Обично даваат ерготил капки, антибиотик и евентуално за побрзо да се средат хормоните Циклопрогинова ама се е индивидуално и дали ќе имаш потреба од ова ќе ти каже доктор.
Завршив. Ми дадоа ерготил капки и антибиотик.... Сѐ помина во ред. Ми рекоа после циклус да појдам на контрола.
Да прашам. Антибиотикот го испив... Капките ги пиев неколку дена додека крварев . Многу малку беше крварење.... Е сега еве по 7дена прокрварив како за циклус,а др ми рече ќе добијам по еден месец. Нормално е?
Со оглед на тоа дека законот се смени и жената има право на абортус без комисија. До 12та е со киретажа/вакум/таблети, додека после тоа е друга процедура. Во државно не знам како е кога бев еднаш во амбуланта имаше две жени ги враќаа по неколку пати демек не било време и стигнати беа една 15та друга 18та недела. На приватно одма ќе завршиш работа само пари ти требаат.
Незнам точно до која недела можеш да абортираш. Консултирај се со доктор. На комисија нема потреба... На приватно брзо и лесно ќе завршиш работа. Само пари... Поздрав и сѐ најдобро
Da prasam dali nekoj znae kade se pravi abortus vo kumanovo i cena Bez osuda imam 2 deca i ne sum spremna za 3
Во болница сигурно, секаде ги прават во болница. Мислам дека треба упат од матичен. Не е битно кое ти е, и да имаш и да немаш твое тело твоја одлука. Никој не смее да те осуди.
Здраво. Колку дискретен може да биде абортусот? Може ли сама да закажам на приватно и од прилика колку пари е на пример во БТ во плодност? И дали може кај матичниот, ако утврди дека сум бремена, пошто уште не знам рано е, дали може да го кријам тоа фод3ка абортирам, мислам да не биде заверено никаде, само јас и мојот гинеколог да знаеме а сестрите не. Кој знае нека пише, барам совет не судии, фала ви феминки
Можеш да закажиш проватно. А за анонимно не е ... Бидејки сестрите те спремаат за интервенција. Се заверува и ти даваат извештај. Инаку таму чини 12000 ден. Сѐ најдобро.... Ако имаш можност појди во друг град.
Иди у систина, горе доле цената е иста мислам, а приватноста ти е загарантирана никаде нема да ти пишува или било што
А можам сама да си закажам таму? А дали морам да одам кај гинекологот овде за потврда на бременост и упат или само тест да напра ко ќе дојт време оти не су сигурна уште дали сум
Воопшто никој нема потреба да знае, ниту матичен гениколог. Сама си закажуваш и никаде не ти пишува ништо
Важи. Уште нешто. Не сакам никој да знае ни моите дома а живеам со нив,возрасна сум, имам 34 но сепак не сакам да знаат....може е глупо ама Предлог некоја да ми даде што би рекла за што одам на доктор во систина, зошто сепак мора да кажам на доктор дека ќе одам заедно живееме....
Кој месец си бремена? До 3ти месец абортусот го прават со киретажа, анестезија ти стават и те чистат, се будиш за кратко и како ништо да не било. Така да не кажувај никому, нема да трае цел ден тоа.
Како што спомна погоре Blondiewitch процедурата е кратка. За 2 саати си готова. Така да немаш потреба од правдање....
Не знам уште дали сум бремена, чекам да правам тест, да ми закасни менструација инаку денес е 7-ми ден од последниот однос шо го имав кога се случи шо се случи а негде 18-ти ден од прв ден од последна менструација. Правев нешто вчера со сода и урина како дома тест ама ќе прам пак за ако сум, што порано да откријам и да абортирам... ама секако ќе правам правилен тест за најсигурно ама дека сум во исчекување пробувам сѐ
Леле да знаеш тој тестот со урина и сода покажува длаи си бремена. Мене бар ми покажа. Ама сепак прво од аптека земи еден тест.