туѓи животи и која ви е сатисфакцијата од истото нема никогаш да разберам.

На smooch, fana, thelittle17 и 23 други им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Втф? Зошто ваква споредба со 'нашата' еволуција? Кога ќе ве прочитам вака дека си бирате во што да верувате, као мислиш религијата ваша е ова, па вие одлучувате дали е нештото реално (facepalm)

Не знам искрено до кога спречува законот да се абортира, но познавам две девојки кои абортираа едната во 4ти, едната во 5ти месец зашто дечковците не сакаа да се женат, а овие мали беа. Едната во државна абортираше, другата во Систина.

Те разбирам скроз. Мајка ми абортирала после втората сестра зашто не биле финансиски добри и плус ние мали сме биле. Фокусирана била на работата и не бил моментот. После 10 години одлучиле со татко ми дека сепак сакаат трето дете и се роди најмалата среќа наша. Многу ми падна криво кога дознав за абортусот, ми раскажа низ што поминала и не е лесно воопшто.

На thelittle17, mode-kristina, Brpbrp и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Сигурно не е наша еволуцијата пошто произлегува од луѓе кои се настроени анти христијански. И покрај тоа дури и самите велат дека тоа е само теорија. Разумот и логиката одлучува дека телефон неможе ни под разно сам да еволуири од парче метал милијарди години. Исто и со човекот. Толку е ниско што таа идеологија ве тера самите да се унизите до тој степен што дури сте горди на тоа.

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Ама зошто телефонот го земаш како пример за еволуција? Прекинувам тука на темата еволуција, оф топик сме и уште сега гледам дека нема поента да продолжам.

На mode-kristina и GirlRose им се допаѓа ова.
  5. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Затоа што еволуцијата вели дека човекот настанало од ич ништо. Не само човекот туку и се околу. Од точка, од ништо. Ако малку истражиш ќе видиш дека тоа е хиндуизам. А дури и самата наука ви вели дека тоа е теорија а не факт.

6. TashSefton

TashSefton Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.755
    На членови кои немаат матка, треба да им се забрани пристап у темава|(

На bibiiii, smooch, thelittle17 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.930
    Допаѓања:
    177.583
    Дали ти освен библија си прочитал некоја друга книга или дали воопшто си изгледал некој документарец што не е Индијана Џоунс и светиот грал?

Имаш објаснувања како се буквално е настанато, од првите прости едноклеточни живи организми, целата еволуција на човеколикиот мајмун, хомо еректус до хомо сапиенс. Кое е тоа ништо?
    Разликата е во тоа што науката дозволува да згреши оти се работи за истражувања кои се константни. Ти дава простор да размислуваш, да шириш хоризонти, да учиш. Е сеа библијата е најлесно што можеш да направиш. Да си стаиш превез на очи и да повторуваш едно те исто.
    Дај жити бога не прави такви глупи споредби на мобилен со човек.

На thelittle17, *Amethyst*, pdb123 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Да, Меин Кампф и многу други од сличен карактер.
    Теорија е, не се мачи да објаснуваш бидејќи тоа е исто како да веруваш дека телефонот настанал од парче метал. Дека прво бил на копчиња па еволуирал во сензорен. Милијарди години еволуирал. Од ич ништо така се настанало. И замисли ова ако го кажеш на некое неуко племе во Африка тие ќе веруваат.
    Библијата и научно се докажува доколку те интересира. Научници од матични клетки создаваат органи, а вам ви е чудно што Господ кој е семоќен исто од ребро кое содржи матични клетки создал човек.
    Вие верувате дека шимпанзата ви се браќа дека сте од ист предок само затоа што физички сме слични.
    Зошто не верувате дека мравките ни се браќа бидејќи тие и човекот се единствени кои водат војна помеѓу сопствениот вид, и тие се расисти како човекот. Дури и тие се робовладетели како човекот. Ларвите на непријателот ги замаат и кога новите мравки ќе се ''родат'' тие ги користат како робови, до тој степен што ги јаваат. Зошто не верувате дека човекот и пчелите се единствените живи организми кои користат јазик за комуникација?? Тоа не не прави сродни со пчели или мравки. Тоа е доказ дека сме дело на еден творец.

9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.160
    Допаѓања:
    181.083
    Не знам шо ви е муабетов, ама намалете малку со овер-хипер-модерна-коректност. Тие без матка се викаат мажи, ако мислеше на нив. Инаку жена може да остане без матка, ама тоа не и го менува некако битието, нели?:?:

Ааа, ок, за телефонската природа бил муабетот, ок, продолжете со дискусијата. И не заборавајте дека патките имаат паткина природа (y)

Последна измена: 10 декември 2020
    На mode-kristina и Celltica им се допаѓа ова.
  10. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Може така се осеќаат дека имаат? Нели во такво доба живееме каде што секој треба да биде прифатен онака како што се чувствува. Зошто такви расистички изјави. Ајде ти се молам. 8)

11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.930
    Допаѓања:
    177.583
    @Vitaly
    Дечко, телефонот настанал од парче метал, не знам библијата што ти кажала од што настанал? Од светите чешми со вода што лечат од очобол можда, преку надприроден процес?
    И да прво беше на копчиња и онолкав ко табака, сега е фин сензорен, практичен. Му требале 30тина години да еволуира.

За вториот дел да, сите сме фамилија на светов.
    d5mpubd-fdbfec91-8b6c-484d-8d41-a0fbec072b78.jpg
    И сите сме зависни и потребни едни со други. Читни да видиш како природниот баланс на земјава се нарушува со истребување на одреден вид животно или растение. Тоа нема врска со еден или три-четворица творци. Процес е кој никогаш не престанал да еволуира, надежно нема ни да престане, сем ако не се деси нов биг бенг. :D

На thelittle17, *Amethyst*, pdb123 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Па телефонот не еволуирал сам од себе, тоа сакам да кажам.Телефонот има творец, исто како што има човекот и се наоколу. И мислам дека треба да разликуваш Библија од суеверија и слични верувања за кои Библијата е против, за некои дури и глава лета. Така да те молам не ги мешај.
    Несакам да читам повеќе еволуција бидејќи знам доволно и не паѓам на тоа ниво да бидам унизен до тој степен, па дури и горд на тоа да бидам. Не, божја творба сум како и сите луѓе, мајмунот не ми е брат.
    Сите сме зависни едни од други. И затоа и постојат животни и растенија. Човекот владее со нив и тие му служат и помагаат до степен што е зависен од нив..
    биг бенг ти е произлезено од хиндуизам, тоест сатанизам. Проверетеси информациите пред да пишувате.

13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.930
    Допаѓања:
    177.583
    Абе и ја понекогаш така си мислам дека сум творба на Моцарц или на мојот омилен Алекс Греј, тоа сепак не значи дека сум во право. :D

Иначе во право си. Мајмунот не ти е брат. Братучед ти е, од подалечно колено. Јбг. Пријатели можеш да бираш, ама фамилија не се бира, таа е сакал ти или не. :D

На thelittle17, pdb123, mode-kristina и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Inaku, malo potsetuvanje temava se vika abortus, a ne evolucija. I da ima i da nema evolucija, abortusot e pravo na zhenata i nema nikakva korelacija so evolucijata.

На *Amethyst*, mode-kristina, Brpbrp и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Можеби тебе ти е братучед или брат. Што угодно. Грешно се изразив што реков сите, ве навредив можеби.
    Мене ми е срам дури што на некои луѓе толку им е испран мозокот што се горди на тоа дека веруваат дека настанале од ич ништо пред милијарди години, и се никој и ништо во бесконечен простор.
    Не е џабе пишано во Библијата дека ако учиш незнабожец го примаш неговиот срам.

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    Јас само да кажам дека Библија и наука/научен факт/доказ ни под разно не се за во иста реченица.

Исто сакам да кажам дека некој треба да прочита дефиниција за расизам, чисто за да знае што збори. 8-|

На Herrera, *Amethyst*, mode-kristina и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Постојат научници креационисти. Тоа што ти ги негираш не значи дека ни под разно не се става во иста реченица.

18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.073
    Допаѓања:
    268.867
    Тоа се нарекува оксиморон.

На *Amethyst*, mode-kristina, Purplelilac и 9 други им се допаѓа ова.
  19. TashSefton

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.755
    Под “членови без матка” мислев конкретно на мажите, по аналогија на “no uterus, no opininon”. И алудирав на @Vitaly , зашо очобол ми се неговите мислења у темава. И општо, во други теми...
    Само кога сум станата од спиење, не размислувам многу како се изразувам, па сфаќам како може да се сфати многу погрешно мојот коментар.

На mode-kristina, Purplelilac, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. TashSefton

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.755
    Леле те молам да си прочиташ дефиниција за расизам, под итно.

На pdb123, mode-kristina и CameliaMiller им се допаѓа ова.