Здраво.. Некое Искуство со абортус додека доиш? Дали и после колку време од процедурата ќе можам да дојам?
Педијатар по можност што работи во болница да прашаш, таму се најкомпетенти да ти одговорат и секако анестезиологот. Мој впечаток е дека се помалку доктори советуваат да се одложи доењето после анестезија, пиши и во тема за доење сигурно ќе најдеш лично искуство на членка
Сакам да прашам имав киретажа пред точно 26 дена,на 25тиот ден прокрварев ама многу малку,уште немам добиено...дали е можно пак да се остане бремена?
Imav kiretaza pred tri dena od medicinski pricini. Sega me zagrizuva krvarenjevo. Prviot den malku krvarev, vtorniot malku poveke, denes(tret) den) poveke.denes se isfrlaat I koagulumi za razlika od preshodnive denovi koga iscedokot bese svetlo rozev. Koi se vasite iskustva? Kapki inace pijam I antibiotic isti taka. Voopsto ne pesacam poveke sedam Ili lezam. Koga izleguvam so kola I odma sednuvam kaj I da odam..
Што е понеризично и понеболно ,вакуум или апчиња? Во понеделник одам кај матичниот да ме прегледа и ќе ми каже како ќе биде абортирањето.негде 6-7 недела ќе бидам тогаш.
Вакум , или класичен абортус. 10 минути работа , со анестезија и потоа имаш болки и крварење слично како менструација.
Имаш искуство подетално да ми кажеш во лп? Плус за анесѕезијата,највише се плашам од тоа,може некако без целосна или само локална?
Девојки добро вечер 5 и пол недели сум бременс ,но со сопругот од оправдани причини моравме да ја донесеме најтешката одлука абортус Бев на клиника и ми закажаа за утре вакумски абортус Дали некоја имала искуство и би можела во ЛП да сподели искуство Ви благодарам однапред
Не треба никому да објаснуваш од какви причини правиш абортус, оправдани ли се, какви ли се. Тоа е само твоја одлука, и на сопругот. Ти посакувам се да помине во најдобар ред.
Здраво,да ве прашам дали некоја од вас и дале да пие doxycylin капсули после абортус и за шо се пијат?
Се се случи набрзина во 11 недела срцето не куцаше веќе , морав итна киретажа, а имав симптоми на нормална бременост. Никакви болки немав. Значи ептен малку крватам бледо розе сабајле беше како малку посилна крв но еве веќе епослабо. Малку ме здоболува главата од нервози е најверојатно тоа .....
Јас крварење имав само денот кога беше киретажата и тоа не беше нешто обилно, а следните 7-8 дена само на бришење.