Срцка а кога најрано можи да покажи како се рачуна не знам не сум сигурна дали од прв ден на последна менструација или од последен однос кај шо се деси тоа... Значкористевме заштита и кога сврши кондомот испадна и кај мене внатре остана затоа имам сомнеж ама се надева нема ништо ја су 34 тој 42 се надева нема ништо ама ме јаде јанза сѐ е можно
Не знам кога најрано може да покажи. Јас направив тест со сода 9дена после задоцнет циклус. Или отприлика по 25 дена од зачнувањето
Здраво женски, сакам да прашам како се движат цени за абортус во систина вкупно со си преглед и процедурата? И до која недела прават нормален абортус со киретажа или вакум?
НИКАКО! Едноставно кажано, абортусот е убиство. Се убива бебе во утробата на мајката. Многу убава професија ми е гинекологијата, ама абортусот многу ме кочи да мислам дека е така... Дали поради непоскувана бременост вреди да се убива живот на бебе во утробата на мајката? Кој се фатил на оро ќе си го доигра. Сфаќам дека и поради силувања се извршува абортус, ама јас пак не оправдувам. И таа причина не е доволно силна да се убие живот. Зарем не е подобро да се роди тоа дете што е плод на силување и да се посвои? Има луѓе што не можат да имаат деца, ама сакаат да имаат. Пак ќе речам: Абортус = убиство.
Ти денес ќе јадеш чоколадо или месо или убаво зготвена храна дур некој таму гладува. Оти си толку себична м? Има луѓе што немаат ни леб, дај им го твоето.
Сериозно го мислиш ова???? Која жена би се осудила да носи бебе 9 месеци у стомак од некој непознат што и нанел штета и психичка и физичка???
А кај плод со аненцефалија или други тешки малформации или синдроми кај што детето можеби не би живеело долго или би имало многу тежок живот? Океј е или не?
Ако воопшто некогаш си помислила да бидеш медицинско лице, уште појќе пак др гинеколог, те молам да почнеш да размислуваш за друга бранша. Еве за правни науки на пример!
Твое право е да си pro-life.Ама,зошто да не го оправдаш абортусот во некои околности? Знаеш што е силување.Знаеш дека тоа е акт на кој жртвата(во случајов девојка/жена) не се согласила.
Таму нека кажат докторите што и како, јас таму не знам. Абортус е убиство на бебе во утробата на мајката. Сепак секоја жена си има право на избор и јас не се мешам таму, само се изјаснив на оваа тема што значи абортус за мене и за многу други што сум ги видела на форумот што мислење имаат за абортусот. И да не зборавам да кажам, намерното убиство е грев, а абортусот сигурно не е случајно убиство освен спонтаниот абортус. Доволно кажав. Искрено, после 15 години студирање и конечно да добијам диплома дека сум завршила на гинекологија и акушерство, ако треба абортуси да извршувам нема да извршувам па кусо нека е дипломата. Убиец не планирам да бидам.
Еве кажано е како што реков, дека детето ќе има тежок живот и мајкава одлучува абортус. Убиство е пак или не? А какви се не синдроми и малформации има...не за џабе постојат можности за навремена дијагноза на плодот. И како е убиство кога тоа не живее само?
15 god studii? Ubavo ti kaza clenkata pogore menjaj profesija.. Posle tolku godini ucenjei vakvo razmisluvanje okolu abortusot ne si ti za lekar
Хахаха леле а бе не студирам Велам и 15 години да студирам и да добијам диплома нема да извршувам абортуси па нека ми го земат мантилот ако сакат.
Siluvanje ne e dovolna prichina za abortus?!?!?! Kako nekoja da saka i da chuva plod shto ke raste vo nea 9 meseci, a e rezultat na nejzina trauma? Vtoro, postojat mnogu bolesti, so koi ako se rodi bebeto, teshko deka ke prezhivee. Treto, bebeto nesporedlivo mnogu go menuva zhivotot, nosi eden kup obvrski, zhenata pominuva niz premnogu promeni, taka shto mnogu podobro bi bilo da abortira ako ne e spremna da bide majka.